Στο ίδιο έργο θεατές στο συγκρότημα στη Χλώρακα-Καταγγελίες για πλιάτσικο, ληστείες και κλοπές

Ήταν 22 Μαρτίου 2022 όταν γνωστοποιείτο ότι συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα, στο οποίο διέμεναν εκατοντάδες αλλοδαποί έκλεινε οριστικά, μετά από απόφαση της Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου, για έκδοση διατάγματος απαγόρευσης χρήσης του. Ένα χρόνο μετά όμως, οι κάτοικοι της Χλώρακας βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές, αφού το εν λόγω υποστατικό κατοικήθηκε παράνομα από εκατοντάδες πρόσωπα, με την Αστυνομία να στήνει το πρωί της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση.

Οι αλλοδαποί, όπως κατήγγειλαν στον REPORTER πρόσωπα που κατοικούν στην περιοχή, δεν κατοίκησαν στο χώρο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά, λίγο καιρό μετά το οριστικό λουκέτο στο συγκρότημα. Το κοινοτικό συμβούλιο προέβη στις δέουσες ενέργειες προς τους αρμόδιους, ωστόσο όπως καταγγέλλει, δεν βρήκε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί που διέμεναν στο χώρο να πλησιάζουν τους τριακόσιους.

Για το περιστατικό ήταν ενήμεροι, όπως ανέφερε στον REPORTER ο κοινοτάρχης Νικόλας Λιασίδης τόσο το προηγούμενο Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έγινε συνάντηση μαζί τους για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, όμως λύση δεν βρέθηκε, ώστε να αδειάσει εκ νέου το συγκρότημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λουκέτο στο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα-«Απαλλάσσεται η περιοχή από γκετοποίηση»

Καταγγέλλουν πλιάτσικο, ληστείες και κλοπές

Σύμφωνα με τον κ. Λιασίδη, οι παράνομα διαμένοντες στο συγκρότημα προέβησαν σε σειρά παραβιάσεων του νόμου, όπως υποστηρίζει, αφού παραβίασαν περιουσία, κατείχαν παράνομα χώρο που δεν τους ανήκε, παραβίασαν το διάταγμα της Επάρχου, ενώ έκλεβαν νερό και ρεύμα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κοινοτάρχη, κάποιοι από τους τριακόσιους περίπου διαμένοντες, μεταξύ των οποίων 200 Αφρικανοί και οι υπόλοιποι Σύριοι, έκαναν πλιάτσικο στα διαμερίσματα που διέμεναν, κλέβοντας αλουμίνια και ηλιακά, τα οποία στη συνέχεια τα πωλούσαν.

«Το τελευταίο διάστημα αφού αφαίρεσαν και πώλησαν ότι μπορούσαν, στέρεψαν οικονομικά, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να ληστεύουν περίπτερα ή να κλέβουν, για να ζήσουν», σημείωσε ο κ. Λιάσιδης.

Υπέδειξε εξάλλου ότι οι εν λόγω ενέργειες θορύβησαν την Αστυνομία, η οποία έστησε την μεγάλη επιχείρηση στο συγκρότημα, ώστε να διακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει στον εν λόγω χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνει θέση το συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα-«Παράνομη η σύλληψη»

Ασταμάτητες οι εκκλήσεις των πολιτών

Για τα όσα συνέβαιναν στο συγκρότημα, είχε ενημερωθεί και η νέα Κυβέρνηση, μέσω επιστολής που αποστάλθηκε από το κοινοτικό συμβούλιο, το οποίο δεν είχε βρει ανταπόκριση, όπως υποστηρίζει από τους προηγούμενους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Μέσω της επιστολής, το κοινοτικό συμβούλιο εισηγείται να υπάρξει συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείο Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Εργασίας και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ώστε να γίνει καταγραφή των προσώπων που διαμένουν στο χώρο και να μετακινηθούν είτε στο Πουρνάρα, είτε στις Λίμνες ή ακόμα για όσους είναι αιτητές ασύλου στους χώρους που έχουν δηλωμένους ως τόπους διαμονής τους.

Εισηγούνται επίσης όπως γίνουν ξανά περιφράξεις στις εισόδους, όπως είχε γίνει μετά την έκδοση διατάγματος από την Έπαρχο και τις οποίες οι αλλοδαποί παραβίασαν για να εισέλθουν στο χώρο, αλλά και να προσληφθούν φρουροί που θα επιτηρούν το συγκρότημα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι πεδίο διαμάχης μεταξύ του ιδιοκτήτη και τραπεζικού ιδρύματος ενώπιον των Δικαστηρίων για το ποιος έχει την άδεια ελέγχου του. Ως εκ τούτου, μόλις εκδοθεί απόφαση τότε θα αποχωρήσουν οι ιδιωτικοί φρουροί που θα προσληφθούν για την εποπτεία του.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Χλώρακας προειδοποιούν με την λήψη μέτρων, σε περίπτωση που δεν μπει μια οριστική τελεία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους, ενώ δεν αποκλείουν τις επόμενες μέρες να πάρουν δυναμικά μέτρα, ανάμεσα στα οποία είναι μεγάλη διαμαρτυρία εντός της κοινότητάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι από την επιχείρηση, όπως ανέφερε η Αστυνομία, προέκυψε ότι ένοικοι 7 διαμερισμάτων απέκλεπταν ηλεκτρική ενέργεια από παρακείμενο υποσταθμό της ΑΗΚ. Επίσης, συνέχισε, στα πλαίσια των ερευνών σε δεκάδες διαμερίσματα εντοπίστηκε κλοπιμαία περιουσία, για την οποία συνεληφθηκαν τρία πρόσωπα με την κατηγορία παράνομης κατοχής περιουσίας.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη