Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, οδηγήθηκε ο 47χρονος δεσμοφύλακας που συνελήφθη λίγο μετά από εμπρησμό που σημειώθηκε στον Στρόβολο, προβαίνοντας μάλιστα σε ομολογία.

Σύμφωνα με την ανακρίτρια της υπόθεσης, σε βάρος του διερευνώνται δύο υποθέσεις εμπρησμών οχημάτων και μια απόπειρα εμπρησμού παιδικής χαράς (18/3/2024, 19/4/2024 και 29/4/2024), στις οποίες καταγράφεται το ίδιο μοτίβο δράσης. Δηλαδή, όπως αναφέρθηκε, ο δράστης μετέβαινε στο σημείο πεζός και αφού έθετε φωτιά, έφευγε από τη σκηνή και πάλι πεζός, με τις κινήσεις του να καταγράφονται σε κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με τις περαιτέρω εξετάσεις, ο σωματότυπος του δράστη, ομοιάζει με αυτό του υπόπτου και στις τρεις περιπτώσεις.

Ο 47χρονος, μετά τον τελευταίο εμπρησμό σε όχημα στο Στρόβολο, εντοπίστηκε πεζός από περίπολο της Αστυνομίας, ενώ φορούσε γάντια και κρατούσε ρούχα, μπουκάλι και αναπτήρα που ήταν σε νάιλον σακούλι.

Όπως ανέφερε η ανακρίτρια του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 47χρονος δεσμοφύλακας αρχικά παραδέχθηκε προφορικά, λέγοντας «πως εγώ το έκανα, ναι», ενώ στη συνέχεια του λήφθηκε γραπτή κατάθεση, όπου επίσης παραδέχθηκε τους εμπρησμούς και ως εκ τούτου τα πλαίσια των ερευνών αναμένεται να μεταφερθεί για υποδείξεις σκηνών. Περαιτέρω, αναμένεται να ληφθούν άλλες δεκατρείς καταθέσεις από πρόσωπα από το περιβάλλον του, ενώ τεκμήρια που παραλήφθηκαν αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, συνεχίζουν να αξιολογούνται οι κάμερες ασφαλείας, βάζοντας στο κάδρο και άλλες υποθέσεις κατά την περίοδο των εμπρησμών, ενώ εξεταστούν και CCTV από πρατήρια βενζίνης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 47χρονου, δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα για κράτηση του, με τον ίδιο σε κάποια στιγμή και ενώ η ανακτρίτρια διάβαζε τον όρκο και αναφερόταν στην παραδοχή του, αυτός είπε «δεν είναι έτσι».

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης του για οκτώ ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σε δηλώσεις του ανέφερε πως «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως το συγκεκριμένο πρόσωπο εμπλέκεται σε 10 με 15 υποθέσεις που συνέβησαν στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου ο ίδιος διαμένει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρομανής ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη για εμπρησμό-Πιθανή εμπλοκή του σε άλλες δεκαπέντε υποθέσεις

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
«Εδώ και μία εβδομάδα με παρακολουθεί, θα σας κάψω, απείλησε»-Η δραματική κατάθεση της 40χρονης