Στα άκρα η κόντρα Αναστασιάδη με Κληρίδου-«Αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος»

Γραπτή δήλωση με την οποία απαντά και ουσιαστικά επιτίθεται εναντίου της Καίτης Κληρίδου εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας την θυγατέρα του Γλαυκού Κληρίδη, ως «αχθοφόρο ενός μεγάλου ονόματος».  

Πραγματικά θλίβομαι, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «γιατί είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω για να απαντήσω όχι στις πολιτικές θέσεις της κας. Κληρίδου, τις οποίες απόλυτα σέβομαι, αλλά στην καθόλα απαράδεχτη και ανυπόστατη υιοθέτηση ισχυρισμών των όσων, για προεκλογικές σκοπιμότητες, θέλουν να μηδενίσουν το έργο της δεκαετούς διακυβέρνησης, αλλά και τη χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου».

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαιώνει την κα. Κληρίδου και όσους υιοθετούν ανάλογες ύβρεις, «ότι όπως και στην περίπτωση του ιστορικού μας ηγέτη Γλαύκου Κληρίδη, οι τόνοι λάσπης που εκτόξευσαν εναντίον του, στο τέλος έπληξαν όχι τον ίδιο αλλά τους συκοφάντες του».

Και προσθέτει: «Δυστυχώς η όλη συμπεριφορά της κας. Καίτης Κληρίδου φέρνει στη μνήμη μου τη ρήση του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου ο οποίος αναφερόμενος στον γιο του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, είχε πει «ο κ. Σοφοκλής Βενιζέλος δεν είναι τι άλλο παρά αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανήλθε η Κληρίδου-«Σε λίγες μέρες πάει σπίτι του, έχει καιρό που φθείρεται»

Νωρίτερα σήμερα η Καίτη Κληρίδου με νέες δηλώσεις της έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Αναστασιάδη, η κα. Κληρίδου ανέφερε πως, «δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου σε λίγες μέρες θα πάει σπίτι του. Εγώ θέλω να πω ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα σήμερα, της εκλογικής αναμέτρησης, ο ΔΗΣΥ θα είναι εδώ ενωμένος, δυνατός».

Όλοι εμείς, συνέχισε η κα. Κληρίδου, «που θυμόμαστε τι μας δίδαξε ο Γλαύκος Κληρίδης, που όσες φουρτούνες και αν πέρασε και πώς τις αντιμετώπισε, οι γνήσιοι Συναγερμικοί θα σταθούν δίπλα στον Αβέρωφ, ο οποίος αποδείχτηκε ότι είναι ηγετική φυσιογνωμία και θα ασκήσουμε τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση».

Ερωτηθείσα για τις επικρίσεις που εξαπέλυσε χθες κατά του Νίκου Αναστασιάδη, είπε πως, «έχει καιρό που έχει αρχίσει να φθείρεται το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη. Είναι μικρός ο τόπος μας, όλοι ξέρουμε πράγματα και καταστάσεις και κάποτε όταν μας συμφέρει τις κρύβουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκληρή απάντηση ΠτΔ σε Καίτη Κληρίδου-«Χυδαιότητες, πρέπει να τιμάς το όνομα που φέρεις»

«Αλλά νομίζω ότι ο βίος και η πολιτεία του καθενός, είναι ανοικτό βιβλίο στην Κύπρο και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να σχολιάσω. Ίσως έπρεπε να κάνουμε κάποιες σκέψεις νωρίτερα για το πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί αυτός ο άνθρωπος», ανέφερε με νόημα η κα. Κληρίδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κα. Κληρίδου, κάλεσε τους Συναγερμικούς ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κατηγορώντας παράλληλα τον Νίκο Αναστασιάδη πως αυτός εξέθρεψε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, «για να καλύψει τα νώτα του και να μη αποκαλυφθεί η προσωπική του ανάμειξη στη διαφθορά», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η κα. Κληρίδου.

Μάλιστα στη χθεσινή ανάρτηση της, κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη πως αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής τους, ότι αμαύρωσε την ιστορία του ΔΗΣΥ, δεν σεβάστηκε τον Γλαύκο Κληρίδη και δεν σεβάστηκε το κόμμα που τον ανέθρεψε και τον ανέδειξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της κας Καίτης Κληρίδη χθες περί διαφθοράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάζω χυδαιότητες. Δεν θέλω να σχολιάζω αυτό που προσπάθησαν άλλοι να περάσουν μέσα στον λαό. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μιλά με πικρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «και βεβαίως με πικρία. Είναι δυνατόν ποτέ επειδή φέρεις ένα όνομα να πρέπει να μην το τιμάς κιόλας». 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες