ΒΙΝΤΕΟ: Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένους δρόμους άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρη την Κύπρο, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν πτώσεις δέντρων, καθώς επίσης και να πλημμυρίσουν δρόμοι.

Από τις 10:00 το πρωί, έχει τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση που έχει εκδώσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία και λίγο αργότερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να πλήττουν την Κύπρο.

Συγκεκριμένα έντονες βροχοπτώσεις παρατηρήθηκαν σε διάφορες περιοχές, ενώ συνοδεύονταν με ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν πτώσεις δέντρων, καθώς και να πλημμυρίσουν δρόμοι.

Η κίτρινη προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.

406154458_10226772647916928_7027970721456907103_n

Ανταποκρίθηκε σε δεκατέσσερα περιστατικά η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί παγκύπρια σε 14 περιστατικά, λόγω της κακοκαιρίας, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η Κούλλα Μεσαρίτου, Λειτουργός του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Η κ. Μεσαρίτου είπε ότι τα περιστατικά αφορούσαν, μεταξύ άλλων, πτώση δέντρων, ταμπελών, πυρκαγιές που σημειώθηκαν ύστερα από σπινθιρισμούς καλωδίων, πτώσεις ντεπόζιτων νερού, ενώ σε μια περίπτωση υπήρξε πτώση αλεξικέραυνου στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με την κ. Μεσαρίτου, τέσσερα περιστατικά ήταν στην επαρχία Λευκωσίας, δύο στην επαρχία Λεμεσού, τρία στη Λάρνακα, τέσσερα στην Πάφο και ένα την επαρχία Αμμοχώστου.

Η κ. Μεσαρίτου σημείωσε ότι, λόγω των σφοδρών ανέμων, ειδικά στις παραθαλάσσιες πόλεις, όλοι οι σταθμοί της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και εκεί και όπου χρειαστεί θα υπάρξει και ανάκληση προσωπικού.

Επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αναφορά για τραυματισμό, και πρόσθεσε ότι οι πολίτες μπορούν να καλούν για βοήθεια στο 112 ή στον πλησιέστερο πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής τους.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και σύντομα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ, ενώ παροδικά στα παράλια θα πνέουν μέχρι σφοδροί, 7 Μποφόρ. Αργά το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, ωστόσο σταδιακά στα νότια και στα ανατολικά, θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα βρεθεί γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά μέτριοι, 4 Μποφόρ και σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και σταδιακά ταραγμένη, ενώ στα νότια και στα ανατολικά, θα είναι ταραγμένη και σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Βίντεο από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO