Άρχισαν οι αιτήσεις για οικονομική βοήθεια φοιτητών-Όλες οι λεπτομέρειες

Αιτήσεις για οικονομική στήριξη φοιτητών πρώτου πτυχίου, ανεξαρτήτως ηλικίας, δέχεται η Επιτροπή του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, η οποία σημειώνει ότι "η οικονομική βοήθεια αφορά δίδακτρα πανεπιστημίου ή ενοίκια φοιτητή ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου 2023".

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Φορέα, "στόχος για το 2023-2024 είναι να συγκεντρωθούν πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να βοηθηθούν πάνω από 1.300 φοιτητές, αριθμός τριπλάσιος από τις χορηγίες που παραχωρούνταν στο παρελθόν".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η αίτηση θα πρέπει να υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα https://socialsupport.gov.cy

Αιτητής /τρία πρέπει να είναι ο ίδιος/α φοιτητής/τρια και η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Πληρωμές για τους εγκεκριμένους φοιτητές γίνονται απευθείας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα για δίδακτρα ή απευθείας στους ιδιοκτήτες των υποστατικών για ενοίκια, εκτός σπάνιων περιπτώσεων όταν κριθεί αναγκαίο, αναφέρεται.

Οπως αναφέρει ο Φορέας "για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 εισάγεται μία νέα κατηγορία παιδιών, στα οποία θα παραχωρούνται υποτροφίες, χωρίς να ελέγχονται τα εισοδήματα ή η περιουσία των οικογένειών τους, ενώ εφάπαξ ποσόν θα δίνεται πλέον αναλόγως της όποιας χορηγίας καταβάλλεται από άλλους φορείς".  

Σημειώνεται ότι "από την υποχρέωση τήρησης των κριτηρίων εξαιρούνται τα ορφανά παιδιά από δύο γονείς, τα παιδιά των θυμάτων από την έκρηξη στο Μαρί το 2011, της συντριβής του αεροσκάφους της Ήλιος στις 14/08/2005 και όσων έπεσαν εν ώρα δημοσίου καθήκοντος".

Εξαιρούνται, επίσης, "παιδιά των εγκλωβισμένων, παιδιά τα οποία μέχρι την ενηλικίωση τους ήταν υπό την κηδεμονία της Διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας καθώς και  μονογονείς με τέσσερα και περισσότερα παιδιά και πολύτεκνοι με πέντε και περισσότερα εξαρτώμενα παιδιά".

Οσοι θέλουν να συνεισφέρουν στον Φορέα αυτό μπορούν να το κάνουν μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή μέσω της JCC από την ιστοσελίδα https://socialsupport.gov.cy".

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO