Κάλεσμα Δήμου Λεμεσού για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Κάλεσμα για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο πλήττεται από την πρόσφατη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν, απευθύνει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι συμμετέχει σε εκστρατεία, που αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, Κρατικών Υπηρεσιών και Οργανισμών.

Η εκστρατεία ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ενώ οι δημότες που επιθυμούν να συνεισφέρουν, μπορούν να παραδίδουν τα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Φιλελλήνων και Μουσών, 3016 Άγιος Ιωάννης, μεταξύ των ωρών 08:00 με 15:00.

Τα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας που θα γίνονται δεκτά αφορούν ξηρή τροφή (δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα, μακαρόνια, σκόνη γάλακτος για παιδιά, παιδικές τροφές), είδη προσωπικής υγιεινής και πάνες παιδιών  και ενηλίκων.

Σημειώνεται ότι δεν θα παραλαμβάνονται οποιαδήποτε άλλα είδη, ενώ η βοήθεια θα πρέπει να είναι κατά είδος και να παραδίδεται σε χαρτοκιβώτια.

Στην επαρχία Λεμεσού, ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται και από άλλους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού και συγκεκριμένα, στο παλιό Δημαρχείο της Γερμασόγειας, στο Δημαρχείο Ύψωνα, στο ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου, αλλά και στην περιφερειακή διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού, στο Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού και στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Επιπρόσθετα, προσθέτει η ανακοίνωση, όσοι πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια συλλογής χρηματικής βοήθειας, μπορούν να το πράξουν στον λογαριασμό HUMANITARIAN SUPPORT – ARMENIA, αριθμός λογαριασμού 6001034, αριθμός IBAN CY47 0010 0001 0000 0000 0600 1034, SWIFT BIC CBCYCY2NXXX.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975