Ο απολογισμός της ΠΑΣΥΝΟ για το 2022-Δίνουμε μάχη για επαρκή νοσηλευτική στελέχωση

Την πρόθεσή της να συνεχίσει να δίνει μάχες και το 2023 για επαρκή στελέχωση των νοσηλευτηρίων, για καλύτερες συνθήκες εργασίας του προσωπικού και ικανοποίηση του αιτήματος επικινδυνότητας διαμηνύει με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ).

«Θα συνεχίσουμε τις μάχες για τους νεοεισερχόμενους νοσηλευτές στον ΟΚΥπΥ και για καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ένα νοσηλευτήριο που λειτουργεί σε άθλιες συνθήκες εργασίες και εξαιρετικά επικίνδυνο περιβάλλον» αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να παλεύει με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και ιδιαίτερα με τον ΟΚΥπΥ για τη σωστή στελέχωση σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες αναλογίες νοσηλευτών – ασθενών.

Κάνοντας απολογισμό για το 2022, σημειώνει ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους επαγγελματίες υγείας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. "Παρόλο που περάσαμε τα δύσκολα με τον ιό COVID-19, τα νοσηλευτήρια και το σύστημα υγείας δέχονται μεγάλες προκλήσεις όπως υποστελέχωση τμημάτων, άνοιγμα νέων Μονάδων χωρίς επαρκές προσωπικό, νοσηλευτές δυο ταχυτήτων. Δίνουμε μάχες για καλύτερη νοσηλευτική στελέχωση και για συνεχή στελέχωση των κλινικών/τμημάτων ημερήσιας νοσηλείας ώστε το προσωπικό μας να μην καταπονείται σωματικά και ψυχικά", σημειώνει.

Τέλος, η ΠΑΣΥΝΟ εκφράζει την ευχή «η νέα χρονιά να φέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας, λιγότερο πιεστικά ωράρια, σεβασμό στο επάγγελμα του νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας και διασφάλιση του ανθυγιεινού επαγγέλματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO