Tη Δευτέρα θα προκηρυχθεί το μέτρο έκτακτης ενίσχυσης αμπελουργών

Tη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα προκηρυχθεί το μέτρο έκτακτης ενίσχυσης αμπελουργών (ποικιλίες «Ξυνιστέρι» και «Ντόπιο Μαύρο»), μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό πέραν των €300.000. Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προσθέτοντας ότι αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η προκήρυξη του σχεδίου έκτακτης στήριξης προς τους οινοπαραγωγούς, μέσω του οποίου θα διατεθεί ποσό ύψους €200.000.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, το Υπουργείο Γεωργίας, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας κατά την τελευταία περίοδο, προώθησε και υλοποιεί σειρά ολοκληρωμένων και στοχευμένων μέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Παρατίθεται σε αυτά και η προκήρυξη του μέτρου πράσινου τρύγου σε αμπελώνες οινοπαραγωγής μέσα από το οποίο διατέθηκε ποσό ύψους 1 εκ. ευρώ σε 700 δικαιούχους.

Επιπλέον,  σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας στον τομέα διατέθηκαν και περίπου 3,5 εκ. ευρώ για υλοποίηση μέτρων του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού τομέα, για το οικονομικό έτος 2022.

Στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αποτελεί η στήριξη του αγροτικού τομέα, ως κεντρικού σημείου αναφοράς της οικονομίας μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα του αγροτικού μας κόσμου κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, αναφέρεται περαιτέρω.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975