Ενέκρινε ξημερώματα την κράτηση των έξι για «Δημητρούι», επιφυλάχθηκε για τους τρεις-Έσπασε κάθε ρεκόρ η διαδικασία

Εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για την απόπειρα φόνου εναντίον του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστός ως Δημητρούι, που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη, με την Αστυνομία να ζητά την ανανέωση της κράτησής τους για άλλες οκτώ ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν συλληφθεί δέκα πρόσωπα, ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε πως σε βάρος των τριών υπάρχει «απογυμνωμένη μαρτυρία» και ως εκ τούτου, απέρριψε το αίτημα για κράτησή τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, η Αστυνομία, λίγες ώρες πριν την διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, φόρεσε ξανά χειροπέδες στον ένα εκ των τριών που αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς και σε ένα κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας άνοιξαν το χορό των συλλήψεων στην βάση των όσων ανέφερε πληροφοριοδότης, ο οποίος αποδίδει στον κάθε ύποπτο και ένα ρόλο, ωστόσο όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, δεν πρόκειται για μαρτυρία που λήφθηκε γραπτώς. Εξ ου και οι δικηγόροι των υπόπτων αμφισβήτησαν την εκδοχή του πληροφοριοδότη, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ενώπιον των Αρχών δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία που να εμπλέκει τους υπόπτους και να δημιουργεί υπόνοια για συσχέτισή τους με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Η πρώτη διαδικασία με τους έξι

Κατά την πρώτη διαδικασία, που αφορούσε τους πρώτους έξι υπόπτους που τελούσαν υπό κράτηση, ο ανακριτής της υπόθεσης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο που αποδίδεται στον κάθε ύποπτο και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, τα οποία κατά την Αστυνομία συνδέουν τους υπόπτους με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ο ανακριτής της υπόθεσης στον όρκο του αναφέρθηκε και πάλι στις απειλές που εκτόξευσαν ο πρώτος ύποπτος με τον 34χρονο, οι οποίοι είχαν έρθει σε ρήξη. Περαιτέρω, ο ανακριτής ανέφερε πως από τα CCTV προκύπτει πως οι δράστες βρίσκονταν στην περιοχή του αστυνομικού σταθμού Λακατάμιας, όπου παρακολουθούσαν το θύμα, ο οποίος είχε μεταβεί στο σταθμό για κατάθεση για εγκληματική ενέργεια στην ελεύθερη Αμμόχωστο και για επίσκεψη σε πρόσωπο από το περιβάλλον του, που είχε συλληφθεί για εμπρησμούς.

Σε ό,τι αφορά τα επιπρόσθετα στοιχεία που λήφθηκαν, ο ανακριτής αναφέρθηκε σε γραπτή μαρτυρία που κάνει λόγο για χρηματικό ποσό που έδωσε ο πρώτος ύποπτος σε άλλο ύποπτο, χρήματα τα οποία ο πληροφοριοδότης ανέφερε πως ήταν η αμοιβή για την απόπειρα φόνου.

«Ο δεύτερος ύποπτος ανέθεσε στον τέταρτο να εξασφαλίσει όπλο μέσω της Πύλας. Ο τρίτος ήταν το άτομο που ο πρώτος εξασφάλισε τη μοτοσικλέτα, η οποία κατέληξε στους υπόπτους πέντε και έξι, που είχαν ρόλο οδηγού και εκτελεστή. Η μοτοσικλέτα κλάπηκε από τη Λεμεσό», ανέφερε ο ανακριτής, προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με πληροφορία, μετά την διάπραξη της απόπειρας, έκρυψαν την μοτοσικλέτα για να την αποσυναρμολογήσουν και έκρυψαν και άλλα τεκμήρια. Τα πληρώνονταν 20,000 ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίφθηκαν οι εφέσεις των συλληφθέντων για το «Δημητρούι»-Παραμένουν υπό κράτηση

Επιπρόσθετα, ο ανακριτής ανέφερε πως πληροφορία πως μετά την απόπειρα, ο ένας εκ των συλληφθέντων τους παρείχε βοήθεια για να αποκρύψουν τη μοτοσικλέτα.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, ο ανακριτής ανέφερε πως υπάρχει γραπτή μαρτυρία ότι ο πρώτος ύποπτος έδωσε συγχαρητήρια του έκτου για τους πυροβολισμούς, ενώ υπάρχει μαρτυρία πως ο ένας εκ των υπόπτων θα λαμβάνει μισθό 1,500 ευρώ ευ όρου ζωής.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο ύποπτο, μεταξύ άλλων, υπάρχει CCTV από πρατήριο βενζίνης, που παρέλαβε το χρηματικό ποσό.

Αναφορικά με τον τρίτο, στην οικία του εντοπίστηκε όχημα που ανήκει στον πρώτο ύποπτο, ενώ σε αυτό εντοπίστηκε χρηματικό ποσό. Από κλειστό κύκλωμα, εντοπίζεται σε πρατήριο βενζίνης, όπου παραλήφθηκε το χρηματικό ποσό ως αμοιβή. Επίσης, ο ανακριτής ανέφερε πως ο τρίτος ύποπτος είχε συχνή επικοινωνία με τον πρώτο.

Σε ό,τι αφορά στον τέταρτο, ο πληροφοριοδότης ανέφερε πως έλαβε εντολή από τον πρώτο να προμηθευτεί το όπλο για την δολοφονία του 34χρονου. Κατά την αναζήτηση του τέταρτου υπόπτου, ο ανακριτής ανέφερε πως μαρτυρία αναφέρει πως είχε προμηθευτεί ταξιδιωτικές βαλίτσες, ενώ από την οικία του είχαν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια.

Στον πέμπτο ύποπτο, ενώ στην προηγούμενη διαδικασία αποδιδόταν ο ρόλος οδηγού της μοτοσικλέτας, εντούτοις ο ανακριτής ανέφερε πως σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, επρόκειτο για το πρόσωπο που κρατούσε τσίλιες, αν και του προτάθηκε να είναι ο εκτελεστής, ωστόσο φοβήθηκε. Περαιτέρω, σύμφωνα με τα κλειστά κυκλώματα, φαίνεται να είναι μαζί με τον έκτο και τον οδηγό συλληφθέντα. «Στο σπίτι του εντοπίστηκαν στο πλυντήριο, ρούχα που μύριζαν έντονα βενζίνη», ανέφερε περαιτέρω ο ανακριτής.

Σε ό,τι αφορά στον έκτο ύποπτο, το ΤΑΕ Λευκωσίας του αποδίδει ρόλο εκτελεστή, με τον ανακριτή να αναφέρει πως μετά την απόπειρα φόνου, μίλησε με τον τρίτο ύποπτο, ο οποίος συνέδεσε στην συνομιλία τον πρώτο, λέγοντας του συγχαρητήρια. Του είπε, περαιτέρω, όπως ανέφερε πάντα ο ανακριτής, πως θα του αποστελλόταν χρηματικό ποσό 10,000 ευρώ και 1,500 μηνιαίως για την πράξη του.

Επίσης, ανέφερε πως από το CCTV εντοπίζεται στην περιοχή Λακατάμιας και μετά στο Μένοικο, όπου διαμένει ο όγδοος συλληφθέντας. Ακολούθως, στο χωρίο Πύλας, ενώ στο όχημα εντοπίστηκαν τσάντες από τα κατεχόμενα. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «έχει επαφές με τον πέμπτο ύποπτο και πως το πιστόλι το έκοψε σε σμυρίλιο, το οποίο στη συνέχεια πέταξε στα Περβόλια, μέρους του οποίου εντοπίστηκε».

Σε ό,τι αφορά στον κατάδικο, έβδομο συλληφθέντα, ανέφερε πως έστειλε μέσω τρίτου πιστόλι για τη δουλειά, ενώ απείλησε πρόσωπο που είχε δει το πιστόλι.

«Ο έβδομος, ενώ είναι κατάδικος, μίλησε με βιντεοκλήση με έκτο ύποπτο και αφού αναζητούσε τον πέμπτο, αναφέροντάς του πως έχει συλληφθεί. Επίσης, μαρτυρία αναφέρει ότι ο έβδομος έχει τρία οχήματα και τρεις μοτοσικλέτες, που διαχειρίζεται ο πέμπτος με τα οποία κάνει τις δουλειές του», είπε ο ανακριτής.

Σε ό,τι αφορά στον όγδοο ύποπτο, φαίνεται κατά την Αστυνομία να είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ενώ στην οικία του εντοπίστηκαν παπούτσια που ομοιάζουν με αυτά του δράστη. Πρόκειται για πρόσωπο που απασχόλησε την Αστυνομία για άλλη υπόθεση.

Επίσης, πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν πως ο οδηγός μαζί με ακόμα δύο, αποπειράθηκαν να σκοτώσουν ξανά το θύμα, ενώ είναι το πρόσωπο που φέρεται να έκρυψε τεκμήρια.

Για τον ένατο συλληφθέντα προκύπτει επικοινωνία με άλλο ένα ύποπτο, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο γνωρίζει τον έκτο ύποπτο ανέφερε πως δεν τον γνωρίζει. Επίσης, υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με τον ανακριτή, πως επικοινώνησε με τον έκτο ύποπτο, που είχε πει πως δεν τον γνωρίζει. Επιπρόσθετα, όπως είπε ο ανακριτής, από τα δεδομένα του ένατου υπόπτου από τα τηλέφωνα, υπήρξαν στο κινητό του για σκοπούς πώλησης ή διάθεσή τους μοτοσικλέτες. Μία από τις φωτογραφίες με μοτοσικλέτα, εντοπίστηκε στο Ακάκι, την περίοδο που στην Περιστερώνα κρατείτο φίλος του και μετέβαινε το θύμα να τον δει.

Σε έρευνα στο κελί του κατάδικου, στην πτέρυγα 8, ο ανακριτής ανέφερε πως εντοπίστηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και τηλέφωνα.

Ο ανακριτής, αφού ζήτησε την κράτηση των υπόπτων, ανέφερε πως συνεχίζει να καταζητείται ένα ακόμη πρόσωπο.

Σημειώνεται πως ο ανακριτής διαφοροποίησε κάποια δεδομένα, σε ό,τι αφορά τους ρόλους και στη βάση των οποίων είχαν μεταδοθεί κάποια γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους

Ενστάσεις και αμφισβήτηση από δικηγόρους

Παίρνοντας το λόγο, ο δικηγόρος, Βίκτωρας Ακάμας, υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στον ανακριτή, λέγοντας πως τα όσα ανέφερε προκάλεσαν σύγχυση. Και αυτό διότι, όπως είπε, κατά την προηγούμενη διαδικασία, στον όρκο του ανακριτή αναφέρονται διαφορετικά δεδομένα.

Ο κ. Ακάμας ζήτησε να κατατεθεί ο πρώτος όρκος, ωστόσο έφερε ένσταση η Κατηγορούσα Αρχή, ζητώντας να μην κατατεθεί. Ο κ. Ακάμας είπε πως θα πρέπει να εγκριθεί η κατάθεσή του, αφού πρόκειται για ανανέωση της κράτησης των υπόπτων.

Δικηγόρος: Το έγγραφο που σας έδωσα είναι ο όρκος που είχατε καταχωρήσει την προηγούμενη φορά;

Ανακριτής: Μάλιστα.

Δικηγόρος: Να κατατεθεί, καθώς οι συνήγοροι επιθυμούν να αντεξετάσουν τον μάρτυρα και σε σχέση με το αρχικό αίτημα, αφού η σημερινή διαδικασία είναι αλληλένδετη. Είναι η θέση μας ότι η σημερινή διαδικασία αποτελεί κατάχρηση και περιέχει αλλότριους σκοπούς. Επιθυμούν την κράτηση του πρώτου μέχρι την εξεύρεση μαρτυρίας.

Κατηγορούσα Αρχή: Ένσταση για την κατάθεση. Πρέπει να εξετάσει την μαρτυρία και να κρίνει αν στο διάστημα που μεσολάβησε, αξιοποιήθηκε ο χρόνος και αν υπολείπεται μαρτυρικό υλικό. Με την κατάθεσή του εκτροχιάζει την διαδικασία και αν υπάρχουν αλλότρια κίνητρα, δεν θα εξεταστεί στην παρούσα διαδικασία.

Κορέλλης: Επειδή είναι αίτημα όλων μας, θεωρώ πως πρέπει να ακουστούμε από τώρα. Επίσης, αν δεν κατατεθεί ο όρκος, η διαδικασία θα καθυστερήσει γιατί θα ερωτηθεί ο μάρτυρας.

Δικαστής: Ο λόγος που επιθυμείτε να κατατεθεί είναι επειδή θέλετε να εξετάσετε τον μάρτυρα στη βάση των προϋποθέσεων;

Ακάμας: Ακριβώς. Πέραν από αυτό, το θέμα αίτησης προσωποκράτησης ή ανανέωσης σαφώς είναι το παρόν Δικαστήριο που θα αποφασίσει αν πρόκειται για κατάχρηση διαδικασία και για αλλότριους σκοπούς.

Δικαστής: Εγκρίνεται η κατάθεση του πρώτου όρκου.

Ο κ. Ακάμας εστίασε την αντεξέτασή του στα σημεία που διαφέρουν μεταξύ του πρώτου και δεύτερου όρκου, που μεταξύ άλλων διαφοροποιούνται οι ρόλοι που αποδίδονται σε υπόπτους.

Δικηγόρος: Είπατε στον πρώτο όρκο πως ο πρώτος ύποπτος πως είπε στους δεύτερο και τρίτο ύποπτο πως τους προέτρεψε να εξοντώσουν τον παραπονούμενο. Στο σημερινό όρκο, αφού αφέθηκαν αυτοί οι ύποπτοι ελεύθεροι, λέτε πως ο πρώτος ύποπτος μίλησε με τους σημερινούς υπόπτους δύο και τρία. Σήμερα το σχέδιο είναι διαφορετικό. Βρήκαμε άλλους υπόπτους. Εξηγείστε στο Δικαστήριο.

Ανακριτής: Αναφέρεται στους δύο όρκους η πληροφορία και η σύνδεσή τους επιβεβαιώθηκε. Εκ των πληροφοριών, αναφέρει τη συνεργασία και δεν αλλάζει τα γεγονότα σε ό,τι αφορά τον πρώτο. Να σημειωθεί πως παρά το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι εξετάσεις συνεχίζονται και προς απόδειξη τούτου, η επανασύλληψη ενός προσώπου.

Ακάμας: Δεν απαντάτε την ερώτησή μου. Λέτε σύμφωνα με την πληροφορία. Είναι η ίδια της προηγούμενης ή είναι νέα;

Ανακριτής: Μία εκ των πληροφοριών που παρουσιάστηκε την προηγούμενη φορά.

Ακάμας: Άρα μετατρέψατε την πληροφορία στα σημερινά δεδομένα;

Ανακριτής: Εγώ αναφέρομαι σε πληροφορίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί η υπεράσπιση προσπαθεί να μου επιβάλει μία πληροφορία.

Ακάμας: Πόσες καταθέσεις λάβατε από τον πρώτο ύποπτο στις οκτώ ημέρες;

Ανακριτής: Καμία.

Ακάμας: Γιατί;

Ανακριτής: Δεν έχει ανακριθεί, τα γεγονότα τρέχουν και συνεχώς προκύπτει νέα μαρτυρία. Με την ολοκλήρωση των μαρτυριών θα ανακριθεί.

Περαιτέρω, ο κ. Ακάμας ρώτησε τον ανακριτή αναφορικά με το όχημα του πρώτου υπόπτου, που εντοπίστηκε στον τρίτο ύποπτο, διερωτώμενος γιατί σε αυτές τις δέκα μέρες δεν ρωτήθηκε ο ύποπτος ώστε να απαντήσει, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν προχώρησε σε κατάσχεση η Αστυνομία.

«Εκάμετε ολόκληρο θέμα και δεν το κατάσχετε και δεν μπήκατε καν στον κόπο να ρωτήσετε τον πρώτο ύποπτο γιατί το κρατά ο τρίτος ύποπτος», υπέδειξε ο κ. Ακάμας, με τον ανακριτή να επαναλαμβάνει πως σε αυτό εντοπίστηκαν χρήματα και πως εντοπίστηκε να κινείται, ακόμα και στην παράδοση λεφτών. «Δεν υπήρχε λόγος κατάσχεσής του», απάντησε ο ανακριτής.

Ακάμας: Στις 27/4 ο πρώτος ύποπτος ζήτησε να δώσει κατάθεση και δεν τη λάβατε;

Ανακριτής: Μάλιστα.

Ακάμας: Αυτές οι 7,000 τον ρωτήσατε από που προέρχονται;

Ανακριτής: Ανέφερα πως είναι ένα από τα αντικείμενα διερεύνησης και σίγουρα θα ρωτηθεί.

Ακάμας: Άρα από τις 27/4 που συνελήφθη, μέχρι σήμερα 6/5, τι ενέργειες εκάματε για τον πρώτο ύποπτο; Ζητήσατε την κράτησή του για σκοπούς διερεύνησης. Τι ενέργειες κάνατε;

Ανακριτής: Οι έρευνες είναι τόσο για τον πρώτο όσο και για όλους. Ανευρίσκονται μαρτυρίες και τεκμήρια που αφορούν τη διασύνδεση των υπόπτων. Έγιναν ενέργειες για όλους τους υπόπτους. Αναζητούνται τεκμήρια, τα οποία, όπως διαφάνηκε και με τον εντοπισμό του γεμιστήρα, διασκορπίστηκαν σε τρεις επαρχίες. [...]

Ακάμας: Λέτε πως εκτελέστηκαν εντάλματα έρευνας εναντίον των οικιών των υπόπτων που εξετάζονται. Βρέθηκε οτιδήποτε στην οικία του πρώτου υπόπτου, είτε στα οχήματά του;

Ανακριτής: Δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε στην οικία του πρώτου υπόπτου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ακάμας αναφέρθηκε σε ενημέρωση του ΤΑΕ προς το Δημητρούι πως κινδυνεύει η ζωή του.

Ακάμας: Με πόσα άτομα είχε διαφορές το θύμα; Γνωρίζετε;

Ανακριτής: Κατά καιρούς λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες. Οι πρόσφατες αφορούσαν τον πρώτο.

Ακάμας: Εσείς (ΤΑΕ) τον Μάρτιο, δύο φορές ενημερώσατε το θύμα πως απειλείται η ζωή του; Είναι η θέση μου πως επειδή λέτε για ρήξη στις σχέσεις, πως από τη στιγμή που του επιδώσατε έντυπο πως απειλείται η ζωή του, του παραχώρησε τεθωρακισμένο όχημα.

Ανακριτής: Δεν γνωρίζω αν ο πρώτος ύποπτος έδωσε όχημα στον παραπονούμενο πιο πριν.

Ακάμας: Ο λόγος που δεν το γνωρίζετε είναι επειδή δεν μπήκατε στον κόπο να ρωτήσετε.

Ανακριτής: Η απόπειρα φόνου έγινε όταν ο παραπονούμενος επέβαινε σε μοτοποδήλατο και όχι σε τεθωρακισμένο.

Σε ό,τι αφορά την αμοιβή των 20,000 ευρώ. ο κ. Ακάμας ανέφερε στον ανακριτή πως κατά τη σημερινή διαδικασία παρουσιάστηκε μία άλλη εκδοχή.

Ακάμας: Μας είπατε πως ο πρώτος ύποπτος, μέσω του τηλεφώνου του τρίτου συνδέθηκε, έδωσε συγχαρητήρια στον έκτο ύποπτο που τελικά δεν έκανε τη δουλειά και πως θα του δίνει και 1,500 ευρώ το μήνα ευ όρου ζωής. Εε ποια είναι η αλήθεια τελικά; Και έχει σημασία αυτό που ρωτώ, επειδή παρουσιάζονται οι 7,000 ως αμοιβή και σήμερα μας λένε ήδη πήραν δέκα χιλιάδες και πως θα παίρνει μάλιστα 1,500 ευρώ το μήνα. Τελικά ποια είναι η πληροφορία;

Κατηγορούσα Αρχή: Σε αυτή τη διαδικασία δεν χρειάζονται αυτά που λέει η Αστυνομία να έχει αποδειχτική ισχύ. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση.

Ακάμας: Θα θέσω διαφορετικά την ερώτηση. Όπως ανέφερε, παρατηρούμε ουσιώδεις διαφορές στις πληροφορίες σας που αναφέρονται στους όρκους. Η σημερινή διερεύνηση είναι προς όλες τις κατευθύνσεις είναι γενική και περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα;

Ανακριτής: Δεν αντιλήφθηκα την ερώτηση.

(Διαβάστηκε ξανά η ερώτηση)

Κατηγορούσα Αρχή: Γενική και αόριστη η ερώτηση.

Ακάμας: Εξετάζετε, σύμφωνα με τον όρκο σας, διάφορα ενδεχόμενα. Είτε δόθηκαν 10,000 και θα δίνονταν άλλες 10 είτε όπως λέτε σήμερα, δόθηκαν 10,000 και θα έπαιρνε άλλα 1,500 το μήνα.

Ανακριτής: Τα λεφτά θα ήταν 20,000. Λόγω μη επίτευξης του στόχου, ο έκτος ύποπτος θα λάμβανε 10,000. Το ποσό ενισχύεται και από τη μαρτυρία που λήφθηκε.

Παίρνοντας το λόγο, ο δικηγόρος Αγαθοκλής Κορέλλης, επίσης εστίασε, στην αντεξέτασή του, στις διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο όρκων, κατά της πρώτης και δεύτερης διαδικασίας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κορέλλης ανέγνωσε αποσπάσματα του όρου που παραπέμπουν σε ένα πληροφοριοδότη, δείχνοντας πως στην παρούσα διαδικασία, ο ανακριτής αναφέρθηκε σε πληθυντικό, λέγοντας πως δεν επρόκειτο για ένα πληροφοριοδότη.

Κορέλλης: Βλέπουμε μία πολυσέλιδη αναπαραγωγή της πληροφορίας, χωρίς πληροφορίες. Αν είναι ο ίδιος, που φαίνεται να είναι ο ίδιος, μου απαντάτε πως την προηγούμενη φορά επεξηγήσατε στο Δικαστήριο πληροφορίες άλλες. Καλά κατάλαβα;

Ανακριτής: Ανέφερε πως υπέδειξα αριθμό πληροφοριών, τις οποίες επιθεώρησε.

Κορέλλης: Οι πληροφορίες αυτές στην πρώτη διαδικασία, περιλαμβάνονται στο σημερινό όρκο ή στην προηγούμενη διαδικασία;

Ανακριτής: Έχω αναφέρει πως περιλαμβάνονται στο σύνολο του όρκου.

Κορέλλης: Υποδείξετέ μας.

Ανακριτής: Ουδέποτε ανέφερε πληροφορία που δεν έχουν υπόψη. Από σελίδα 4 σε πληροφορία.

Κορέλλης: Λέτε για αξιόπιστο πληροφοριοδότη. Είναι η ίδια. Έχει κάτι άλλο; Έχουν περιληφθεί στον όρκο; Είμαστε όλοι σε μία διαδικασία που τη μία πληροφορία την αναφέραμε και τις άλλες όχι.

Ανακριτής: Γνωρίζετε κάποια πληροφορία που δεν ανέφερα; Είπα υποδείχθηκαν στην πρόεδρο στην προηγούμενη διαδικασία. Μπορώ να τις υποδείξω.

Κορέλλης: Γιατί κάποιες τις αποκαλύπτεται και κάποιες όχι;

Ανακριτής: Μπορώ να υποδείξω ξανά. Αν υπάρχει πληροφορία που δεν αποκαλύψαμε, πείτε μας να την αποκαλύψουμε.

Κορέλλης: Είναι μία διαδικασία που συμμετέχουν ύποπτοι, της μεταφράστηκε ο όρκος, άλλα ακούνε, λένε ότι δεν λέτε κάποιες πληροφορίες. Με ποια κριτήρια;

Ανακριτής: Δεν αποκρύπτουμε στοιχεία επί του όρκου.

Κορέλλης: Ο μάρτυρας είπε «πληθυντικός πληροφορίες». Και ρωτώ γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στον όρκο.

Ανακριτής: Απάντησα πως δεν έχουμε κρυφές πληροφορίες.

Κορέλλης: Δεν αποκαλύφθηκαν σε μας κατά περιεχόμενο όχι ποιος είναι ο πληροφοριοδότης. Ναι ή όχι;

Ανακριτής: Αποκαλύψαμε το σύνολο των πληροφοριών στην πρώτη διαδικασία και είμαστε στη διάθεση να τις υποδείξουμε και τώρα.

(Δόθηκαν στο Δικαστήριο).

Περαιτέρω, ο κ. Κορέλλης ανέφερε πως είτε η πληροφορία είναι η ίδια «μία και μοναδική», ή ακόμα και πολλές μαζί και ενοποιήθηκαν, αυτή έχει καταρρεύσει.

Κορέλλης: Με όσα μας λέτε και τις λεπτομέρειες της πληροφορίες που σήμερα παρουσιάζετε, υπάρχει μία διάσταση ουσιαστική της σημερινής διαδικασίας με την προηγούμενη. Ο σημερινός δεύτερος ύποπτος είχε προτρέψει τους δύο υπόπτους (που αφέθηκαν ελεύθεροι), ενώ σήμερα λέτε ότι ο πρώτος ύποπτος τελικά προέτρεψε τους δύο και τρία τους σημερινούς. Και ρωτώ. Πώς συνάδει η πληροφορία, η ίδια πληροφορία, της προηγούμενης με τη σημερινή;

Ανακριτής: Μία εκ των πληροφοριών αναφέρει πως ο πρώτος ύποπτος συνεργάζεται με τον δεύτερο.

Ο ανακριτής επανέλαβε πως δεν πρόκειται για ένα πληροφοριοδότη, με τον κ. Κορέλλη να υποδεικνύει, μεταξύ άλλων, πως δεν συνάδουν οι δύο εκδοχές.

Κορέλλης: Επί του όρκου σας, μπορείτε να μας πείτε με απλά ελληνικά, πόθεν δέχθηκε την προτροπή ο δεύτερος ύποπτος;

Ανακριτής: Από τον πρώτο ύποπτο.

Κορέλλης: Άρα, η πληροφορία του αξιόπιστου πληροφοριοδότη έχει στο ένα σημείο της τροποποιηθεί.

(Ένσταση λόγω απόφασης Εφετείου)

Κορέλλης: Ο οδηγός της μοτοσικλέτας ποιος ήταν πριν από μία εβδομάδα και ποιος σήμερα;

Ανακριτής: Σύμφωνα με την ένορκη δήλωση που παρουσίασα σήμερα, έγιναν διάφορες προσπάθειες για να επιτευχθεί ο στόχος των υπόπτων που ήταν η δολοφονία. Σε δύο των περιπτώσεων, ο οδηγός ήταν ο πέμπτος της σημερινής διαδικασίας και την ημέρα της διάπραξης ήταν ο όγδοος συλληφθέντας.

Κορέλλης: Άρα, αυτό που προωθήθηκε στην πρώτη διαδικασία ήταν ότι ο οδηγός ήταν ο νυν πέμπτος ύποπτος, σωστά;

Ανακριτής: Μάλιστα.

Κορέλλης: Και σήμερα δεν είναι ο πέμπτος, είναι ο όγδοος. Σωστά;

Ανακριτής: Ανέφερα και δεν θα το επαναλάβω επειδή προσπαθεί να μου αλλάξει την απάντηση. Είπα στις δύο προσπάθειες ήταν ο πέμπτος και την ημέρα της απόπειρας ήταν ο όγδοος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κορέλλης υπέβαλε στον μάρτυρα πως προωθεί το αίτημα βασιζόμενο σε μία διάτρητη πληροφορία που έχει καταρρεύσει, με τον ανακριτή να απαντά πως ενισχύθηκε η πληροφορία με γραπτές μαρτυρίες και από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Κορέλλης: Ο πρώτος ύποπτος κατά την άποψή σας ήταν όντως ύποπτος.

Ανακριτής: Μάλιστα.

Κατηγορούσα Αρχή: Έχει παρεκτραπεί η διαδικασία. Αντεξετάζει το μάρτυρα λες και είναι πρώτη διαδικασία, ενώ υπάρχει απόφαση του Εφετίου.

Κορέλλης: Αν θέλει να κάνει ένσταση η συνάδελφος, σε κάθε ερώτηση να κάνει. Όχι να μου λέει πως κάνει υπομονή. Ο πήχης σε διαδικασία ανανέωσης είναι πιο ψηλός. Ρωτώ αν υπάρχει μαρτυρία εναντίον του πρώτου υπόπτου. Ποια είναι η ένσταση;

Δικαστής: Δεν ήταν ένσταση, ήταν διαμαρτυρία. Να απαντήσει ο μάρτυρας.

Ανακριτής: Υπάρχει μαρτυρία και υπάρχει στον όρκο.

Κορέλλης: Συμφωνείτε πως ένας ύποπτος πως για οποιοδήποτε αδίκημα ανακρίνεται;

Ανακριτής: Μάλιστα.

Κορέλλης: Εξηγείστε μας με ποια θεμιτή λογική και όχι μεθόδευση, κάποιος είναι ύποπτος, αλλά δεν ανακρίνεται και περαιτέρω ενώ παραμένει υπό κράτηση. Εξηγείστε μας.

Ανακριτής: Έχω απαντήσει και προηγουμένως για τους λόγους μη ανάκρισης σε αυτό το στάδιο. Η υπόθεση έχει καθημερινά εξελίξεις και προσφέρει καθημερινά μαρτυρίες, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί για να μπορούν να υποβληθούν στους υπόπτους. Έχω αναφέρει πως ανακρίθηκαν οι τρεις οι οποίοι θα επανακληθούν για ανάκριση, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία και μαρτυρίες.

Κορέλλης: Μου λέτε το εξής. Ότι ο λόγος που δεν πήρατε κατάθεση την πρώτη μέρα, επειδή προβλέψατε πως την πέμπτη ημέρα θα προέκυπταν στοιχεία;

Ανακριτής: Αν δεν προέκυπταν, σήμερα θα αφήνονταν ελεύθεροι.

Σε ό,τι αφορά το γεύμα του δευτέρου με τον πρώτο ύποπτο, μετά την απόπειρα φόνου, ο κ. Κορέλλης, μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε αν όποτε γίνει συνάντηση μεταξύ προσώπων, είναι ύποπτο.

Κορέλλης: Αντιλαμβάνομαι πως το ενδιαφέρον σας δεν ήταν το μενού, αλλά τι συζητήθηκε.

Ανακριτής: Έχει αρκετά ενδιαφέροντα θέματα και θα το διερευνήσουμε.

Κατηγορούσα Αρχή: Να μην απαντήσει ο μάρτυρας.

Κορέλλης: Όποτε αργεί ο μάρτυρας να απαντήσει, η συνάδελφος είναι ελατήριο… Επειδή υπάρχει δυσκολία στις ερωτήσεις. Ρωτώ αν είναι ζήτημα διερεύνησης τι διεμηνύθη στο γεύμα.

Ανακριτής: Είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν, καθώς και ο χρόνος κλήσης των υπόπτων μεταξύ τους, για να συναντηθούν στο γεύμα. Θα δοθεί έμφαση στις κλήσεις.

Κορέλλης: Σας υποβάλλω πώς από το οκταήμερο που έχει διαρρεύσει, δεν σας απασχολεί και δεν το διερευνάτε.

Ανακριτής: Διερευνούμε την υπόθεση και έχει αναφερθεί στις ενέργειες που υπολείπονται.

Κορέλλης: Σας λέω πως το συναπάντημα μέρα μεσημέρι ήταν φυσιολογικό και το αναφέρετε για να εκπνεύσει του πρώτου διατάγματος. Το Εφετείο είπε αποκτά δυναμική. Και είπα το ανέφεραν για να εκμαιεύσουν της απόφασης. Δεν το διερευνούν, δεν έχουμε οποιαδήποτε νέα.

Ανακριτής: Δεν είναι το ένα και μοναδικό στοιχείο που διερευνούμε.

Περαιτέρω, ο κ. Κορέλλης ρώτησε τον μάρτυρα εάν λήφθηκε κατάθεση, σε σχέση με τι συζητήθηκε στο γεύμα μεταξύ υπόπτων, με τον ανακριτή να απαντά θετικά, ενώ αναφέρθηκε πως δεν ρωτήθηκε σχετικά στην ανακριτική του κατάθεση ο ύποπτος.

«Το γεγονός ότι δεν του υποβλήθηκε οποιαδήποτε ερώτηση αποδεικνύει πως δεν σας ενδιαφέρει το θέμα και πως δεν αξιοποιήσατε το χρόνο που διέρρευσε από το πρώτο διάταγμα», είπε ο κ. Κορέλλης, ο οποίος στη συνέχεια υπέβαλε ερωτήσεις, σε σχέση με τις αναφορές περί συνεργασίες των υπόπτων.

Κορέλλης: Βάσει των λεγόμενών σας, λέτε ότι την αρχηγία φατρίας ανέλαβε ο πρώτος ύποπτος και πως λόγω αυτού, ήρθε σε ρήξη με τον 34χρονο. Αυτό που προωθούσατε ως τώρα, είναι ότι η κόντρα άρχισε με χρονική αναφορά του προηγούμενου αρχηγού φατρίας. Σήμερα είπατε πως η ρήξη των σχέσεων ήρθε τον Απρίλιο.

Ανακριτής: Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, επήλθε μία έντονη ρήξη σχέσεων και αλληλοκατηγορίες και απειλές, αρχές Απριλίου.

Κορέλλης: Ναι, αλλά για την ηγεσία της φατρίας όπως το θέλετε, το θύμα υφίσταται από τις 31.10.2023. Η κόντρα ξέσπασε από τότε ή τον Απρίλιο τελικά;

Ανακριτής: Αρχές Απριλίου επεσυνέβησαν κάποια γεγονότα μεταξύ των δύο. Υπήρχε έντονη ρήξη και αλληλοκατηγορίες για αλληλοεξόντωση.

Ο κ. Κορέλλης εστίασε και στις αναφορές ότι το θύμα απειλείτο πριν την ρήξη των σχέσεων του πρώτου υπόπτου με το θύμα.

Παίρνοντας το λόγο ο δικηγόρος, Ανδρέας Ανδρέου, αφού υιοθέτησε τα όσα ανέφεραν οι συνάδελφοί του, ανέφερε στον ανακριτή ερωτήσεις, σε ό,τι αφορά και πάλι τα διαφοροποιημένα γεγονότα και ρόλους που αποδίδονται στο νέο όρκο.

Ανδρέου: Πριν να λάβετε την πληροφορία, η Αστυνομία γνώριζε ότι είχαν κάποια φυσική επαφή ο τρίτος με τον πρώτο ύποπτο;

Ανακριτής: Μάλιστα.

Ανδρέου: Άρα δεν προσέδωσαν κάτι νέο οι πληροφορίες.

Ανακριτής: Όχι.

Ανδρέου: Ξέρετε πως κρατούμε ένα αυτοκίνητο του πρώτου υπόπτου;

Ανακριτής: Όχι.

Ανδρέου: Βλέπω πως προστέθηκε πως ο πρώτο έδωσε θέσεις κλειδιά στους άλλους. Ήταν νέα πληροφορία; Γιατί δεν γράφτηκε στον όρκο;

Ανακριτής: Ότι συνεργάζονται, υπήρχε αναφορά στον πρώτο όρκο. Όσον αφορά τις θέσεις κλειδιά, προέκυψε στις νέες μαρτυρίες που λήφθηκαν.

Ανδρέου: Στις πληροφορίες αναφέρετε ότι για τον τρίτο ύποπτο, του ανατέθηκε να βρει εκτελεστές. Σήμερα λέτε πως του ανατέθηκε να βρει μοτοσικλέτα.

Ανακριτής: Και εκτελεστές. Αναφέρομαι σε γραπτή μαρτυρία, ακόμα ότι ήταν το πρόσωπο που εκτέλεσε τον εκτελεστή. Δεν καταλαβαίνω γιατί στεκόμαστε στην πληροφορία, ενώ υπάρχει γραπτή μαρτυρία.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρέου στάθηκε στις κλοπιμαίες μοτοσικλέτες, λέγοντας πως στην προηγούμενη διαδικασία είχε γίνει αναφορά σε διαφορετικού τύπου μοντέλο.

Ανδρέου: Ήβρατε λέτε μία μοτόρα στο Ακάκι. Αυτή η μοτόρα είναι αυτή που έγινε η απόπειρα;

Ανακριτής: Αυτή ανευρέθηκε πριν την απόπειρα και πιστεύουμε χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη προσπάθεια.

Ανδρέου: Αναφέρετε ότι οι δράστες έκρυψαν την μοτοσικλέτα στο Καϊμακλί, για να την αποσυναρμολογήσουν. Άρα, αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε με μαρτυρία;

Ανακριτής: Στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει οποιαδήποτε επιβεβαίωση. Εντοπίσαμε, όμως, τεκμήριο από μοτοσικλέτα στην οικία του πέμπτου υπόπτου.

Με τη σειρά του, ο δικηγόρος, Γιώργος Λοΐζου, αφού υιοθέτησε τα όσα τέθηκαν από τους άλλους συνηγόρους, επίσης επικεντρώθηκε στην πληροφορία που δόθηκε.

Λοΐζου: Υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία, εκτός της πληροφορίας, η οποία εν τέλει δεικνύει ότι η εμπλοκή του τέταρτου υπόπτου έλαβε χώρα;

Ανακριτής: Υπάρχει μαρτυρία και αφορούσε στην ανεύρεση ενός κουτιού από σφαίρες, που από τον έλεγχο διαπιστώνεται ότι ήταν του ιδίου τύπου που έπληξαν το θύμα. Πέραν τούτου, αναφέρθηκαν και σε μαρτυρία που εξασφαλίστηκε ότι ο τέταρτος ύποπτος προμηθεύτηκε με ταξιδιωτικές τσάντες και από τις 26/4 δεν την είδε κανένας στο διαμέρισμά του. […]

Λοΐζου: Υπάρχει CCTV που δεικνύει τον τέταρτο ύποπτο να εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο;

Ανακριτής: Αξιολογείται αν υπάρχει επακριβώς εμπλοκή του σε κάποια σημεία, που αναφέρονται στον όρκο.

Λοΐζου: Άρα, δεν υπάρχει.

Ανακριτής: Αξιολογούνται, δεν μπορώ να γνωρίζω τι καταγράφουν τα CCTV αν δεν ολοκληρωθεί η εξέτασή τους.

Λοΐζου: Μιλάμε για αυτά που ελέγχετε μέχρι σήμερα.

Ανακριτής: Αξιολογούνται.

Περαιτέρω, ο κ. Λοΐζου υπέδειξε πως ο πελάτης του, που σύμφωνα με τον ανακριτή δεν τον είχε δει κανείς στο διαμέρισμά του και ότι διέφυγε για την Πύλα, κατά τον δεδομένο χρόνο βρισκόταν σε αστυνομικό σταθμό για άλλη εκκρεμούσα υπόθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δικηγόρος, Νίκος Κορομίας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως στον πελάτη του αποδιδόταν διαφορετικός ρόλος, σε σχέση με την πρώτη διαδικασία. Δηλαδή αρχικά ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ενώ σήμερα παρουσιάζεται ως τσιλιαδόρος.

Κορομίας: Η αρχική πληροφορία με γραπτή μαρτυρία, ακυρώνει τον πληροφοριοδότη;

Ανακριτής: Ενισχύεται. Ήταν το πρόσωπο που θα προέβαινε στην δολοφονία, αλλά επειδή φοβήθηκε εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

[…]

Κορομίας: Ο τσιλιαδόρος τις εννοείς;

Ανακριτής: Παρακολουθούσε τις κινήσεις του παραπονούμενου.

Κορομίας: Εγώ υποβάλλω στον εξεταστή πως η πληροφορία ανατράπηκε από την γραπτή μαρτυρία.

Ανακριτής: Ενισχύει τις αρχικές πληροφορίες.

Κορομίας: Γίνεται αναφορά για τον πέμπτο ύποπτο, πάντα μέσω κάποιου μεσάζοντα.

Ανακριτής: Αναφέρω πως ο πέμπτος και ο έκτος απέκρυφαν πιστόλι που ανήκει στον έβδομο (κατάδικος).

Τέλος, από την πλευρά του, ο δικηγόρος, Ανδρέας Τσεντίδης, υπέβαλε στον μάρτυρα ερωτήσεις σε σχέση με τα τεκμήρια που βρέθηκαν στην οικία του πελάτη του, στον οποίο αποδίδεται ρόλος εκτελεστή.

Περαιτέρω, ρώτησε τον ανακριτή γιατί δεν έχει ανακριθεί μέχρι σήμερα ο πελάτης του, με τον ανακριτή να επαναλαμβάνει πως αναμένεται να ληφθεί.

Δεύτερη διαδικασία για τρεις

Δεύτερη ξεχωριστή διαδικασία ακολουθήθηκε για τις δύο νέες συλλήψεις, καθώς και ακόμη ένα πρόσωπο που τελούσε υπό κράτηση, αλλά όπως ειπώθηκε, επανασυνελήφθη καθώς σε βάρος του πλέον διερευνώνται διαφορετικά αδικήματα.

Ανάμεσα στους τρεις βρίσκεται ο κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών, καθώς και ο Ρουμάνος, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος στην προηγούμενη διαδικασία.

Ο κατάδικος, κατά την έναρξη της διαδικασίας, ζήτησε δικηγόρο και ρώτησε για ποιο λόγο τον πήραν από τις Φυλακές, «με απρεπή και ασεβή τρόπο» ενώ κοιμόταν, ανέφερε ο ύποπτος, ο οποίος περαιτέρω ανέφερε πως από το πρωί βρίσκεται στο όχημα της Αστυνομίας.

Δικηγόρο ζήτησε και ο δεύτερος ύποπτος, με το Δικαστήριο να διακόπτει μέχρι τον εντοπισμό και την άφιξη δικηγόρων, λέγοντας πως έχουν κάθε δικαίωμα.

Μετά τη διακοπή, τελικά ο κατάδικος ανέφερε πως θα εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του, ενώ ο δεύτερος δεν φέρει ένσταση στην παρούσα διαδικασία. Ο τρίτος έφερε ένσταση, μέσω του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Σαουρή.

Παίρνοντας το λόγο, ο κατάδικος υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στον ανακριτή.

Κατάδικος: Πριν ρωτήσω, θέλω να μάθω για ποιο λόγο μου επιτέθηκαν. Εγώ υποτίθεται ήμουν σπίτι μου και κοιμόμουν. Άνοιξαν την πόρτα η ώρα 2:30 και με χτύπησαν και άλλαξε ως και η φωνή μου μετά το περιστατικό. Αυτή είναι η δικαιοσύνη και ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Αστυνομία; Τα μισά μου χρόνια δούλευα για την Κυβέρνηση και την Αστυνομία. Γνωρίζω τι σημαίνει δικαιοσύνη. Είμαι στο αυτοκίνητο από τις 9:30 το πρωί. Από τις 2:30 με πήραν και ούτε έφαγα, ούτε ήπια.

Δικαστήριο: Όπως σας έχω αναφέρει, σε αυτό το στάδιο έχετε δικαίωμα να αντεξετάσετε το μάρτυρα με την κράτησή σας. Οι ερωτήσεις να αφορούν την κράτηση και όσων αναφέρει επί του όρκου.

Κατάδικος: Για ποιο λόγο είμαι εδώ;

Ανακριτής: Συνελήφθη για συνομωσία για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομη κατοχή οπλισμού κλπ.

Κατάδικος: Αυτά τα διέπραξα, ενώ ήμουν Φυλακές;

Ανακριτής: Μάλιστα και αναφέρω τη μαρτυρία στον όρκο μου.

Κατάδικος: Δεν επιθυμώ να υποβάλω άλλη ερώτηση. Αυτά τα πράγματα δεν τα κατανοώ, τι σκέφτονται και τι θέλουν να πετύχουν. Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλά, θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αλέξανδρος Σαουρής, σε ό,τι αφορά τον πελάτη του, ρώτησε τον ανακριτή ως προς το λόγο σύλληψής του, με τον μάρτυρα να απαντά πως προέκυψαν νέα στοιχεία στη βάση των οποίων εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης.

Σαουρής: Συμφωνείς πως αναφερόμενος στους υπόπτους ένα μέχρι εννιά, ο ένατος είναι ο πελάτης μου, για εκείνα που λες για τους ένα μέχρι οκτώ δεν λες πουθενά για τον πελάτη μου;

Ανακριτής: Όπως είναι δομημένος ο όρκος, τα σημεία που θέλει να θίξει, αφορά την μαρτυρία για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Αλλά στον όρκο στην ολότητά του γίνονται αναφορές.

[…] Η εμπλοκή και η μαρτυρία πιο συγκεκριμένα είναι στη σελίδα 12.

Ο κ. Σαουρής υπέβαλε ερωτήσεις στον ανακριτή, σε ό,τι αφορά την απουσία αναφορών στον πελάτη του, σε σχέση με τους άλλους υπόπτους, ενώ ανέφερε πως ο ύποπτος δεν είχε καμία επαφή με τον φερόμενο εκτελεστή, κατά την προηγούμενη διαδικασία.

Σαουρής: Λήφθηκε κατάθεση, λες, από τον πελάτη μου και απάντησε σε ερωτήσεις και είπε πως δεν γνωρίζει τον έκτο ύποπτο (φερόμενο εκτελεστή). Γνωρίζετε αν υποδείχθηκε φωτογραφία του;

Ανακριτής: Για να δείξουμε, υπάρχει σχετική διαδικασία η οποία δεν είναι η διαδικασία που ανέφερε ο συνήγορος.

Ο κ. Σαουρής ρώτησε τον ανακριτή ως προς τη μαρτυρία που υπάρχει, μεταξύ του πελάτη του με τον έκτο ύποπτο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοια μαρτυρία και μάλιστα προκάλεσε τον ανακριτή να την καταθέσει στο Δικαστήριο.

Σαουρής: Συμφωνείς πως δεν είχε διάταγμα για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα;

Ανακριτής: Για τα συγκεκριμένα δεν χρειάζεται οποιοδήποτε διάταγμα. Είναι δεδομένα που υπάρχουν στο κινητό από τη λήψη φωτογραφιών του κατόχου του.

Σαουρής: Λες πως υπάρχουν φωτογραφίες μοτοσικλέτας στο κινητό του. Αυτές οι μοτοσικλέτες τι χρώμα είναι;

Ανακριτής: Η μία χρώμα γκρίζο, που όπως ανέφερα ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο Ακάκι και τις αποτυχημένες προσπάθειες δολοφονίας του θύματος και η άλλη άσπρο, που ομοιάζει πλήρως με αυτή που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.

Σαουρής: Δεν ήταν, όμως, μάρκας sim.

Ανακριτής: Ήταν.

Ο κ. Σαουρής ανέφερε στον ανακριτή πως δεν είναι γνήσια τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αλλά αυτό έγινε με σκοπό να εξασφαλίσει το διάταγμα κράτησής του, με τον ανακριτή να απαντά πως πρόκειται για γνήσια και ειλικρινή στοιχεία.

Καταληκτικά, ο κατάδικος επανέλαβε πως δεν αντιλαμβάνεται το λόγο που συνελήφθη και υπέδειξε πως δεν γνωρίζει τους άλλους υπόπτους. Ανέφερε, περαιτέρω, πως η οικογένειά του πέθανε στη Γάζα, ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. «Εσύ που εκπροσωπείς τη δικαιοσύνη, ξύπνα με, με το σωστό τρόπο και θα συνεργαστώ μαζί σου. Για ποιο λόγο να σπάσεις το πόδι μου και το χέρι μου», είπε με το Δικαστήριο να ρωτά αν υπάρχει σχετικό παράπονο και την Κατηγορούσα Αρχή να απαντά αρνητικά.

Ο κατάδικος, περαιτέρω, ανέφερε πως από τις 2:30 τα ξημερώματα μέχρι αυτή την ώρα (22:29), δεν έφαγε και ήταν στο αυτοκίνητο, ενώ ζήτησε να μιλήσει με την Πρεσβεία και δεν του επιτράπηκε.

Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας είπε πως ρωτήθηκε αν επιθυμεί γιατρό, μετά τη σύλληψή του και απάντησε αρνητικά.

Καταληκτικά, ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Σαουρής, ανέφερε πως δεν υπάρχει μαρτυρία εναντίον του πελάτη του και κάλεσε το Δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα της Αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις εκ των υπόπτων, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο λόγω της προχωρημένης ώρας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου

Μετά από την διακοπή, το Δικαστήριο στις 01:30 ανακοίνωσε την απόφαση του.

Το Δικαστήριο αφού αναφέρθηκε στις θέσεις όλων των πλευρών, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο μάρτυρας της Αστυνομίας έκανε θετική εντύπωση, ήταν σαφής στις τοποθετήσεις του και η μαρτυρία του, παρά τις πιέσεις, δεν κλονίστηκε.

Περαιτέρω, ανέφερε πως οι προθέσεις της Αστυνομίας είναι γνήσιες και ειλικρινείς, ενώ σε σχέση με την μεταβολή της μαρτυρίας, υπέδειξε πως «δεικνύει το γνήσιο των προθέσεων και όχι πως προβάλλονται αλλότρια κίνητρα».

Επιπρόσθετα, κατέλειξε πως τα όσα τέθηκαν αρκούν για να εγκριθεί το αίτημα της Αστυνομίας και ως εκ τούτου, ενέκρινε το αίτημα για ανανέωση της κράτησης τους, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως υπολείπεται ανακριτικό έργο και εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Περαιτέρω, κατέληξε πως αν αφεθούν ελεύθεροι, ενδεχομένως να επηρεαστεί το ανακριτικό έργο, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να επηρεαστεί μαρτυρία.

Οι ύποπτοι θα μείνουν υπό κράτηση για άλλες οκτώ ημέρες. Σημειώνεται πως η διαδικασία ήταν μαραθώνια, αφού ξεκίνησε γύρω στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε γύρω στη 01:45 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα