Έσπασε κάθε ρεκόρ ο Δεκέμβριος, καταγράφηκαν 85 θάνατοι-Αρνητική πρωτιά στη Λευκωσία

Ο χειρότερος μήνας της πανδημίας του κορωνοϊού, όσον αφορά στους θανάτους, ήταν ο Δεκέμβριος, αφού μόνο αυτό τον μήνα καταγράφηκαν 85 θάνατοι, ενώ με το αριστερό μπήκε και ο νέος χρόνος, καθώς μόνο το πρώτο τετραήμερο του Ιανουαρίου, έχουν καταγραφεί δέκα θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι οκτώ έχουν τελική αιτία θανάτου τη νόσο Covid-19.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας, από την αρχή της πανδημίας, μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2021, έχουν δηλωθεί 163 θάνατοι ατόμων, που διαγνώστηκαν με COVID-19. Το 67% αφορά άντρες (ν=109 θάνατοι) και το υπόλοιπο 33% αφορά γυναίκες (ν=54 θάνατοι). Από τους 163 θανάτους οι 133 (82%), είχαν υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19.
 

Το 67% του συνολικού αριθμού θανάτων με υποκείμενη αιτία τη νόσο COVID-19, αφορά άντρες (ν=89 θάνατοι) και το υπόλοιπο 33% αφορά γυναίκες (ν=44 θάνατοι). Η μεγαλύτερη συχνότητα θανάτων παρουσιάζεται στην ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών (29% του συνολικού αριθμού θανάτων, ν=47).
 
Η Λευκωσία ξεπέρασε τη Λεμεσό σε θανάτους, αφού στην πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί συνολικά 49 θάνατοι, ενώ στη Λεμεσό έχουν καταγραφεί συνολικά 44 θάνατοι. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πόλη του Ζήνωνος, με 22 θανάτους, ακολουθεί η Πάφος με 9, η επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου με 8, ενώ για ένα θάνατο δεν έχει καθοριστεί επαρχία.
 

Τον μήνα Δεκέμβριο έχει καταγραφτεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων ατόμων θετικών στη νόσο COVID-19, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, με το ποσοστό να φτάνει στο 52% του συνολικού αριθμού θανάτων (ν=85). Κατά την τελευταία εβδομάδα (28/12/2020 - 3/1/2021) έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων (ν=22 θάνατοι) ατόμων θετικών με την νόσο COVID-19, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, με ποσοστό 13% του συνολικού αριθμού θανάτων.
Από τους θανάτους του Δεκεμβρίου, οι 38 καταγράφηκαν στη Λευκωσία, οι 23 στη Λεμεσό, οι 11 στη Λάρνακα, οι 2 στην Αμμόχωστο, ένας καταγράφηκε στην Πάφο και για ένα θάνατο δεν έχει καθοριστεί επαρχία.
Το 26% (ν=43) του συνολικού αριθμού θανάτων ατόμων θετικών με την νόσο COVID-19 αφορά άτομα που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας, εκ των οποίων οι 32 κατέληξαν σε δημόσιο νοσηλευτήριο.
Το 91% του συνόλου των θανάτων (ν=148) είχαν ως τόπο θανάτου Δημόσιο Νοσηλευτήριο. Η πλειοψηφία έχει καταλήξει σε θάλαμο COVID-19 (70% του συνολικού αριθμού θανάτων σε νοσηλευτήρια, v=104), ενώ ένας στους τέσσερεις (25%, ν=37) έχει καταλήξει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το υπόλοιπο 5% (ν=7) έχει καταλήξει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του δικτύου EuroMOMO, του οποίου η Κύπρος είναι μέλος του από τις 28/10/2020, δεν παρουσιάζεται υπερβάλλουσα θνησιμότητα κατά την περίοδο της πανδημίας (μέχρι και την 52η εβδομάδα ανάλυσης των δεδομένων θνησιμότητας).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975