Ζητά περισσότερα τεστ στη Λεμεσό ο Δήμαρχος-Εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε 1738 εξετάσεις

Κοντά στο 1% παραμένει το ποσοστό των κατοίκων της Λεμεσού που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν μέχρι σήμερα, με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη να ζητά από τους αρμοδίους συνέχιση τους.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Νίκος Νικολαϊδης ανέφερε πως σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι 2.000 δειγματοληπτικές εξετάσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και ζήτησε όπως γίνουν επιπρόσθετοι έλεγχοι.
 
«Εγώ ζήτησα από το Υπουργείο να συνεχιστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, να μην σταματήσουν να έρχονται νέα στοιχεία, για να έχουμε καθαρότερη εικόνα και αντιλαμβάνομαι ότι το Υπουργείο θα κινήσει τις διαδικασίες για να έχουμε όσο το δυνατό πιο απρόσκοπτη ροή αποτελεσμάτων και να ξέρουμε ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε αποδίδουν», είπε.
 
Μέχρι στιγμής, από σύνολο 1.738 εξετάσεων, έχουν εντοπιστεί 20 περιστατικά, ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, προσθέτοντας ότι το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου «όπου ανέφερα πως υπάρχει πιστή και αυστηρή εφαρμογή των μέτρων από όλους και αναμένουμε να γίνει το ίδιο και στα σημεία εισόδου της χώρας μας».
 
Η πόλη με υπευθυνότητα αντιμετωπίζει την κατάσταση, συνέχισε και επανέλαβε ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Λεμεσού, είναι πρόβλημα όλης της Κύπρου και πρέπει να το διαχειριστούμε ως τέτοιο».
 
Οι δειγματοληπτικές εξετάσεις στη Λεμεσό συνεχίζονται σήμερα στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) από τις 14:30 μέχρι τις 19:00, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας NIPD Genetics σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
 
Στη Λευκωσία οι  διαγνωστικές εξετάσεις, προστίθεται, ξεκίνησαν στις 13:00 και θα ολοκληρωθούν στις 19:00 στο  Nicosia Mall και στο Mall of Cyprus ενώ στον Πρωταρά θα γίνονται στο δρόμο προς την παραλία Fig Tree από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975