Περνούν στην ψηφιακή εποχή τα σχολεία-Ηλεκτρονικά πλέον οι εγγραφές μαθητών

Ο Υφυπουργός ‘Ερευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος ανακοίνωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας ότι σε ένα μήνα θα είναι έτοιμη πλατφόρμα που θα συνδέεται με το Αρχείο Πληθυσμού για την εγγραφή μαθητών στα σχολεία και ως εκ τούτου οι εγγραφές των μαθητών από τώρα και στο εξής θα γίνονται ηλεκτρονικά.
 
Τόσο κατά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού για τη δυνατότητα μηχανογράφησης της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών στα δημόσια σχολεία, όσο και σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα αναφορικά με τα παιδιά που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Αρχείο Πληθυσμού, όπως τα παιδιά αλλοδαπών, αλλά, ανέφερε, η πτυχή αυτή θα ρυθμιστεί με άλλους τρόπους.
 
Ο Υφυπουργός Έρευνας ανακοίνωσε επίσης ότι άρχισαν οι διαδικασίες προσφορών προς ετοιμασία ενιαίας πλατφόρμας για όλη την εκπαίδευση, η οποία θα ρυθμίζει ψηφιακά τις επαφές γονιών, καθηγητών, παιδιών και όλη τη βαθμίδα της εκπαίδευσης.
 
Ο κ. Κόκκινος παρατήρησε ότι οι νοοτροπίες αλλάζουν, προσθέτοντας ότι ο κορωνοϊός έδειξε ότι ακόμα και οι γιαγιάδες εκπαιδεύτηκαν να επικοινωνούν με τα εγγόνια τους μέσα από διάφορες πλατφόρμες στα κινητά τηλέφωνα.
 
Μέλη της Επιτροπής Παιδείας από όλα τα κόμματα ζήτησαν επιτάχυνση των διαδικασιών.
 
Κατά την ίδια συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας συζητήθηκε και το προσχέδιο νομοσχέδιου για τους καλλιτέχνες, ένα θέμα που όπως αναφέρθηκε συζητείται για 13 χρόνια στη Βουλή. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται μεταξύ άλλων θα καθορίζει ποιοι είναι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα καταχωρηθούν σε ψηφιακό μητρώο που θα ετοιμαστεί.
 
Σε δήλωση μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου έκανε λόγο για αδιαφορία του κράτους στο θέμα των καλλιτεχνών και ζήτησε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των ανθρώπων του πολιτισμού.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος έθεσε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας προ ημερησίας διατάξεως το θέμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των συνοδών τους, τα οποία αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να μείνουν εκτεθειμένοι οι γονείς.
 
Επί του ιδίου θέματος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας εξέφρασε την άποψη ότι προέχει η υγεία των παιδιών.
 
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα για όλη την παιδεία προσθέτοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί το μοντέλο του δέντρου με τις ρίζες.

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975