Στο εδώλιο αξιωματικός για το χαστούκι σε αστυνομικό-Του απαγγέλθηκε η κατηγορία

Ιδιωτική ποινική υπόθεση ασκήθηκε εναντίον του αξιωματικού, ο οποίος φέρεται να χαστούκισε αστυνομικό κατά την χριστουγεννιάτικη επίσκεψη του σε αστυνομικό σταθμό στη Λευκωσία, τον Δεκέμβριο του 2018.
 
Μετά την άσκηση της ιδιωτικής ποινικής δίωξης από πλευράς του αστυφύλακα, ο αξιωματικός βρέθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της επίθεσης, με τον κατηγορούμενο να απαντά μη παραδοχή. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρθηκε, ο αξιωματικός με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα, ζήτησε την αναστολή της δίωξης του, αναμένοντας ακόμη απάντηση.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία του αστυνομικού, το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2018, όταν ο αξιωματικός είχε μεταβεί στον αστυνομικό σταθμό που υπηρετεί ώστε να ευχηθεί στα μέλη της δύναμης. Ο αξιωματικός, μεταξύ άλλων, υποδείκνυε στους συναδέλφους του τα καθήκοντα τους και το ρόλο που διαδραματίζουν.
 
Σε κάποια στιγμή, ο αξιωματικός τους επίστησε την προσοχή τους στα πηλίκια τους και ότι θα πρέπει να τα φέρουν συνεχώς, πράγμα το οποίο, όπως τους επισήμανε, κάνει και ο ίδιος. Τότε ο αστυνομικός με αφορμή ένα σχόλιο του, αστειευόμενος για τα πηλίκια, του ανέφερε πως εάν είχε κι αυτός τρεις αστέρες, ούτε αυτός θα έβγαζε. Ακολούθως, ο αξιωματικός φέρεται να τον χαστούκισε, στην παρουσία άλλων αστυνομικών.
 
Ακολούθως, ο αστυνομικός προέβη σε καταγγελία κατά του προϊστάμενου του, ενώ για το συμβάν είχε ενημερωθεί και η ηγεσία της δύναμης.    
 
Παράλληλα, η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, στην οποία κλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να καταθέσουν και οι μάρτυρες.
 
Στη συνέχεια, η Ανεξάρτητη Αρχή, αφού αξιολόγησε το μαρτυρικό υλικό που τέθηκε ενώπιον της, διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα, με εισήγηση την πειθαρχική δίωξη του αξιωματικού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διώκεται ο αξιωματικός για το… χριστουγεννιάτικο χαστούκι σε αστυνομικό

Δειτε Επισης

Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
Με συμπληρωματικό υπόμνημα επανήλθαν στη θέση περί δεδικασμένου οι μοναχοί
Σφοδρότατες αντιδράσεις στον απόηχο του αιτήματος για σύλληψη Νετανιάχου-Σινουάρ
Επιβάτης του ελικοπτέρου ήταν ζωντανός για μία ώρα μετά τη συντριβή και προσπαθούσε να επικοινωνήσει
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98
Εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ για Νετανιάχου και Σινουάρ για εγκλήματα πολέμου
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή
Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά και νέα στεγαστικά σχέδια ανακοινώνονται εντός ημερών
Δύσκολη η επόμενη μέρα στο Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί-Οι φόβοι και τα νέα δεδομένα για τη Μ. Ανατολή