Καμπανάκι από κρούσματα σε εργασίες-Ζητείται η συνδρομή εργοδοτικών οργανώσεων

Η ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, καθώς και η διαπίστωση πως υπάρχει ευρεία διασπορά σε χώρους εργασίας κτύπησε καμπανάκι κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας. 
 
Δεν είναι τυχαίο που το πρωί ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, είχε συνάντηση με μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό όπου έγινε αξιολόγηση της παρούσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως διαπιστώθηκε τα δεδομένα των τελευταίων ημερών διαφάνηκε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λάρνακας σε ό,τι αφορά στις συναθροίσεις ήταν αποτελεσματικά, αφού παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στην Επαρχία. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πρόθεση για επέκταση των μέτρων που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάει για ρεκόρ κρουσμάτων ο Οκτώβριος-Αυξάνονται εστίες, «ορφανά» και αλυσίδες
 
Αύξηση κρουσμάτων σε Λευκωσία και Λεμεσό
Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, εντοπίζεται αύξηση κρουσμάτων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, ενώ προκύπτουν αλυσίδες κρουσμάτων κυρίως σε αρκετούς εργασιακούς χώρους και από το οικογενειακό περιβάλλον.
 
Στη συνάντηση αξιολογήθηκαν τα δεδομένα και το ενδεχόμενο να ληφθούν αποφάσεις για εφαρμογή έκτακτων μέτρων, που θα επικεντρώνονται στις κοινωνικές συναθροίσεις.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται προσεκτικά και οι όποιες ενέργειες θα γίνουν στη βάση των επιδημιολογικών στοιχείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρία τα κρούσματα σε οδοντιατρείο, είχε συμπτώματα για μέρες η υπάλληλος-Από τεστ οι πελάτες
 
SOS για τη διασπορά σε εργασίες
Αυτό που προκαλεί όμως τεράστια ανησυχία στο Υπουργείο Υγείαςκαι την επιστημονική ομάδα είναι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε επιχειρήσεις/εργασιακούς χώρους. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η ανάγκη μεγαλύτερης εμπλοκής των ίδιων των υπεύθυνων των επιχειρήσεων.
 
Εντός των επόμενων ημερών, μάλιστα θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης με τις συντεχνίες των εργοδοτουμένων (ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ) και τις Ομοσπονδίες Εργοδοτών (ΠΟΒΕΚ, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ).
 
Ο στόχος είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και περισσότερη εμπλοκή των υπεύθυνων για την ασφάλεια και την υγεία στους διάφορους εργασιακούς χώρους, για να καταστεί εφικτή η μείωση των κρουσμάτων στους χώρους αυτούς και η συνεπέστερη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 
Αυτό που θέλει να επιτύχει το Υπουργείο Υγείας είναι η πιστή τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων που υπάρχουν, για να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα περισσότεροι περιορισμοί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα επιχειρήσεων που βρέθηκαν κρούσματα-Ανάμεσά τους οδοντιατρείο

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975