Το 'Σπίτι της Ελπίδας' για ασυνόδευτα παιδιά του «Hope for Children» επισκέφθηκε ο ΥΠΕΣ

Προτάσεις που θα συνέβαλλαν θετικά στην επίλυση των υφιστάμενων δυσκολιών αναφορικά με τα ασυνόδευτα παιδιά στην Κύπρο τέθηκαν κατά την συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, με τη διευθυντική ομάδα του «Hope for Children» CRC Policy Center. Ο κ. Νουρής πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου επίσκεψη στο Σπίτι της Ελπίδας για ασυνόδευτα παιδιά που λειτουργεί στο νησί ο εν λόγω Μη Κυβερνητικός Οργανισμός.
 
Ανακοίνωση του «Hope for Children» CRC Policy Center αναφέρει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν «για τις εξατομικευμένες υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που προσφέρονται στα παιδιά που φιλοξενούνται στη στέγη αλλά και για τα υπόλοιπα προγράμματα του Οργανισμού».
 
Προσθέτει ότι «όλοι οι παρευρισκόμενοι κατά τη συνάντηση, συζήτησαν για τις προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα της στήριξης και ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και προτάσεις που θα συνέβαλλαν θετικά στην επίλυση των υφιστάμενων δυσκολιών».
 
Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τη διεύθυνση και το προσωπικό του «Hope for Children» CRC Policy Center για το σημαντικό έργο που επιτελούν.
 
Το Σπίτι της Ελπίδας στη Λευκωσία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, με την οποία το «Hope For Children» πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία επιδότησης για συγχρηματοδότηση του έργου "Λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής για Ασυνόδευτους Ανήλικους Υπηκόους Τρίτων Χωρών" από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%) με χρονική διάρκεια 17/11/2019 - 16/3/2022.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία