Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...

Πριν μερικές μέρες - πέντε συγκεκριμένα - ακούσαμε από τα επίσημα χείλη της Αστυνομίας για αυξημένες περιπολίες και ελέγχους ενόψει του Πάσχα. Ελέγχους που θα απέτρεπαν δηλαδή οποιαδήποτε επεισόδια, αφού ήδη η Αστυνομία έχει αρκετή δουλειά σε άλλα μέτωπα (βόμβες, εμπρησμοί, απόπειρες φόνους κτλ).

Μάλιστα η Αστυνομία απηύθυνε την εξής έκκληση για τα παράνομα αντικείμενα του Πάσχα: «Ο πολίτης που αντιλαμβάνεται κάτι τέτοιο πρέπει να ενημερώνει άμεσα και να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, όπως η ακριβής διεύθυνση, το είδος του εκρηκτικού που χρησιμοποιήθηκε, ή ακόμα και η ταυτότητα των εμπλεκόμενων».

Ευτυχώς βέβαια που η Αστυνομία δεν ζήτησε από τους πολίτες να τους ενημερώσει - πέραν των άλλων - αν οι δράστες είναι παντρεμένοι, αν έχουν παιδιά, αν είναι φοιτητές... Επίσης καλά που δεν ζήτησαν από τους πολίτες να τους λάβουν και κατάθεση ή να τους συλλάβουν για αυτόφωρο...

Και επειδή είναι γιορτές και πρέπει να γελάμε λίγο (για να μην κλαίμε με τα χάλια μας) διαπιστώνουμε πως εντοπίστηκε η αιτία που η Αστυνομία δεν προέβη σε οποιαδήποτε σύλληψη για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον Ύψωνα λίγο πριν την Μεγάλη Ανάσταση.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, είπε ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή για να επιβάλουν τη τάξη, έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι νεαροί παρενοχλούσαν οδηγούς ρίχνοντας μολότοφ, κροτίδες και πέτρες, δέχθηκαν επίθεση από περίπου 100 κουκουλοφόρους.

Όποιος νομίζει πως το ΤΑΕ Λεμεσού παρουσιάζει αδυναμία να εντοπίσει τους νεαρούς «τρομοκράτες» (ευτυχώς που δεν ήταν γιατί δεν θα κρατούσαν κροτιδούλες) που ενδεχομένως να ήταν και ανήλικοι, λανθάνεται.

Αυτοί οι πολίτες που κάλεσαν την Αστυνομία, έδωσαν ακριβείς πληροφορίες; Έδωσαν διεύθυνση διαμονής των δραστών; Έστω ονόματα χρηστών στο tiktok, πχ Γιαννής_που_τα_Κάζια; Έδωσαν ταυτότητες; Όταν μίλησαν για μολότοφ, είπαν τι μάρκας ήταν οι μπουκάλες; Έδωσαν κάμερες για επεξεργασία; Και στο τέλος της ημέρας, γιατί οι πολίτες πήραν την Αστυνομία και δεν έκαναν αυτοί χρήση δακρυγόνων και αναγκάστηκε η Αστυνομία να πάει επί τόπου και να καταστρέψει περιπολικά;

Και το άλλο... Η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωση της είπε: «Τα πιο πάνω πρόσωπα, εκμεταλλευόμενα και την απουσία φωτισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, τράπηκαν σε φυγή».

Μα είναι σοβαροί τώρα αυτοί οι δράστες; Έκαναν επεισόδια μέσα στη νύχτα και τράπηκαν σε φυγή εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι; Δεν φτάνει που έφυγαν και δεν περίμεναν την Αστυνομία, γιατί δεν άναψαν κανένα φως;

Και επειδή ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πρόσφατα πως νιώθει ασφαλής, τι και αν βόμβες παίζουν σαν κροτιδούλες, τι και αν σκοτώνονται μέρα μεσημέρι λες και βλέπουμε παιχνίδι στο playstation, και επειδή δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αντιθέτως αυτοί που ευθύνονται παραμένουν στη θέση τους, οι ευθύνες πλέον είναι ξεκάθαρες - που λέει και ο Πρόεδρος μας - σε ποιους αναλογουν. Στους πολίτες!

Γίνεται κύριε πολίτη να ενημερώσεις για επεισόδια και να μην ενημερώσεις το ΤΑΕ Λεμεσού ποιοι τα κάνουν, με ονόματα και διευθύνσεις, και περιμένεις Κυριακή του Πάσχα, εθνική ημέρα της σούβλας, να κάνει συλλήψεις των ανεγκέφαλων που χάλασαν τα αυστηρά μέτρα της Αστυνομίας την Ανάσταση;

*Λε.Κ

Δειτε Επισης

Η Αστυνομία εκτέθηκε και ο Αρχηγός χαιρετούσε την μπάντα λες και δεν συνέβη τίποτα…
Το ΔΗΚΟ, ο Μακάριος, ο Γιάννης Μπέζος και στο βάθος Ευρωεκλογές
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ευτυχώς που απαγορεύτηκε η ρίψη πυροτεχνημάτων λίγες ώρες προηγουμένως...
Η μετάβαση Χαρτσιώτη στο ΤΑΕ για «Δημητρούι», η εμπλοκή σε επιχειρησιακά θέματα και τα κακά/καλά ΜΜΕ
Από τους μεζέδες στα λαχματζούν στον Δήμο Λευκωσίας
Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια