ΒΙΝΤΕΟ: Γέμισαν με παιδικές φωνές τα Δημοτικά-Τι λένε στον REPORTER τα πρωτάκια

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές του Δημοτικού και οι φωνές και τα γέλια των μικρών παιδιών γέμισαν τις σχολικές μονάδες, που γεμάτοι χαρά είδαν τους φίλους τους, ενώ αρκετοί ήταν οι γονείς που κρατούσαν τα παιδιά τους από το χέρι, μέχρι να μπουν στην αίθουσα.

Χαρούμενοι είναι οι μεγαλύτεροι μαθητές, που είδαν ξανά τους φίλους τους, αλλά και τους δασκάλους τους, ενώ τα πρωτάκια μπήκαν δειλά στο μεγάλο σχολείο, συνοδευόμενα από τη μαμά και τον μπαμπά.

Μιλώντας στον REPORTER, οι μαθητές δήλωσαν χαρούμενοι που επιστρέφουν στα σχολεία και θα δουν τους φίλους τους και τους δασκάλους τους, ενώ τα πρωτάκια δήλωσαν έτοιμα να ξεκινήσουν την νέα πρόκληση του «μεγάλου σχολείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτο κουδούνι για Δημοτικά Σχολεία και δημόσια νηπιαγωγεία

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, επισκέφθηκε το Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, όπου συνόδεψε τους μαθητές στις αίθουσες, έκατσε και συνομίλησε μαζί τους και δέχθηκε τις ερωτήσεις τους.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει ομαλά και με τον πιο όμορφο τρόπο η νέα σχολική χρονιά και στη Δημοτική Εκπαίδευση.
 
«Δεν είναι τυχαία που επιλέξαμε το συγκεκριμένο σχολείο, δείχνει την πολιτική του Υπουργείου μας. Είναι ένα από τα εννέα σχολεία που θα εφαρμόσουν πιλοτικά το πρόγραμμα STEM, δηλαδή σχολείο ειδικού ενδιαφέροντος. Είναι μια πρωτοβουλία που είδαμε με αρκετή σοβαρότητα και σεβασμό και τα παιδιά θα έρχονται δύο φορές την εβδομάδα εδώ, κατά τον απογευματινό χώρο και θα παρακολουθούν μαθήματα STEM», σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης.
 
Κληθείς να απαντήσει αν όλα θα λειτουργούσαν σωστά στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, ο Κώστας Χαμπιαούρης τόνισε πως από το πρωί ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον κοινοτάρχη, ο οποίος του δήλωσε πως θα προσπαθήσει να λειτουργήσει το σχολείο.

«Παράλληλα θα ξεκινήσει ένας διάλογος με τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για επίλυση του προβλήματος», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως το Υπουργείο Παιδείας είναι πάντα δίπλα τους.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων