Βροχές, καταιγίδες και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Βαροµετρικό χαµηλό µε κέντρο την Κρήτη επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος, µε βροχές σε αρκετές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να εξασθενούν το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πολύ πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι 4 και αρχικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Λόγω των επικείμενων καταιγίδων, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση.
Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 και τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ, και αργότερα ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα στα ανατολικά λίγο ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
 
Την Παρασκευή, αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ το βράδυ αναµένονται περισσότερα φαινόµενα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
 
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
 
Την Κυριακή, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως µετά το µεσηµέρι, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Παρασκευή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές και σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Κυριακή.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία