Αντισυνταγματικός ο Νόμος για την 56η έδρα και αναφέρεται στο Ανώτατο

Σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, του Νόμου που ψήφισε προχθές η Βουλή αναφορικά με την 56η βουλευτική έδρα, προχώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σήμερα τη γνωμοδότηση που ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη όσον αφορά τη συνταγματικότητα του Νόμου ή όχι.
 
Ο Κώστας Κληρίδης αποφάνθηκε πως ο Νόμος παραβιάζει τέσσερα άρθρα του Συντάγματος, καθώς και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
 
Έπειτα από τη γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες στον Κώστα Κληρίδη όπως προχωρήσει σε αναφορά του Νόμου.
 
«Μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε σήμερα να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο το νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την πλήρωση της κενής έδρας», δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, η αναφορά του νόμου είναι επιβεβλημένη επειδή ο Γενικός Εισαγγελέας στη γνωμάτευσή του διαπιστώνει παραβίαση σειράς άρθρων του Συντάγματος, καθώς και των αρχών της λαϊκής κυριαρχίας και της διάκρισης των εξουσιών.
 
«Με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο Πρόεδρος ζήτησε να γίνει η αναφορά εντός της προθεσμίας που προβλέπεται. Με την αναφορά, σε σύγκριση με τη διαδικασία αναπομπής, επιτυγχάνεται σύντμηση του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.
 

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές