Οι Σομαλοί πειρατές, η φυλή των Μαλόζι και το ψευδοκράτος σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου (pics)

Τι κοινό μπορεί να έχει η Μπάντζαπ μια ινδική επαρχία στα σύνορα με το Πακιστάν, η φυλή των Μαλόζι, τα νησιά Τσάγκος στη μέση του πουθενά στον Ινδικό Ωκεανό, το Λιμάνι της Brava, ορμητήριο των Σομαλών πειρατών και το ψευδοκράτος;
 
Ανήκουν στην CONIFA και συμμετείχαν στο παγκόσμιο, όπως το ονομάζουν Κύπελλο Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών ή αντιμουντιάλ καλύτερα, που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και που φέτος έλαβε χώρα στο Λονδίνο.
 
Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική οργάνωση που αριθμεί 47 μέλη που δεν αναγνωρίζονται από την FIFA, με τα πλείστα από αυτά να μην τυγχάνουν καμίας αναγνώρισης ούτε από τη διεθνή κοινότητα.
Το ψευδοκράτος στην προσπάθεια που κάνει για αναγνώριση, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης και συμμετέχει αδιάλειπτα στα τουρνουά που διεξάγονται.
 
Μάλιστα στο πιο πρόσφατο, αυτό που ολοκληρώθηκε το Σάββατο έφθασε μέχρι τον τελικό του τουρνουά όπου αντιμετώπισε την Καρπατάλια ή Υπερκαρπαθεία.
Η Υπερκαρπαθεία είναι μια περιοχή στο δυτικό άκρο της Ουκρανίας, στην οποία ζει μια μειονότητα 150 χιλιάδων Ούγγρων που ζητά αυτονομία από τη χώρα.
 
Εξάλλου, το αίτημα της μειονότητας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ακροδεξιάς στην Ουγγαρία που εκφράζεται από τον Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων ως πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στο ζήτημα και οι δηλώσεις του ήταν η αιτία για τη ρήξη ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στον αγώνα για τον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στην περιοχή του Enfield στο Λονδίνο, το ψευδοκράτος αναδείχθηκε ισόπαλο 0-0 με την Υπερκαρπαθεία και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι με την ουγγρική μειονότητα της Ουκρανίας να επικρατεί με 3-2.
 
Επισημαίνεται πως η κυπριακή ομογένεια του Λονδίνου προέβη σε διάφορα διαβήματα ώστε να απαγορευθεί στο ψευδοκράτος η συμμετοχή στο εν λόγω τουρνουά ποδοσφαίρου χωρίς επιτυχία.
Τους αγώνες της ομάδας του ψευδοκράτους στο Enfield παρακολούθησαν πολλοί Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι που ζουν στο Λονδίνο κρατώντας σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια διοργάνωση που αφορούσε όμως περιοχές που ανήκουν γεωγραφικά στην Ευρώπη διεξήχθη πέρυσι στα κατεχόμενα. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

 

Δειτε Επισης

Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο