Πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα ορκίστηκαν οι νέοι Συμβασιούχοι Οπλίτες (pics)

Συνολικά 142 άνδρες Συμβασιούχοι Οπλίτες ορκίστηκαν σήμερα πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα, μετά την εκπαίδευση τους στο ΚΕΝ Λεμεσού, ενώ θα ακολουθήσει νέα τελετή διαβεβαίωσης για τις 208 γυναίκες που επιλέγηκαν να συμμετάσχουν στο θεσμό.

Πρόκειται για την 3η σειρά Συμβασιούχων Οπλιτών που εντάσσονται στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 3,045 άτομα. Η τελετή διαβεβαίωσης ολοκληρώθηκε με παρέλαση των νέων αρρένων ΣΥΟΠ.
 
 
Σε ομιλία κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων αρρένων Συμβασιούχων Οπλιτών ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης είπε πως από τη στιγμή που συντηρείται η παράνομη κατοχή, η Εθνική Φρουρά οφείλει και θα συνεχίσει να ενισχύεται και να αναβαθμίζεται ως η κύρια δύναμη αποτροπής.
 


Στο χαιρετισμό του, ο νέος Υπουργός Άμυνας εξέφρασε εξάλλου, τη χαρά και περηφάνια του για τη σημερινή τελετή, η οποία όπως σημείωσε, οφείλεται στην επίπονη προσπάθεια του τέως Υπουργού Άμυνας, Χριστόφορου Φωκαϊδη και των συνεργατών του.


"Η σημερινή μέρα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η καινοτομία έχει πια καταστεί πραγματικότητα", είπε και υποδεικνύοντας πως το όλο εγχείρημα δοκιμάστηκε, πέρασε μέσα από προκλήσεις και δυσκολίες, ανέφερε πως "σήμερα αποτελεί ένα κομμάτι της εύρυθμης λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς".

Στην Ημερήσια Διαταγή του, που διάβασε ο Διοικητής του ΚΕΝ Λεμεσού, ο Αρχηγός της Ε.Φ. Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης κάλεσε τους νέους ΣΥΟΠ να αισθάνονται περήφανοι που αποτελούν μέλος της Εθνικής Φρουράς, "και ειδικότερα μέλη ενός θεσμού που σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε ως επιτυχής".

 
ΚΥΠΕ
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat