Κασουλίδης: Να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία του ΣτΕ

Την ανάγκη ενδυνάμωσης της δημοκρατικής ασφάλειας, επενδύοντας περισσότερο στη δημοκρατία, την ελευθερία, τις ανοικτές, ανεκτικές και πλουραλιστικές κοινωνίες, αξιοποιώντας πλήρως τα εργαλεία και τους μηχανισμούς που παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, υπέδειξε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) με δήλωσή του με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης.

«Ασκώντας την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη φετινή Ημέρα της Ευρώπης, μου δίνεται η ευκαιρία να απευθύνω το μήνυμα της αναγκαιότητας ανάδειξης των συλλογικών μας επιτευγμάτων αυτά τα τελευταία 68 χρόνια, ενδυναμώνοντας τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στα κράτη μέλη μας και διασφαλίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες για όλους όσοι βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο» αναφέρει ο κ. Κασουλίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ.

Υπενθύμισε πως το 1964, η Επιτροπή Υπουργών έλαβε την απόφαση να εορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης, δηλαδή την εγκαθίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 5 Μαΐου.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, είπε, δημιουργήθηκε στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο μιας νέας ευρωπαϊκής δομής, με στόχο να επέλθει ειρήνη και ευημερία στην ευρωπαϊκή ήπειρο και να αποφευχθεί η επανάληψη των καταστροφών που προκάλεσαν οι δύο εξοντωτικοί πόλεμοι που διεξήχθηκαν από την αρχή του αιώνα.

Αναγνωρίζοντας «πλήρως το σημαντικό έργο του Οργανισμού», ο κ. Κασουλίδης αποτίει φόρο τιμής στον Γενικό Γραμματέα, τους αξιωματούχους και το προσωπικό του Οργανισμού, καθώς και στα κράτη μέλη, για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για να προωθήσουν τις κοινές μας αξίες και αρχές.

Δειτε Επισης

Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»