Ο ΟΣΕΛ εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ΑμεΑ

Στην έμπρακτη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας του 2011, που τέθηκε σε άμεση ισχύ στην Κύπρο για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) προχωρεί ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας σε συνεργασία με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ).

Ανακοίνωση του ΟΣΕΛ αναφέρει ότι την Τετάρτη διοργανώθηκε στο σταθμό του ΟΣΕΛ στο Μακάρειο Στάδιο ειδική εκπαίδευση για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των οδηγών και την πρακτική διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης ΑμεΑ στα λεωφορεία του.

Στη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΟΠΑΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης και Τούλα Καρατζιά, αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας χειροκίνητο και ηλεκτρικό τροχοκάθισμα, συνεργάστηκαν με τους εκπαιδευόμενους οδηγούς του ΟΣΕΛ σε όλα τα στάδια επιβίβασης και αποβίβασης για να διαπιστώσουν όλα όσα χρειάζονται ειδική προσοχή.

Το βιωματικό εργαστήριο έδωσε την ευκαιρία στον ΟΣΕΛ και την ΟΠΑΚ να αναλύσουν την ουσία της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην προσπάθεια για προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΣΕΛ, Ανδρέα Αθανασιάδη, και τον Υπεύθυνο Ασφάλειας, Αντώνη Στεφανή, για τις δικές τους ενέργειες για εφαρμογή της νομοθεσίας και την ασφάλεια των επιβατών.

ΟΠΑΚ και ΟΣΕΛ αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο προσέγγισης και συνεργασίας ανάμεσα στους οδηγούς και τους ανθρώπους με αναπηρία σε πνεύμα σεβασμού, ασφάλειας και ενθάρρυνσης της χρήσης του λεωφορείου.

Τα περισσότερα λεωφορεία του ΟΣΕΛ είναι προσβάσιμα για ΑμεΑ με ειδική πλατφόρμα για την επιβίβαση και αποβίβαση και θέση εντός του λεωφορείου.

Ο ΟΣΕΛ θα παραμείνει σε στενή επαφή συνεργασία με την ΟΠΑΚ για την καλύτερη διαχείριση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, σε περιπτώσεις που υπάρχουν δυσκολίες, καταλήγει η ανακοίνωση.  

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO