Αρνήθηκε και τις τρεις κατηγορίες εναντίον του ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας

  Ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας, Λευτέρης Εμπεδοκλής, αρνήθηκε σήμερα και τις τρεις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου για την υπόθεση απόσπασης 35 χιλιάδων ευρώ από επιχειρηματία για μονιμοποίηση παράνομων κατασκευών στο κέντρο διασκέδασης που διαθέτει στην παραλία Μακένζι.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής απήγγειλε στον Λευτέρη Εμπεδοκλή τις κατηγορίες της κλοπής από δημόσιο λειτουργό, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και της δήμευσης.

Η πρώτη κατηγορία αναφέρει συγκεκριμένα ότι στις 8/9/15 στη Λάρνακα ο Λευτέρης Εμπεδοκλής έκλεψε το χρηματικό ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ από τον Θεοδόση Χρυσοστόμου από τη Λάρνακα, δηλαδή απέκτησε κατοχή του ποσού από το εν λόγω πρόσωπο υπό την ιδιότητα του ως Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λάρνακας με σκοπό τη μόνιμη αποστέρηση του από αυτόν.

Η δεύτερη κατηγορία αναφέρει ότι κατά τον ίδιο τρόπο και χρόνο με την 1η κατηγορία ο Λευτέρης Εμπεδοκλής με ψευδείς παραστάσεις και με σκοπό την καταδολίευση απέκτησε από τον Θεοδόση Χρυσοστόμου το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ.
Η τρίτη κατηγορία αναφέρει ότι ο Λευτέρης Εμπεδοκλής απέκτησε το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ ενώ γνώριζε ότι αυτό αποτελούσε έσοδο από τη διάπραξη των γενεσιουργών αδικημάτων που περιγράφονται στις κατηγορίες 1 και 2.

Ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας απάντησε «Όχι» και στις τρεις κατηγορίες και έτσι η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 17η Οκτωβρίου 2016 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αναμένεται να κληθούν περίπου 40 μάρτυρες κατηγορίες.

Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή της εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, κατέθεσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και τοποθετήθηκε στο stop list ενώ θα πρέπει να παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975