Τα λένε από Δευτέρας Αναστασιάδης και η νέα ηγεσία της ΣΕΚ

Τα μείζονα θέματα της κοινωνικοοικονομικής πολιτικής και της εργασίας θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει η νέα πενταμελής γενική γραμματεία της ΣΕΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας, η ΣΕΚ θα επιδώσει στον Πρόεδρο τα ψηφίσματα του 28ου Παγκύπριου Συνεδρίου με αιχμή το ΓΕΣΥ και την ανεργία, ενώ θα θέσει προς συζήτηση το θέμα του BREXIT κυρίως σε σχέση με τις επιπτώσεις του στην κυπριακή οικονομία.

Εξάλλου, ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη αξιώνοντας σύγκληση της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής (ΣΟΕ) στην οποία να τεθούν επί τάπητος τόσο τo BREXIT όσο και τα μείζονα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.

«Ζητούμε όπως καθορίσετε συνάντηση στο γραφείο σας για να σας παραδώσουμε ως Γενική Γραμματεία τα Ψηφίσματα που έχουν εγκριθεί από το 28ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΕΚ, μέσα από τα οποία καταγράφεται η πολιτική που θα ακολουθήσει το Κίνημα μας σε αριθμό βασικών θεμάτων," αναφέρει στην επιστολή του.

Στην επιστολή τονίζεται: «Με αφορμή και το πρόσφατο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και την απόφαση για έξοδο του από την Ε.Ε., η ΣΕΚ κρίνει πως είναι αναγκαία η σύγκληση της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής για παρουσίαση των θέσεων της Κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση των προκλήσεων και προβλημάτων που θα προκύψουν για την κυπριακή οικονομία και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Επιτροπής να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις και εισηγήσεις».  

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές