"Διαστρέβλωση, ατεκμηρίωτες κατηγορίες και απαξιωτικές αναφορές"

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει το έργο της παρά τις όποιες αντιξοότητες, έχοντας ως γνώμονα και κύριο στόχο ο πολιτισμός να συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος αμοιβαίας κατανόησης, σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των Κυπρίων με στόχο την επανένωση της Κύπρου, δίνει η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό σε ανακοίνωσή της.
 
«Η διοργάνωση της παράστασης ‘Αντιγόνη’ στο Αρχαίο Θέατρο Σαλαμίνας, συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής μας καθώς θεωρούμε πως εκδηλώσεις σαν κι αυτές συμβάλλουν ουσιαστικά στην επανένωση της Κύπρου», αναφέρεται.
 
Η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, προστίθεται, «προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η παράσταση να διεξαχθεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στη Σαλαμίνα».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παράσταση, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στη συζήτηση που γίνεται για την διοργάνωση της παράστασης».
 
Εκφράζεται η «απαρέσκεια μας για τον τρόπο με τον οποίο το έργο της Επιτροπής, που γίνεται στο πλαίσιο της διαδικασίας επανένωσης της πατρίδας μας, τυγχάνει διαστρέβλωσης, ατεκμηρίωτων κατηγοριών και απαξιωτικών αναφορών».
 
Σημειώνεται ότι «η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό συστάθηκε πέρυσι από τους δύο ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί με αποστολή να παρέχει το πλαίσιο και να διευκολύνει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και στις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής με στόχο να φέρουν τις δυο κοινότητες πιο κοντά, στην προσπάθεια για επανένωση της πατρίδας μας στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας». Αναφέρεται ακόμη ότι «η απόφαση για την ίδρυση των τεχνικών επιτροπών πάρθηκε το 2006 με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου μεταξύ του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ».
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO