Δύο μέρες κράτηση στον 48χρονο για το θανατηφόρο στη Λεμεσό

 Με κάταγμα δεξιού ποδιού νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Λεμεσού ο 48χρονος που χθες τα ξημερώματα προκάλεσε το θάνατο του 25χρονου Στέφανου Γεωργίου από το Κολόσσι, όταν το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που οδηγούσε καρφώθηκε βίαια στο πίσω μέρος του οχήματος του άτυχου νεαρού, ο οποίος ανέμενε τον πράσινο σηματοδότη στα φώτα τροχαία του Εναερίου, για να συνεχίσει την πορεία του.
 
Σε διαδικασία που διεξήχθη το πρωί στο Νοσοκομείο, το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για διήμερη κράτηση του 48χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, της άρνησης παροχής δείγματος εκπνοής για προκαταρκτικό έλεγχο αλκοτέστ, της πλαστοπροσωπίας, της επίθεσης και πρόκλησης ανησυχίας, της οδήγησης με στερημένη άδεια οδηγού από το Δικαστήριο και παρακοής διατάγματος Δικαστηρίου.
 
Το δε αδίκημα της πλαστοπροσωπίας προέκυψε όταν ο ίδιος έδωσε ψεύτικα στοιχεία στην ιδιωτική κλινική που αρχικά ζήτησε να μεταφερθεί, ενώ ακολούθως είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς, νοσηλευτές και σε ένα φρουρό ασφαλείας.
 
Πέραν της άρνησης του να δώσει δείγμα εκπνοής για προκαταρκτικό έλεγχο αλκοτέστ, ο 48χρονος αρνήθηκε να δώσει δείγμα για αιματολογικές εξετάσεις, κάτι που ωστόσο έπραξε όταν η Αστυνομία εξασφάλισε από το Επαρχιακό Δικαστήριο διάταγμα υποχρεωτικής παροχής δείγματος αίματος.
 
Το δείγμα αίματος θα μεταφερθεί στο Γενικό Χημείο του κράτους για αναλύσεις και εξετάσεις προς εντοπισμό αιθυλικής αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, αφού έχει εξασφαλιστεί πληροφορία ότι ο 48χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και δεν αποκλείεται να τελούσε και υπό την επήρεια τους.
 
Ο 48χρονος οδηγούσε το όχημα με το οποίο προκάλεσε το θάνατο του άτυχου Γεωργίου, ενώ βρισκόταν σε ισχύ απόφαση δικαστηρίου για εξάμηνη στέρηση της άδειας οδήγησης του, σε σχέση με άλλη υπόθεση οδήγησης με μεγάλη ταχύτητα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα