Αντιδράσεις κομμάτων στις καταγγελίες Φαίδωνα για τη δομή ανηλίκων-Ζητούν παρέμβαση του κράτους

Τις αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσαν τα όσα αποκάλυψε ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος για τη δομή ανηλίκων στην Πάφο, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ κατήγγειλε χρήση ναρκωτικών, πορνεία, αλλά και πως μόνιμοι κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή, βάζοντας πωλητήριο στα σπίτια τους.

Το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του καλεί την Υφυπουργό Πρόνοιας, να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών που έγιναν από τον κ. Φαίδωνος.

Όπως αναφέρει, «σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με το τι συμβαίνει στη Δομή Ανηλίκων στην Πάφο. Συγκεκριμένα ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε σε χρήση ναρκωτικών και πορνεία ανηλίκων».

Σημειώνει ότι «οι καταγγελίες είναι εξαιρετικά σοβαρές και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας οφείλει ν’ απαντήσει αμέσως και να ενημερώσει για τις συνθήκες διαβίωσης των ασυνόδευτων ανήλικων που διαμένουν εκεί αλλά και τις ενέργειες του Υφυπουργείου της για να συνάδει η παραμονή τους με όλα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέσπασμα Φαίδωνα μετά τη φωτιά σε δομή ανηλίκων-«Πωλούν σπίτια μόνιμοι κάτοικοι, ανθίζει ο αγοραίος έρωτας»

Από την πλευρά του, το ΕΛΑΜ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι «είναι κατάντημα να αναγκάζονται να πωλούν τις περιουσίες τους οι Ελληνοκύπριοι. Γίναμε ακόμα μια φορά μάρτυρες των εγκληματικών συμπεριφορών των ασυνόδευτων “ανηλίκων”. Τα όσα διαδραματίστηκαν στην Πάφο, με ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν, επιβεβαιώνουν πλήρως τις ανησυχίες μας για εκτροχιασμό της κατάστασης».

Σημειώνει ότι «κατάντημα είναι Ελληνοκύπριοι να αναγκάζονται να πωλούν τις περιουσίες τους, για να ξεφύγουν, αφού δεν νιώθουν πλέον ασφαλείς στην ίδια τους τη γειτονιά. Ένα σοβαρό κράτος οφείλει να επιδείξει μηδενική ανοχή σε όσους δεν σέβονται τη φιλοξενία που τους παρέχει. Επιτέλους, οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν αυστηρά μέτρα και να απομακρύνουν τους λαθρομετανάστες άμεσα από τις κατοικημένες περιοχές ενώ οι διαδικασίες για την απέλαση αυτών των προσώπων θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε δομή ασυνόδευτων ανήλικων στην Πάφο-«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Φαίδωνος, σε δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι μεταξύ άλλων πως οικογένειες που διαμένουν στην περιοχή, έχουν πωλήσει ή ενοικιάσει τα σπίτια τους, λόγω της κατάστασης που επικρατεί και της οχλαγωγίας που δημιουργείται.

Όπως τόνισε ο κ. Φαίδωνος, «τα ξέρουν όλα οι Αρχές», ενώ σε έντονους τόνους υπέδειξε ότι «σε καίρια πόστα βρίσκονται μέτριοι άνθρωποι. Την ξενοφοβία και τον ρατσισμό την αναδεικνύουν η ανεπάρκεια του κράτους».

Κατήγγειλε μάλιστα ότι «δύο οικογένειες, μία Ελληνοκυπρίων μία Ελληνοποντίων, έβαλαν τις περιουσίες τους για πώληση τους τελευταίους έξι μήνες. Άλλη οικογένεια με παιδιά που είναι τελειόφοιτοι, ενοικίασαν το ιδιόκτητό τους σπίτι και πήγαν και ενοικίασαν αλλού».

Υπέδειξε ότι «παραβιάστηκε το αίσθημα ασφάλειάς τους. Μιλάς με τον κόσμο και ζητούν βοήθεια. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε να μην πω το όνομά τους, αλλά να κάνω κάτι».

Σε άλλη καταγγελία, είπε ότι ανθίζει ο αγοραίος έρωτας στην περιοχή. «Λέμε θα δώσουμε λύσεις και μετά κατηγορούμε τους πολίτες για ξενοφοβία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Τα πολύ λεπτά συνταγματικά θέματα» θα επεξεργάζεται η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Νομικής Υπηρεσίας
Τελευταίος γύρος μάχης ενώπιον Ανωτάτου για το πόρισμα Θανάση, επιφυλάχθηκε η απόφαση-Η γραμμή πλεύσης των δυο πλευρών
Σε ταξιδιωτικές βαλίτσες στο αεροδρόμιο Λάρνακας εντοπίστηκαν 35 κιλά ναρκωτικών (pics)
Συνάντηση Σαββίδη με Χαρτσιώτη για την μεταρρύθμιση της Νομικής Υπηρεσίας-Σύσταση επιτροπής συνταγματολόγων
Αντιδράσεις κομμάτων στις καταγγελίες Φαίδωνα για τη δομή ανηλίκων-Ζητούν παρέμβαση του κράτους
Σοβαρές καταγγελίες για εμπορία γυναικών από συντρόφους τους-Μετακυλίζει την ευθύνη το Υπ. Δικαιοσύνης
Τέσσερις ανήλικοι ξάφρισαν μπυραρίες σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα-Απέσπασαν αντικείμενα χιλιάδων ευρώ
Βανδαλισμοί στο δημοτικό Κιτίου-Έρευνες εάν συνδέεται με τις ζημιές στο Γυμνάσιο
Ζητούν απόσυρση της πειθαρχικής κατά Λοϊζίδη οι λειτουργοί Κοινωνικών Υπηρεσιών
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 47χρονος για κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης-Ελεύθερη η σύζυγός του