Ξέσπασμα Φαίδωνα μετά τη φωτιά σε δομή ανηλίκων-«Πωλούν σπίτια μόνιμοι κάτοικοι, ανθίζει ο αγοραίος έρωτας»

Την έντονη αντίδρασή του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή, σε δομή ανηλίκων στην Πάφο και η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κ. Φαίδωνος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε μεταξύ άλλων πως οικογένειες που διαμένουν στην περιοχή, έχουν πωλήσει ή ενοικιάσει τα σπίτια τους, λόγω της κατάστασης που επικρατεί και της οχλαγωγίας που δημιουργείται.

Όπως τόνισε ο κ. Φαίδωνος, «τα ξέρουν όλα οι Αρχές», ενώ σε έντονους τόνους υπέδειξε ότι «σε καίρια πόστα βρίσκονται μέτριοι άνθρωποι. Την ξενοφοβία και τον ρατσισμό την αναδεικνύουν η ανεπάρκεια του κράτους».

Κατήγγειλε μάλιστα ότι «δύο οικογένειες, μία Ελληνοκυπρίων μία Ελληνοποντίων, έβαλαν τις περιουσίες τους για πώληση τους τελευταίους έξι μήνες. Άλλη οικογένεια με παιδιά που είναι τελειόφοιτοι, ενοικίασαν το ιδιόκτητό τους σπίτι και πήγαν και ενοικίασαν αλλού».

Υπέδειξε μάλιστα ότι «παραβιάστηκε το αίσθημα ασφάλειάς τους. Μιλάς με τον κόσμο και ζητούν βοήθεια. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε να μην πω το όνομά τους, αλλά να κάνω κάτι».

Σε άλλη καταγγελία, είπε ότι ανθίζει ο αγοραίος έρωτας στην περιοχή. «Λέμε θα δώσουμε λύσεις και μετά κατηγορούμε τους πολίτες για ξενοφοβία».

Στο μεταξύ, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαφάνηκε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από αποτσίγαρο, σε δωμάτιο που ήταν εγκαταλελειμμένο και ξεκλείδωτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε δομή ασυνόδευτων ανήλικων στην Πάφο-«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής και αμέσως στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τα οποία κατέσβεσαν την φωτιά.

Για κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, από σταθμούς της Πάφου και όπως διαπιστώθηκε η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του χώρου φιλοξενίας. Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο του δωματίου και από τον καπνό στους κοινόχρηστους χώρους του ορόφου.

Οι διαμένοντες στην Δομή εκκένωσαν έγκαιρα τον χώρο και δεν κινδύνευσαν. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε με την χρήση εγκαταστάσεων σωλήνων νερού και αναπνευστικών συσκευών.

Δειτε Επισης

Αυτός αναζητείται για την κλοπή οχήματος μαζί με τις δύο ανήλικες στη Λάρνακα (pic)
Ο άνθρωπος που έζησε 40 χρόνια πάνω στο ηφαίστειο της Σαντορίνης-«Όσο ήμουν εκεί, δεν θα γινόταν έκρηξη»
Χαιρετίζει τη συζήτηση για το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης η Ομ. Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας
Φόρτωναν κιβώτια με λαθραία τσιγάρα σε σκάφος στη Λάρνακα-Πέντε συλλήψεις, εντοπίστηκε και κοκαΐνη
Αιχμές από πατέρα θύματος των Τεμπών-«Δεν θεωρώ τυχαίο ότι εμφανίζονται τώρα τα νέα βίντεο»
Δύο σημαντικές αποφάσεις για τους αθλητές των Special Olympics-«Γι' αυτούς είναι δρόμος προς το φως»
Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε ο δράστης του διπλού φονικού στην Ελλάδα-Σφαίρες, χειροβομβίδες και εκρηκτικά
Επίθεση με μαχαίρι στην Ιρλανδία-Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Μετρό στο Μοναστηράκι-Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία
«Ως ελληνισμός οφείλουμε να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει ο κατευνασμός»