Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου

Στο κενό έπεσε η έφεση για την καταδίκη του 82χρονου παππού, Χρύσανθου, στον οποίο το πρωτόδικο Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών, επειδή πυροβόλησε τον κλέφτη που εντόπισε στην αυλή του. Ποινή η οποία δεν ήταν με αναστολή, ανεξαρτήτως εάν λήφθηκαν υπόψη όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες.

Σημειώνεται, όπως καταγράφεται και στην απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου, ο 82χρονος είχε πέσει θύμα διάρρηξης άλλες τρεις φορές, προβαίνοντας μάλιστα σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τον δράστη, ενώ την τέταρτη φορά, ο 82χρονος, όταν αντιλήφθηκε τον κλέφτη στην αυλή του, υπό το καθεστώς φόβου, πήρε το κυνηγετικό και πυροβόλησε τον κλέφτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή

Η καταδίκη του 82χρονου, ξεσήκωσε και συγκίνησε την κοινή γνώμη, ενώ παρενέβη ο Πρόεδρος, ζητώντας από τον Γενικό Εισαγγελία να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης του, απονέμοντας στον καταδικασθέντα προεδρική χάρη. Ωστόσο, ο Εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα του Νίκου Χριστοδουλίδη, με την πλευρά του 82χρονου να προσφεύγει στο Εφετείο.

Κατά τη διαδικασία ενώπιον του Εφετείου, εκ μέρους της Εισαγγελίας, παρουσιάστηκε ο ίδιος ο Βοηθός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως σε σχέση με τον λόγο έφεσης που έχει να κάνει με το ύψος της ποινής, η θέση της Νομικής Υπηρεσίας είναι πως «η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο δεν είναι έκδηλα υπερβολική».

Ωστόσο, σε ότι αφορά το θέμα της αναστολής της φυλάκισης, ο Σάββας Αγγελίδης ανέφερε πως δεν θα υπάρξει ένσταση από πλευράς της Εισαγγελίας, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του κατηγορούμενου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, γεγονός που δικαιολογεί την αναστολή ποινής.

Παρά τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, το Εφετείο απέρριψε το αίτημα για αναστολή, ωστόσο η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, αφού θέσει του προέδρου του Εφετείου ήταν πως θα πρέπει να ανασταλεί, σε αντίθεση με τους άλλους δύο δικαστές.

Η δικηγόρος του 82χρονου, Μαρία Νεοφύτου, ανέφερε πως ο πρόεδρος του Εφετείου έχει πει ότι διαφωνεί με την απόφαση της πλειοψηφίας, ενώ εξέφρασε τη θέση πως ενόψει των ιδιαίτερων περιστατικών, θα πρέπει να ανασταλεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά δεύτερη ευκαιρία ο 82χρονος παππούς από Εφετείο-«Η πράξη του ήταν απόρροια του φόβου που ένιωσε»

Δειτε Επισης

Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Σκληρό πρέσινγκ υπεράσπισης και μαραθώνια διαδικασία για υπόπτους για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη εδώ και οκτώ ώρες