Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή

Ενώπιον του Εφετείου βρίσκεται πλέον η υπόθεση του 82χρονου παππού που πυροβόλησε τον κλέφτη που εντόπισε στην αυλή του, με το Δικαστήριο να τον καταδικάζει σε 2,5 χρόνια ποινή φυλάκισης, χωρίς αναστολή, παρά τις ιδιάζουσες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκαν τα αδικήματα, καθώς και τις προσωπικές του περιστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από θύμα θύτης ο 82χρονος παππούς που πυροβόλησε τον κλέφτη-Το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης

Σημειώνεται, όπως καταγράφεται και στην απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου, ο 82χρονος είχε πέσει θύμα διάρρηξης άλλες τρεις φορές, προβαίνοντας μάλιστα σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τον δράστη, ενώ την τέταρτη φορά, ο 82χρονος, όταν αντιλήφθηκε τον κλέφτη στην αυλή του, υπό το καθεστώς φόβου, πήρε το κυνηγετικό και πυροβόλησε τον κλέφτη.

Η καταδίκη του 82χρονου, ξεσήκωσε και συγκίνησε την κοινή γνώμη, ενώ παρενέβη ο Πρόεδρος, ζητώντας από τον Γενικό Εισαγγελία να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης του, απονέμοντας στον καταδικασθέντα προεδρική χάρη. Ωστόσο, ο Εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα του Νίκου Χριστοδουλίδη, με την πλευρά του 82χρονου να προσφεύγει στο Εφετείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς

Στόχος της δικηγόρου του 82χρονου, Μαρίας Νεοφύτου, και Αντώνη Αντωνίου, είναι να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης του, αφού θεωρούν πως δεν λήφθηκαν υπόψη, στον βαθμό που έπρεπε, οι μετριαστικοί παράγοντες, ώστε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή με αναστολή, δεδομένου των συνθηκών που διαπράχθηκαν τα αδικήματα. Περαιτέρω, υποστηρίζουν πως δεν λήφθηκαν υπόψη οι προσωπικές συνθήκες του 82χρονου, δηλαδή η ηλικία του, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, το λευκό ποινικό του μητρώο, αλλά και την προσφορά του στην κοινωνία. Προς τον σκοπό αυτό, η υπεράσπιση εξασφάλισε βεβαιώσεις ατόμων από την κοινότητα που διαμένει ο 82χρονος, που έχουν να κάνουνε με το κοινωνικό του έργο και την προσφορά του, τις οποίες θα καταθέσουν ενώπιον του Εφετείου.

Εμφανίστηκε ο Βοηθός Εισαγγελέας

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Εφετείου, εκ μέρους της Εισαγγελίας, παρουσιάστηκε ο ίδιος ο Βοηθός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως σε σχέση με τον λόγο έφεσης που έχει να κάνει με το ύψος της ποινής, η θέση της Νομικής Υπηρεσίας είναι πως «η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο δεν είναι έκδηλα υπερβολική».

Ωστόσο, σε ότι αφορά το θέμα της αναστολής της φυλάκισης, ο Σάββας Αγγελίδης ανέφερε πως δεν θα υπάρξει ένσταση από πλευράς της Εισαγγελίας, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του κατηγορούμενου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, γεγονός που δικαιολογεί την αναστολή ποινής.

Δεδομένου της απόφασης της Εισαγγελίας να μην φέρει ένσταση στο αίτημα για εξέταση της ποινής με αναστολή, η συνήγορος υπεράσπισης απέσυρε τον πρώτο λόγο έφεσης που αφορούσε το ύψος της ποινής, χαιρετίζοντας την ίδια ώρα την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας.

Το Εφετείο κάλεσε την συνήγορο υπεράσπισης του καταδικασθέντα να καταθέσει το διάγραμμα της σε ότι αφορά τον δεύτερο λόγο έφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε δύο πυλώνες η έφεση για την ποινή φυλάκισης στον 82χρονο παππού-Επιστολή σε Κεντρικές για βραχιολάκι

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος