Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού

Αχρείαστη αναστάτωση θεωρεί ο Δήμος Λεμεσού ότι φέρνει η απόφαση του ΤΕΠΑΚ για μεταφορά, στην Πάφο, υποχρεωτικών μαθημάτων της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας και καλεί τη Σύγκλητο να επανεξετάσει την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την ως «άδικη για τους φοιτητές».

Σε ανακοίνωση του και με αφορμή και την χθεσινή διαμαρτυρία φοιτητών/τριών, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης κάνει λόγο για μια «αναμενόμενη παρενέργεια από την απόφαση για μετακίνηση της Σχολής στην Πάφο, για την οποίαν εκφράσαμε εξ υπαρχής τη διαφωνία μας, καθώς δεν είχε προηγηθεί απαιτούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης, αλλά ούτε και έγινε επαρκής τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της σε σχέση με την ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία και επέκταση του Πανεπιστημίου».

Ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει ότι είχε από την πρώτη στιγμή τοποθετηθεί ότι δεν θα ευνοούσε μακροπρόθεσμα το ΤΕΠΑΚ η μετακίνηση σχολών του σε άλλες πόλεις, χωρίς το Πανεπιστήμιο να έχει αποκτήσει την κρίσιμη μάζα που είναι απαραίτητη για την επέκταση του ιδρύματος, τόσο σε νέες σχολές όσο και σε αριθμό φοιτητών, στην κύρια βάση του, που είναι ο Δήμος Λεμεσού.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι αυτή η απόφαση, η οποία πάρθηκε με τις γνωστές διαδικασίες, ήταν λανθασμένη και νομοτελειακά θα έφερνε, μεταξύ άλλων επιπτώσεων, το ΤΕΠΑΚ  σε αντιπαράθεση με τους φοιτητές του», προστίθεται.

Σημειώνει ακόμη ότι «δυστυχώς, αυτές οι προσεγγίσεις συνεχίζονται και με την επιχειρούμενη μεταφορά σχολών του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα, αλλά και με την πρόσφατη απόφαση για μετακίνηση σχολών στο Βερεγγάρια».

Ο Δήμος Λεμεσού καλεί το ΤΕΠΑΚ, «αντί να επικεντρώνει τις ενέργειες του στη μεθόδευση ίδρυσης σχολών σε άλλες πόλεις, να δώσει μεγαλύτερη σημασία στην αξιοποίηση και ανάπτυξη του δεύτερου πόλου του ΤΕΠΑΚ και της διάθεσης των ανάλογων κρατικών κονδυλίων προς την κατεύθυνση αυτή». «Η άμεση προώθηση του Β’ Πόλου στη βάση ενός ρεαλιστικού αναπτυξιακού προγράμματος πρέπει να είναι ο πρώτος και μείζων στόχος του Πανεπιστημίου στο στάδιο αυτό», συμπληρώνει.

Καταληκτικά, το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση του ΤΕΠΑΚ για να στηρίξει και να συμπράξει σε κάθε προσπάθεια του Πανεπιστημίου προς την κατεύθυνση αυτή.

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975