Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά

Αρκετές συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων, ενόψει του Πάσχα, της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Τμήματος Τελωνείων και Μετανάστευσης των Βάσεων.

Σε ανακοίνωσή τους οι Βρετανικές Βάσεις αναφέρονται σε «πολλαπλές συλλήψεις».

Προστίθεται ότι «σε δύο από τις πέντε προγραμματισμένες κοινές επιχειρήσεις που έγιναν τον Απρίλιο, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών κατηγορίας Α - κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη - απόπειρα λαθρεμπορίας χημικών ουσιών μέσω του οδοφράγματος του Περγάμους και για διάφορες τροχαίες παραβάσεις. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη συνεργασία των τριών Υπηρεσιών για καταπολέμηση της ευρείας παράνομης διανομής πυροτεχνημάτων και κροτίδων κατά τη διάρκεια του Πάσχα».

Σημειώνεται ακόμα ότι «η χρήση πυροτεχνημάτων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (φτιαγμένων από σωλήνες) είναι ένα παγκύπριο πρόβλημα ιδίως κατά την περίοδο του Πάσχα».

Όπως ανέφερε ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Μιχάλης Αγγελίδης ο συνδυασμός των προσπαθειών «επιτρέπει στους αστυνομικούς και λειτουργούς να καλύπτουν μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή και να ανιχνεύουν όλα τα εγκλήματα, όχι μόνο τις κροτίδες του Πάσχα. Γνωρίζουμε ότι οι κροτίδες αυτή την εποχή προκαλούν μεγάλη ανησυχία, καθώς μπορεί να πέσουν στα χέρια παιδιών και να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους ίδιους, σε άλλους και σε περιουσίες».

Σημείωσε πως «δουλεύοντας δίπλα-δίπλα με τους εταίρους μας στο Τμήμα Τελωνείων και Μετανάστευση των Βρετανικών Βάσεων, την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα Ηνωμένα Έθνη, είμαστε σε θέση να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να εντοπίσουμε όσους επιχειρούν να μεταφέρουν παράνομα πυροτεχνήματα από τα κατεχόμενα, στις περιοχές των Βάσεων και της Κυπριακή Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι είχες... Πάσχα μου, τι είχα πάντα-Κροτίδες, οχληρία, κλοπές και ένα νομοσχέδιο για λαμπρατζιές στα συρτάρια

Ο κ. Αγγελίδης εξήγησε ότι γίνονται και άλλες συλλήψεις όχι μόνο για την κατοχή παράνομων πυροτεχνημάτων και σημείωσε πως «δεν είμαστε στους δρόμους προσπαθώντας να πιάσουμε όσους μεταφέρουν πυροτεχνήματα μόνο. Οι κοινές μας προσπάθειες σημαίνουν ότι έχουμε προσωπικό στο έδαφος, έτοιμο να δράσει και να προχωρήσει σε συλλήψεις για οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει το νόμο» είπε και πρόσθεσε πως «οι δύο επιχειρήσεις που έγιναν μέχρι τώρα, υπογραμμίζουν την κοινή μας δέσμευση».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι με το Πάσχα να απέχει μόλις δύο εβδομάδες «οι αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων, τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές περιοχές, επισκέφθηκαν σχολεία για να ενημερώσουν τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης πυροτεχνημάτων και κροτίδων».

Η Ανώτερη Υπαστυνόμος, Μαρία Αταλιώτη, η οποία ηγείται της επιχείρησης στον αστυνομικό σταθμό Ακρωτηρίου ανέφερε ότι «προτεραιότητα μας είναι να φροντίσουμε για την ασφάλεια των κοινοτήτων μας και να έχουμε μια χαρούμενη εορταστική περίοδο που να απολαύσουν όλοι, χωρίς σοβαρά επεισόδια».

Σημείωσε ακόμα ότι «είναι σημαντικό τα παιδιά να κατανοούν τους κινδύνους που υπάρχουν όταν παίζουν με πυροτεχνήματα και κροτίδες και γι' αυτό συμμετέχουμε ενεργά στην κοινότητα για να διασφαλίσουμε ότι θα περάσουμε αυτό το μήνυμα. Το Πάσχα είναι μια περίοδος γιορτής και χαράς και καμία οικογένεια δεν πρέπει να θρηνήσει για κάποια απώλεια ή για σοβαρό τραυματισμό» κατέληξε η κα. Αταλιώτη.

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας