ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις

Σε ρυθμούς salsa και mambo κουνήθηκε η Κύπρος, κατά τη διάρκεια της ημέρας, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο το τέλος της φετινής καρναβαλίστικης περιόδου.

Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στη Λεμεσό, όπου για ακόμη μία χρονιά πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, ενώ άλλα τόσα παρακολουθούσαν από κοντά τη μαγεία. Άρματα εμπνευσμένα από τα δημοφιλή έργα και ταινίες, άλλα διαχρονικά, όπως οι χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ενώ δεν έλειψαν και εκείνα τα άρματα που σατίριζαν την επικαιρότητα των ημερών, καθώς και την Κυβέρνηση.

Κέφι, μουσική, χορός, γλέντι και διασκέδαση συνέθεταν το σκηνικό που στήθηκε από νωρίς το πρωί στη Λεμεσό. Περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες καρναβαλιστές με 120 άρματα, έστειλαν  μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Με διάρκεια πάνω από πέντε ώρες, ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή τα τελευταία χρόνια, εκτιμάται δε ότι την παρέλαση παρακολούθησαν περισσότερα από 120.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 35.000 αυτοκίνητα ήρθαν σήμερα στη Λεμεσό από τις άλλες πόλεις.

«Ο κόσμος συμμετείχε, διασκέδασε, ξέχασε τα προβλήματά του για λίγες ώρες και απόλαυσε όμορφες στιγμές, δόθηκαν μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης», ανέφερε  μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης. 

Πρωτοστάτης στη διασκέδαση ήταν η Βασίλισσα το κόσμημα της Μεσογείου την οποία ενσάρκωσε η Χριστιάνα Χαραλάμπους, με το εντυπωσιακό άρμα της, τη συνοδεία της και βεβαίως τη βασιλική οικογένεια. Μαζί τους δημοτικοί σύμβουλοι, οι μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και η φιλαρμονική του Δήμου, ενώ προηγήθηκαν οι ομάδες κανταδόρων με τις καρναβαλίστικες μελωδίες τους.

Πολυπρόσωπες ομάδες καρναβαλιστών με πολύχρωμα κουστούμια χόρευαν με αστείρευτο κέφι ανάμεσα στα εντυπωσιακά άρματα της παρέλασης. Τόσο τα άρματα όσο και οι στολές των καρναβαλιστών ήταν εμπνευσμένες από καθημερινά θέματα, παραμύθια και δημοφιλείς σειρές, αλλά και την επικαιρότητα, πολιτική, οικονομική και αθλητική. Τα σατιρικά άρματα είχαν την τιμητική τους, ιδιαίτερα αυτά που σατίριζαν πολιτικούς ηγέτες, την Αστυνομία, τις αυξήσεις στα καύσιμα και το ελαιόλαδο, τα εκκλησιαστικά θέματα και την ακρίβεια.

Το δεκαήμερο Λεμεσιανό Καρναβάλι ρίχνει αυλαία απόψε, με τον καρναβαλίστικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ στο Παλιό Λιμάνι. Στη διάρκεια του γλεντιού θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός πελλόμασκας – έξυπνης μάσκας και θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

page

431989489_10231025087866345_3511410886403552447_n

5487

GI3w2kNWsAITb8M

431443507_10231024886301306_485253961367330594_n

432023811_10231024888421359_688940793418714366_n

432729972_3679146792323994_8378462431363764753_n

787

6458974

Με αστροναύτη για Βασιλιά Καρνάβαλο η παρέλαση στην Πέγεια

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πέγεια για τη διεξαγωγή της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης το απόγευμα της Κυριακής.

Ενας αστροναύτης ήταν Βασιλιάς Καρνάβαλος σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να αποδείξουν πως η Πέγεια, η περιοχή τους, βρίσκεται σήμερα σε άλλη διάσταση. Το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου συνόδευσαν οι εντυπωσιακές μαζορέττες.

Τα άρματα είχαν σατιρικό χαρακτήρα και ήταν εμπνευσμένα από την πολιτική, την καθημερινότητα, τον κινηματογράφο, την Disneyland.

Οι εικόνες που παρουσίασαν τα άρματα ήταν φαντασμαγορικές λόγω και της πολυχρωμίας τους.

Μικροί και μεγάλοι μασκαρεύτηκαν με ευφάνταστες μεταμφιέσεις, δίδοντας μια άλλη διάσταση στον όμορφο Δήμο της επαρχίας Πάφου, τον Δήμο Πέγειας ενώ η μουσική σε λατινικούς ρυθμούς ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο Μιχαλάκη Κυπριανού, μέχρι τη συμβολή της οδού Ισσάκ και Σολωμού με τη συμμετοχή τριών χιλιάδων περίπου καρναβαλιστών και 27 ομάδων και αρμάτων στις 15:00 της Κυριακής.

Στόχος μας, είπε ο κ. Λάμπρου, είναι η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων αυτές τις μέρες του καρναβαλιού, ώστε όλοι να ξεφύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Επεσήμανε επίσης πως πρέπει «να βάζουμε χρώμα στη ζωή μας», ώστε να την ομορφύνουμε. Ακολούθως ο κ. Λάμπρου ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή.

DOC.20240317.6398372.pegeia-carnival1

DOC.20240317.6398373.pegeia-carnival

Με μεγάλη επιτυχία η Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι

Με μεγάλη επιτυχία και με πέραν των τριών χιλιάδων καρναβαλιστών ολοκληρώθηκε σήμερα η Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Η Καρναβαλίστικη παρέλαση ξεπέρασε κάθε ρεκόρ προηγούμενων συμμετοχών ενώ πέραν των 30 χιλιάδων θεατών παρακολούθησαν από κοντά την παρέλαση.

Ομάδες και άρματα από οργανωμένα σύνολα, σχολές χορού και ιδιώτες συμμετείχαν στη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση επαρχίας Αμμοχώστου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παραλίμνι.

Στην εξέδρα των επισήμων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμή, ο Βουλευτής ΔΗΠΑ Αμμοχώστου Μιχάλης Γιακουμή, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας, ο Κοινοτάρχης Φρενάρους Μιχάλης Χατζηγιώρκας, ο Κοινοτάρχης Λιοπετρίου Βάσος Μανώλη και ο Κοινοτάρχης Αχερίτου Μιχάλης Καούνας.

Η καρναβαλίστικη παρέλαση Αμμοχώστου αποτελεί την κορύφωση των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Παραλιμνίου σε συνεργασία με την Επιτροπή του Καρναβαλιού Αμμοχώστου, οι οποίες ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη με την παρουσίαση του Βασιλιά του Καρναβαλιού, συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου με την καθιερωμένη βραδινή ποδαράτη παρέλαση και το πάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου καθώς και με καρναβαλίστικες εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Εντυπωσιακή και η παρέλαση στην Πόλη Χρυσοχούς

Με τη συμμετοχή πλήθους καρναβαλιστών και θεατών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η καρναβαλίστικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς. 

Πρωτότυπες και ευφάνταστες μεταμφιέσεις, μουσική, χορός, κέφι, ζωντάνια και 19 συμμετοχές ομάδων χαρακτήριζαν τη φετινή αποκριάτικη παρέλαση. 

Την παρέλαση παρουσίασαν ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Zenith Fm, Ρίκκος Ιωάννου και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Τσιαούκκα. 

Την έναρξη της παρέλασης σήμαναν οι Μαζορέτες του Δήμου Πόλεως, υπό την καθοδήγηση της Διαμάντως Νεοφύτου. Ακολούθησε η πανηγυρική είσοδος του άρματος του Δήμου, του βασιλιά Καρνάβαλου «Επενδυτή», πλαισιωμένου από τον Δήμαρχο Πόλεως, Γιώτη Παπαχριστοφή.

Στη συνέχεια παρέλασαν με κέφι και διασκέδαση ομάδες, φορείς και οργανωμένα σύνολα στέλνοντας όμορφα μηνύματα.

Το πρώτο βραβείο με το ποσό των 500 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Περιστερώνας, με το θέμα «Ελιά», το δεύτερο βραβείο με το ποσό των €300 απονεμήθηκε στην ομάδα του Καισίδειου Νηπιαγωγείου Πόλης, με το θέμα «Δρόμος Πάφου – Πόλης» και τέλος το τρίτο βραβείο με το ποσό των €200 απονεμήθηκε στην ομάδα του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, με το θέμα «Δημοκρατία της Μπανανίας!».

Ακολούθησε αποκριάτικη φιέστα με μουσική, χορό και φαγητό στην κεντρική πλατεία, όπως επίσης και απονομές των αναμνηστικών πλακετών και των χρηματικών ποσών των 150 ευρώ προς τους εκπροσώπους όλων των ομάδων που συμμετείχαν στην καρναβαλίστικη παρέλαση, αλλά και των τριών βραβείων.

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή  ευχαρίστησε  όλους τους καρναβαλιστές και θεατές και υποσχέθηκε  ότι ο Δήμος θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεχή εμπλουτισμό και αναβάθμιση του Καρναβαλιού, του καθιερωμένου πλέον θεσμού για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται πως την Καθαρά Δευτέρα θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Δημοτική Πλαζ στο Λατσί.

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO