Σε χρηματικό πρόστιμο μετατράπηκε η ποινή φυλάκισης του Σενέρ Λεβέντ

Την πληροφορία ότι η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στην Τουρκία στον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο, μετέδωσαν την Τετάρτη τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», η ποινή φυλάκισης ενός έτους που επιβλήθηκε από Δικαστήριο της Άγκυρας στον κ. Λεβέντ μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο ύψους 9.000 λιρών Τουρκίας.

Η ποινή αφορά μια γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κ. Λεβέντ πίσω το 2017. Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα πρόσβαλλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως αποτέλεσμα της ξεχωριστής, νέας δίκης που ξεκίνησε στην Άγκυρα, ο Σενέρ Λεβέντ δικάστηκε ερήμην του και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για τη διάπραξη του αδικήματος της «προσβολής κατά του Προέδρου». Η ποινή μετατράπηκε από το δικαστήριο σε χρηματικό πρόστιμο ύψους 9.000 λιρών Τουρκίας.

Στο κείμενο της απόφασης, το τουρκικό δικαστήριο ανέφερε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα και τα χαρακτηριστικά της πράξης, (το Δικαστήριο) καταδίκασε τον κατηγορούμενο Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος διέπραξε το έγκλημα της ‘προσβολής κατά του Προέδρου’, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους σύμφωνα με το Άρθρο 299/1 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα. Λαμβανομένης υπόψη της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης του εναγομένου και τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος, σύμφωνα με το Άρθρο 50/1-α του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα, αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου 9.000,00 TL».

Σημειώνεται ότι χθες, ο κ. Λεβέντ, αναφερόμενος στην καταδίκη του στην Άγκυρα είχε επισημάνει ότι προηγουμένως είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση σε «δικαστήριο» των κατεχομένων.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης στον Σενέρ Λεβέντ από το τουρκικό Δικαστήριο

Δειτε Επισης

Το παράδειγμα Φειδίας, η εισβολή των Influencer στην πολιτική και η ψήφος στα 17 που ενδέχεται να αλλάξει τις ισορροπίες
Υψηλοί στόχοι αλλά χαμηλές προσδοκίες στην αντίστροφη μέτρηση για τη Γενεύη
Απευθύνθηκε στον κυπριακό λαό πριν τη Γενεύη ο Πρόεδρος-«Είμαστε έτοιμοι αλλά και προετοιμασμένοι»
Συνάντησε και την ΤΜΤ πριν τη Γενεύη ο Τατάρ-«Είναι απαραίτητη μια λύση στη βάση του "ίσου κυρίαρχου κράτους¨"»
Κοντά σε αποπαγοποίηση θέσεων για συμπλέγματα κοινοτήτων-Τίθεται σε πρακτική εφαρμογή η μεταρρύθμιση Τ.Α.
Το επικρατέστερο σενάριο για τη Γενεύη, το ερωτηματικό για παρουσία Φιντάν και η αναμονή για συμμετοχή Ε.Ε.
«Κακό τρίο» χαρακτηρίζουν Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ οι Τούρκοι-«Η συμμαχία του κακού πιάνει δουλειά»
Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου ενόψει Γενεύης-«Κρίσιμες συνομιλίες»
Παίζει το χαρτί «δούναι και λαβείν» με την Ε.Ε. για παροχή ασφάλειας η Τουρκία-Προτεραιότητα η ένταξη για την Άγκυρα
Ανοίγει ο φάκελος αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου