«Κακό τρίο» χαρακτηρίζουν Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ οι Τούρκοι-«Η συμμαχία του κακού πιάνει δουλειά»

«Κακό τρίο» χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος την τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στη Αθήνα.

Η εφημερίδα Τουρκίγε υπό τον τίτλο «Συναντήθηκαν στην Αθήνα. Η συμμαχία του κακού πιάνει δουλειά» γράφει ότι «ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Γκιντεόν Σαάρ με τον Έλληνα και τον Ελληνοκύπριο ομόλογό του πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση στο πλαίσιο της ενίσχυσης της περιφερειακής συμμαχίας τους».

Η ακραία εθνικιστική εφημερίδα της αντιπολίτευσης Αϊντινλίκ υπό τον τίτλο «Από τη Σύνοδο του Κακού Τρίο: ‘Προσοχή στη Τουρκία’», γράφει ότι «το κακό τρίο συναντήθηκε στην Αθήνα» και ότι «στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εργαστούν πιο στενά ενάντια στην ‘αποσταθεροποιητική’ επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή».

Η εφημερίδα Σοζτζού υπό τον τίτλο «Το Ισραήλ υποστηρίζει την ενεργειακή γραμμή μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας» γράφει ότι «στην τριμερή σύνοδο κορυφής στην Αθήνα, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έδωσαν μήνυμα αποφασιστικότητας στην ενεργειακή συνεργασία» αναφερόμενη στην τριμερή συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνεχίζει, σημειώνοντας ότι τονίστηκε ότι το έργο διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας που υποστηρίζεται από το Ισραήλ είναι «κρίσιμο για την ενεργειακή σταθερότητα της Ευρώπης». Η σύνοδος ζήτησε επίσης μια κοινή πολιτική κατά των αποσταθεροποιητικών στοιχείων στην περιοχή και επέστησε την προσοχή  με προειδοποιήσεις κατά της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα