Πανηγυρικός λόγος από Αθανάσιο-Χαμόγελα και έκκληση στη Σύνοδο να ακούσει το λαό

Ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαρούμενος παρουσιάστηκε μετά την πρωτιά του στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, ο οποίος κάλεσε για άλλη μια φορά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να ακούσουν την ψήφο του λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι σημαίνει και ποιους ευνοεί η χαμηλή προσέλευση στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, δεν απέκλεισε να υπάρξουν διαβουλεύσεις με άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ώστε να αυξήσει τις ψήφους του και συνάμα τις πιθανότητές του για να ανέλθει στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, «με πολλές ευχαριστίες στον Θεό και τον κόσμο της Εκκλησίας μας, δεχθήκαμε το αποτέλεσμα που έχει γίνει ήδη γνωστό. Ευχαριστούμε τους αδελφούς που μας προτίμησαν και όσους όλους εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα. Ευχόμαστε να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα σε πνεύμα αγάπης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι συμμαχίες στην Ιερά Σύνοδο και το φαβορί για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο

Κληθείς να σχολιάσει αν θα καλέσει τους Συνοδικούς να ακούσουν τον λαό, σημείωσε ότι «το έχω πει πολλές φορές. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του λαού μας. Αφού τον βάλαμε να ψηφίσει θα πρέπει να τον σεβαστούμε τη γνώμη του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι εξόριστοι μητροπολίτες, η εμπλοκή των Άγγλων και ο Αρχιεπίσκοπος λίγων ημερών 

Καταληκτικά, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «όλοι θέλουμε το καλό της Εκκλησίας μας. Σίγουρα στο πνεύμα της συνεργασίας να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις. Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους είναι εδώ να αποχωρήσουν ήσυχα ήσυχα, για να μην ενοχλούμε τέτοια ώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι εξόριστοι μητροπολίτες, η εμπλοκή των Άγγλων και ο Αρχιεπίσκοπος λίγων ημερών

Δειτε Επισης

Τρία χρόνια στη ρωσοουκρανική μάχη-Ένας τριετής άνισος πόλεμος σε αριθμούς
Έντονος ο Άρειος Πάγος για τα Τέμπη-«Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί δικαστικούς λειτουργούς»
Όχημα παρέσυρε πεζή έξω από σχολείο-Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
Ζητούν λύσεις στα προβλήματα οι συντεχνίες της ΑΗΚ-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στην οικία του άτυχου Μενέλαου-Σε εξέλιξη η νεκροτομή
Με απόφαση Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου δικαιοδοσία στα Επαρχιακά για εκδίκαση υποθέσεων κουρέματος
Παρουσιάστηκε το Νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις-Έντονες διαφωνίες και κριτική από βουλευτές
Ανακρίνεται ο επιβάτης του αεροσκάφους που προσγειώθηκε στη Λάρνακα-Η στιγμή της σύλληψής του από ΕΑΟ
Στο ίδιο έργο θεατές με το νοσοκομείο Αθαλάσσας-Ασθενείς κοιμούνται και πάλι στους καναπέδες
Μήνυμα Λαβρόφ σε Τουρκία-«Πολύ σημαντικό να μη ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»