Αναμένουν ορισμό ιατρικού λειτουργού για την υπόθεση της παιδοκόμου-Εξετάζει τις κακώσεις των παιδιών

Tο διορισμό ιατρικού λειτουργού από τον ΟΚΥΠΥ, ο οποίος θα εξετάσει τις κακώσεις που έφεραν τα παιδιά που πρόσεχε η παιδοκόμος, εναντίον της οποίας έγιναν συνολικά τέσσερις καταγγελίες από γονείς των παιδιών που είχε την εποπτεία τους τα προηγούμενα χρόνια, αναμένει η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξελίξεις στην υπόθεση της παιδοκόμου-Στο εδώλιο για εξάσκηση επαγγέλματος χωρίς άδεια

Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, οι Αρχές έχουν ζητήσει εδώ και περίπου ένα μήνα από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, τον ορισμό ιατρικού λειτουργού για την μελέτη των κακώσεων που έφεραν τα παιδιά και τη σύνταξη έκθεσης, ώστε να ολοκληρώσουν πλήρως τον φάκελο της υπόθεσης.

Στόχος των Αρχών, είναι μέσα από την έκθεση του ιατρικού λειτουργού να ξεκαθαρίσει εάν τα τραύματα οφείλονται σε πτώσεις ή από χτυπήματα ή από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση από τον Οργανισμό και ως εκ τούτου η υπόθεση παραμένει στάσιμη.

Όταν και εφόσον οριστεί ο ερευνών ιατρικός λειτουργός και ολοκληρώσει την έκθεσή του, τότε ο φάκελος θα αποσταλεί εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες και εάν προκύπτουν αδικήματα, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου.

Ήδη η παιδοκόμος έχει κατηγορηθεί γραπτώς για το αδίκημα της εξάσκησης επαγγέλματος χωρίς άδεια και αναμένεται να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου, ώστε να οριστεί η πρώτη δικάσιμος, να απαγγελθούν κατηγορίες και να κληθεί να απαντήσει κατά πόσον παραδέχεται ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπαλάκι η υπόθεση της παιδοκόμου-Πήρε πίσω τον φάκελο η Αστυνομία και τον στέλνει ξανά στην Εισαγγελία

Οι τέσσερις καταγγελίες

Εναντίον της παιδοκόμου, είχαν γίνει καταγγελίες από γονείς βρεφών μεταξύ 6 και 19 μηνών, τα οποία πρόσεχε η γυναίκα τόσο το 2022, όσο και το 2023. Στην πρώτη περίπτωση, που αφορούσε 19μηνο βρέφος, υπήρχαν κάποια σημάδια στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματός του. Αφού εξετάστηκε από ιατρό πήρε άμεσα εξιτήριο άμεσα.

Σε μια άλλη περίπτωση, που αφορούσε εξάμηνο βρέφος και η καταγγελία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και χρειάστηκε νοσηλεία για μερικές μέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παίρνοντας στη συνέχεια εξιτήριο.

Στην τρίτη περίπτωση θύμα φέρεται να ήταν επτάμηνο βρέφος, ενώ για την τέταρτη δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από την Αστυνομία.

Πέραν των συγκεκριμένων καταγγελιών, υπήρχε ακόμα μια καταγγελία, ότι απείλησε πατέρα ενός εκ των βρεφών, καθώς επίσης και άλλη μία καταγγελία που τέθηκε ενώπιον των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για παράνομη εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι περί τον Δεκέμβριο, η παιδοκόμος είχε αποστείλει επιστολή στον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρήστο Ορφανίδη, μέσω της οποίας δήλωνε αθώα για όσα τις καταλογίζονται από τους γονείς.

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή είχε καταγγείλει ότι την ώρα που εναντίον της εκκρεμούσε μία καταγγελία για φερόμενη κακοποίηση παιδιού, την επισκέφθηκαν εν ώρα εργασίας λειτουργοί της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας και της ανέφεραν ότι μπορεί να φροντίζει παιδιά, μέχρι να εκδοθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Νομική Υπηρεσία το μπαλάκι για την υπόθεση της παιδοκόμου-Αποφασίζει αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού