Μπαλάκι η υπόθεση της παιδοκόμου-Πήρε πίσω τον φάκελο η Αστυνομία και τον στέλνει ξανά στην Εισαγγελία

Σε μπαλάκι μεταξύ Νομικής Υπηρεσίας και Αστυνομίας φαίνεται να μετατρέπεται ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά την υπόθεση κατά παιδοκόμου που ερευνάται για πιθανή κακοποίηση βρεφών και εναντίον της οποίας έγιναν συνολικά τέσσερις καταγγελίες, από τους γονείς των παιδιών που είχε την εποπτεία τους τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στην Νομική Υπηρεσία το μπαλάκι για την υπόθεση της παιδοκόμου-Αποφασίζει αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα

Παρότι ο φάκελος για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην Νομική Υπηρεσία από τον περασμένο Ιανουάριο, εντούτοις μετά από μελέτη του από την Εισαγγελία, κρίθηκε αναγκαίο να επιστραφεί στην Αστυνομία, ώστε να συμπληρωθούν συγκεκριμένα στοιχεία.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, ο φάκελος βρίσκεται εδώ και καιρό στην Αστυνομία και είναι θέμα ημερών να αποσταλεί εκ νέου στην Νομική Υπηρεσία με τα συμπληρωματικά στοιχεία και με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται η Εισαγγελία για να αποφασίσει κατά πόσον προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές θα αναμένουν την μελέτη του φακέλου και σε περίπτωση που επιστραφεί εκ νέου στα χέρια τους, θα προχωρήσουν με την συμπλήρωση των επιπρόσθετων στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Με χτυπήματα και σημάδια τα βρέφη-Ψάχνουν να στήσουν το παζλ με την παιδοκόμο

Εναντίον της παιδοκόμου, είχαν γίνει καταγγελίες από γονείς βρεφών μεταξύ 6 και 19 μηνών, τα οποία πρόσεχε η γυναίκα τόσο το 2022, όσο και το 2023. Στην πρώτη περίπτωση, που αφορούσε 19μηνο βρέφος, υπήρχαν κάποια σημάδια στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματός του. Αφού εξετάστηκε από ιατρό πήρε άμεσα εξιτήριο άμεσα.

Σε μια άλλη περίπτωση, που αφορούσε εξάμηνο βρέφος και η καταγγελία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και χρειάστηκε νοσηλεία για μερικές μέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παίρνοντας στη συνέχεια εξιτήριο.

Στην τρίτη περίπτωση θύμα φέρεται να ήταν επτάμηνο βρέφος, ενώ για την τέταρτη δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από την Αστυνομία.

Πέραν των συγκεκριμένων καταγγελιών, υπήρχε ακόμα μια καταγγελία, ότι απείλησε πατέρα ενός εκ των βρεφών, καθώς επίσης και άλλη μία καταγγελία που τέθηκε ενώπιον των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για παράνομη εργασία.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, το μεγάλο ερώτημα που είχε τεθεί ήταν εάν τα χτυπήματα προκλήθηκαν κακόβουλα, ή αν προκλήθηκαν λόγω αμέλειας της παιδοκόμου, κάτι που θα αποφασιστεί από τα στοιχεία που έχει ενώπιόν του ο Γενικός Εισαγγελέας, στο φάκελο που του αποστάλθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι περί τον Δεκέμβριο, η παιδοκόμος είχε αποστείλει επιστολή στον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρήστο Ορφανίδη, μέσω της οποίας δήλωνε αθώα για όσα τις καταλογίζονται από τους γονείς.

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή είχε καταγγείλει ότι την ώρα που εναντίον της εκκρεμούσε μία καταγγελία για φερόμενη κακοποίηση παιδιού, την επισκέφθηκαν εν ώρα εργασίας λειτουργοί της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας και της ανέφεραν ότι μπορεί να φροντίζει παιδιά, μέχρι να εκδοθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παιδοκόμος φέρεται να κακοποίησε βρέφη-Τρεις καταγγελίες διερευνά η Αστυνομία

Δειτε Επισης

Νέο τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού-Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο
Σύγκρουση τριών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού-Έκλεισε τμήμα της μιας λωρίδας
Σε ενήλικα ανήκει το πέλμα που εντοπίστηκε στη Λάρα-Ευρήματα ανθρωπολόγου
Ποινή φυλάκισης 24 μηνών σε 51χρονο- Βοήθησε να έρθουν στην Κύπρο παράτυποι μετανάστες
Τσάκωσαν 31χρονο με ναρκωτικά και χρηματικό ποσό πέραν των 25χιλιάδων ευρώ
Με άλλες τρεις κάμερες σε Λεμεσό και την μετακίνηση δυο από Λευκωσία ολοκληρώνεται το παζλ του συστήματος
Φουντώνει η κόντρα για τα ΚΙΕ, απαντούν στην ΟΕΛΜΕΚ οι συντεχνίες-Πυρά και κατά ΥΠΑΝ
Στο κάδρο των ποινικών ανακριτών για την δολοφονία Θανάση συγκεκριμένα πρόσωπα-Επανεξετάζονται στοιχεία
Νέο ιστορικό κεφάλαιο στην σύγκρουση θεσμών-Μπαίνουν στην αρένα τα στρατόπεδα Εισαγγελίας και Ελεγκτή
Ανοίγει ξανά το θέμα συμμετοχής του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ ο ΔΗΣΥ