Στην Νομική Υπηρεσία το μπαλάκι για την υπόθεση της παιδοκόμου-Αποφασίζει αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα

Ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, βρίσκεται εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες ο φάκελος της υπόθεσης καταγγελιών κατά παιδοκόμου που ερευνάται για πιθανή κακοποίηση βρεφών και εναντίον της οποίας έγιναν συνολικά τέσσερις καταγγελίες, από τους γονείς των παιδιών που είχε την εποπτεία τους τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Με χτυπήματα και σημάδια τα βρέφη-Ψάχνουν να στήσουν το παζλ με την παιδοκόμο

Αφού οι Αρχές έλαβαν όλες εκείνες τις καταθέσεις που χρειάζονταν, τόσο από τους γονείς, τα οικεία πρόσωπα των βρεφών, την ίδια την παιδοκόμο, ως επίσης και τις εκθέσεις από τους ιατρούς που εξέτασαν κάποια από τα παιδιά, συμπλήρωσαν τον φάκελο της υπόθεσης και τον απέστειλαν στη Νομική Υπηρεσία, η οποία καλείται να αποφασίσει εάν στοιχειοθετούνται ή όχι ποινικά αδικήματα σε βάρος της, ώστε να καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.

Η Αστυνομία, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, απέστειλε τον εν λόγω φάκελο στην Εισαγγελία από τις 25 Ιανουαρίου και πλέον βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων που θα λάβει, για να προχωρήσει στα επόμενα βήματά της.

Εναντίον της παιδοκόμου, έγιναν καταγγελίες από γονείς βρεφών μεταξύ 6 και 19 μηνών, τα οποία πρόσεχε η γυναίκα τόσο το 2022, όσο και το 2023. Στην πρώτη περίπτωση, που αφορούσε 19μηνο βρέφος, υπήρχαν κάποια σημάδια στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματός του. Αφού εξετάστηκε από ιατρό πήρε άμεσα εξιτήριο άμεσα.

Σε μια άλλη περίπτωση, που αφορούσε εξάμηνο βρέφος και η καταγγελία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και χρειάστηκε νοσηλεία για μερικές μέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παίρνοντας στη συνέχεια εξιτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παιδοκόμος φέρεται να κακοποίησε βρέφη-Τρεις καταγγελίες διερευνά η Αστυνομία

Στην τρίτη περίπτωση θύμα φέρεται να ήταν επτάμηνο βρέφος, ενώ για την τέταρτη δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από την Αστυνομία.

Πέραν των συγκεκριμένων καταγγελιών, υπήρχε άλλη καταγγελία ότι απείλησε πατέρα ενός εκ των βρεφών, καθώς επίσης και άλλη μία καταγγελία που τέθηκε ενώπιον των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για παράνομη εργασία.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι εάν τα χτυπήματα προκλήθηκαν κακόβουλα, ή αν προκλήθηκαν λόγω αμέλειας της παιδοκόμου, κάτι που θα αποφασιστεί από τα στοιχεία που έχει ενώπιόν του ο Γενικός Εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, η παιδοκόμος απέστειλε επιστολή στον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρήστο Ορφανίδη, δήλωνε αθώα για όσα τις καταλογίζονται από τους γονείς. Παράλληλα, στην ίδια επιστολή κατήγγειλε ότι την ώρα που εναντίον της εκκρεμούσε μία καταγγελία για φερόμενη κακοποίηση παιδιού, την επισκέφθηκαν εν ώρα εργασίας λειτουργοί της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας και της ανέφεραν ότι μπορεί να φροντίζει παιδιά, μέχρι να εκδοθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Ενέκρινε ξημερώματα την κράτηση των έξι για «Δημητρούι», επιφυλάχθηκε για τους τρεις-Έσπασε κάθε ρεκόρ η διαδικασία
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος