Δυόμιση μήνες μετά και ακόμα ψάχνουν απαντήσεις για την απόδραση του Σύρου από τις Κεντρικές Φυλακές

Δυόμιση μήνες μετά την ολιγόωρη απόδραση του Σύρου υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές και ακόμη οι αρμόδιοι ψάχνουν απαντήσεις για το τι πήγε λάθος. Και αυτό διότι, όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή, δεν έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε για να καταδείξει ποιοι είχαν την ευθύνη φύλαξης του εν λόγω τρόφιμου των φυλακών, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει τους πάντες, φεύγοντας κύριος από την πύλη των Κεντρικών, κάνοντας σκόνη τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ερευνών λειτουργός, ζήτησε και πήρε παράταση, με τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της έρευνας να μην έχει προσδιοριστεί. Πάντως, κατά τον διορισμό του ερευνών λειτουργού λίγες μέρες μετά την απόδραση, δόθηκε χρονικό περιθώριο ενός μήνα, το οποίο ξεπεράστηκε προ πολλού, χωρίς για την ώρα να προκύπτουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Με βάση τη διαδικασία, αφού ληφθούν όλες οι καταθέσεις και αξιολογηθούν τα δεδομένα που τέθηκαν ενώπιον του ερευνών λειτουργού, αυτός θα συντάξει έκθεση η οποία θα διαβιβαστεί τόσο στον Αρχηγό Αστυνομίας, όσο και στον αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών, οι οποίοι θα αποφασίσουν κατά πόσο θα προσάψουν κατηγορίες σε αστυνομικούς και στους σωφρονιστικούς υπάλληλους.

Στο επίκεντρο της διερεύνησης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία κατέγραψαν τις κινήσεις του Σύρου κρατούμενου, δίνοντας σαφή κατεύθυνση για το πώς κατάφερε να διαφύγει.

Από την πλευρά του πάντως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης λίγες ώρες μετά την απόδραση, σε δηλώσεις του έστειλε σαφές μήνυμα για απόδοση ευθυνών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων

Υπενθυμίζεται ότι, η ολιγόωρη απόδραση του υπόδικου, σημειώθηκε έπειτα από την επιστροφή του στις Φυλακές από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας. Στη συνέχεια τόσο ο Σύρος όσο και άλλοι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στον προθάλαμο της εισόδου των Φυλακών, χωρίς να φέρουν χειροπέδες, οι οποίες τους είχαν αφαιρεθεί καθώς θα εισέρχονταν εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Στη συνέχεια, φαίνεται ότι ο Σύρος διέλαθε της προσοχής τόσο των μελών της Αστυνομίας που τον συνόδευαν, όσο και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αφού ανακατεύτηκε με επισκέπτες που αποχωρούσαν από τις Φυλακές και κατάφερε περπατητός να περάσει από την πύλη των Κεντρικών, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανένα. Μάλιστα, η απουσία του έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Τελικά, αφού κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, ο Σύρος εντοπίστηκε κρυμμένος σε κοντινή απόσταση από τις Φυλακές, ωστόσο, είχε προλάβει να εκθέσει τόσο τα μέλη της Αστυνομίας και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αφού κατάφερε να αποδράσει χωρίς καν ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς προηγουμένως να είχε οργανώσει «γκανγκστερικό σχέδιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από την οικία που διαμένει 51χρονη στην Πάφο
Πυκνή τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους-Συστάσεις από την Αστυνομία
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι στη Λεμεσό-Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό του οδηγού
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε συκαβαλότοπο στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε 49χρονη για υποθέσεις σφετερισμού Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα
Υπό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε στην κοινότητα Ξυλοφάγου
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Απαισιά-Επιχειρούν για τις τελικές κατασβέσεις οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 30χρονος που έφθασε στην Κύπρο φορτωμένος ναρκωτικά
Τουρίστρια 18 ετών κατήγγειλε πως ενδεχομένως να έπεσε θύμα βιασμού στην Αγία Νάπα-Απορρίπτει ο συλληφθείς
Αυξήθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την πυρκαγιά στην Απαισιά-Ρίχθηκαν στη μάχη και πέντε πτητικά μέσα (PICS)