Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η απόδραση κρατουμένου από τις Κεντρικές Φυλακές, διερευνά η διεύθυνση του Σωφρονιστικού Ιδρύματος αλλά και η Αστυνομία, δεδομένου και της εμπλοκής των μελών και από τα δυο τμήματα.

Η απόδραση του κρατούμενου που σήμανε συναγερμό, όπως διαπιστώνεται δεν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο από «σκληρό» κρατούμενο, αντιθέτως, ο υπόδικος εκμεταλλευόμενος το κενό, τράπηκε σε φυγή για να εντοπιστεί περίπου δυο ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν στα δυο τμήματα, όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, τα μέλη της Αστυνομίας είχαν μεταφέρει τον κρατούμενο από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας πίσω στις Κεντρικές Φυλακές. Τόσο ο υπόδικος, όσο και άλλοι κρατούμενοι, είχαν παραδοθεί στις Κεντρικές Φυλακές και κατά τον ουσιώδη χρόνο οι κρατούμενοι βρίσκονταν στον προθάλαμο της εισόδου των Κεντρικών Φυλακών, ενώ τους είχαν αφαιρεθεί οι χειροπέδες.

Στη συνέχεια, ενώ οι κρατούμενοι ανέμεναν στον προθάλαμο ώστε να γίνει η λεγόμενη παραλαβή τους και να εισέλθουν εντός της κλειστής φυλακής, ο Σύρος αναμείχθηκε με επισκέπτες που εξέρχονταν της φυλακής και πορεύθηκε μαζί τους, μέχρι την πύλη, όπου έφυγε κύριος, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο, που δεν αντιλήφθηκε οποιοδήποτε μέλος τόσο της Αστυνομίας, όσο και του Σωφρονιστικού Ιδρύματος τη διαφυγή του, αφού ο κρατούμενος δεν έτρεξε για να διαφύγει, αντιθέτως περπατούσε κανονικά μαζί με τους επισκέπτες και χωρίς να φοράει χειροπέδες.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κρατούμενος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ένα του πόδι, εξού και δεν εντοπίστηκε σε μακρινή απόσταση από τις Φυλακές, αλλά σε αυλή σπιτιού που βρίσκεται κοντά στις Φυλακές και στην οποία είχε κρυφτεί.

Το γεγονός πως δεν επρόκειτο για οργανωμένη απόδραση, δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα ως προς τα μέτρα ασφαλείας, αφού ο κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε απλά τα δεδομένα της στιγμής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η απουσία του έγινε αντιληπτή όταν έπρεπε να γίνει η καταμέτρηση των κρατουμένων που θα εισέρχονταν στις Κεντρικές Φυλακές και οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στα δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι για τον εντοπισμό του κρατούμενου είχε κληθεί η ΜΜΑΔ και ο Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο Σύρος στις 18 Οκτωβρίου 2023 παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, για εισαγωγή 1.228,6kg μεθαμφεταμίνης (ελεγχόμενο φάρμακο Τάξης Α), καθώς και για κατοχή της με σκοπό την προμήθειά της σε άλλα πρόσωπα.

Ο Σύρος, είχε συλληφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 φτάνοντας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τον Λίβανο, καθώς σε έρευνα στις αποσκευές του, εντοπίστηκαν οι εννέα συσκευασίες μεθαμφεταμίνης. Κατά τη σύλληψη του, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι είναι έμπορος ο οποίος ταξιδεύει δις ή και τρις εβδομαδιαίως στον Λίβανο από όπου και μεταφέρει κατ' εντολήν πελατών του διάφορα αντικείμενα, για τα οποία χρεώνει €8 ανά κιλό και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα ανευρεθέντα στις αποσκευές του.

Στις καταγγελίες που του είχαν απαγγελθεί, αρνήθηκε ενοχή, ενώ είχε διαταχθεί η κράτηση του, ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές. παρά το γεγονός πως η υπεράσπιση του, ζήτησε όπως αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες είχαν λεχθεί σε δικαστική διαδικασία, ο Σύρος έφτασε στην Κύπρο κατά το 2020, ως αιτητής ασύλου, με την οικογένεια του. Ωστόσο, στη συνέχεια απέσυρε το δικό του αίτημα για πολιτικό άσυλο και εξασφάλισε άδεια εργασίας, δηλαδή τις εισαγωγές από τον Λίβανο, ενώ διαμένει στην Πάφο.

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι