Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ο Μάριος Χαρτιώτης παρευρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΑΔΕ Λεμεσού και ο Διεθνής Σύνδεσμος Αστυνομικών – Τοπικό Τμήμα Λεμεσού, προς τιμή των μελών τους και στο πλαίσιο σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων, καθώς και των σχέσεων τους με την ηγεσία της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του, και κληθείς να σχολιάσει κριτική που άσκησε, ότι τα ΜΜΕ επικεντρώνονται περισσότερο στα αρνητικά και όχι στις επιτυχίες της Αστυνομίας, ανέφερε πως «δεν είναι κάτι το οποίο είναι άγνωστο». «Νομίζω ότι πάρα πολλές φορές έχει λεχθεί σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο επίπεδο της Αστυνομίας, ότι στο κομμάτι της είδησης, είθισται τα αρνητικά συνήθως, είτε είναι γεγονότα, είτε είναι σχόλια, να τραβούν  την προσοχή της κοινής γνώμης πολύ περισσότερο από κάποια θετικά γεγονότα ή κάποιες επιτυχίες, πόσο μάλλον στο κομμάτι της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον δεν έπρεπε να δοθεί δημοσιότητα στην χθεσινή απόδραση κρατουμένου, για την οποίαν ζήτησε έκθεση γεγονότων, ο Υπουργός είπε πως «όντως έχει ζητηθεί έκθεση γεγονότων από τον Αρχηγό Αστυνομίας, την οποίαν έκθεση θα παραλάβουμε και αν υπάρχουν, που προφανώς, εκ πρώτης όψεως, θα υπάρχουν κάποιες ευθύνες, αυτές σίγουρα θα αποδοθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο

Υπενθυμίζεται πως η απόδραση του κρατούμενου που σήμανε συναγερμό, όπως διαπιστώνεται δεν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο από «σκληρό» κρατούμενο, αντιθέτως, ο υπόδικος εκμεταλλευόμενος το κενό, τράπηκε σε φυγή για να εντοπιστεί περίπου δυο ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν στα δυο τμήματα, όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, τα μέλη της Αστυνομίας είχαν μεταφέρει τον κρατούμενο από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας πίσω στις Κεντρικές Φυλακές. Τόσο ο υπόδικος, όσο και άλλοι κρατούμενοι, είχαν παραδοθεί στις Κεντρικές Φυλακές και κατά τον ουσιώδη χρόνο οι κρατούμενοι βρίσκονταν στον προθάλαμο της εισόδου των Κεντρικών Φυλακών, ενώ τους είχαν αφαιρεθεί οι χειροπέδες.

Στη συνέχεια, ενώ οι κρατούμενοι ανέμεναν στον προθάλαμο ώστε να γίνει η λεγόμενη παραλαβή τους και να εισέλθουν εντός της κλειστής φυλακής, ο Σύρος αναμείχθηκε με επισκέπτες που εξέρχονταν της φυλακής και πορεύθηκε μαζί τους, μέχρι την πύλη, όπου έφυγε κύριος, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο, που δεν αντιλήφθηκε οποιοδήποτε μέλος τόσο της Αστυνομίας, όσο και του Σωφρονιστικού Ιδρύματος τη διαφυγή του, αφού ο κρατούμενος δεν έτρεξε για να διαφύγει, αντιθέτως περπατούσε κανονικά μαζί με τους επισκέπτες και χωρίς να φοράει χειροπέδες.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κρατούμενος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ένα του πόδι, εξού και δεν εντοπίστηκε σε μακρινή απόσταση από τις Φυλακές, αλλά σε αυλή σπιτιού που βρίσκεται κοντά στις Φυλακές και στην οποία είχε κρυφτεί.

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης