Εξελίξεις στην υπόθεση της παιδοκόμου-Στο εδώλιο για εξάσκηση επαγγέλματος χωρίς άδεια

Εξελίξεις πρoκύπτουν στην υπόθεση της παιδοκόμου που ερευνάται για πιθανή κακοποίηση βρεφών και εναντίον της οποίας έγιναν συνολικά τέσσερις καταγγελίες, από τους γονείς των παιδιών που είχε την εποπτεία τους τα προηγούμενα χρόνια, αφού η Αστυνομία την κατηγόρησε γραπτώς, για εξάσκηση επαγγέλματος χωρίς άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Μπαλάκι η υπόθεση της παιδοκόμου-Πήρε πίσω τον φάκελο η Αστυνομία και τον στέλνει ξανά στην Εισαγγελία

Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, προ ημερών οι Αρχές κατηγόρησε γραπτώς την παιδοκόμο για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου και πλέον αναμένεται να οριστεί η πρώτη δικάσιμος, ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες και να κληθεί να απαντήσει κατά πόσον παραδέχεται ή όχι.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά στις υποθέσεις που αφορούν τέσσερις διαφορετικές καταγγελίες για κακοποίηση βρεφών, των οποίων είχε την εποπτεία τα προηγούμενα χρόνια, ο φάκελος επέστρεψε εκ νέου στην Αστυνομία, για να ληφθούν συμπληρωματικές καταθέσεις και στη συνέχεια αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως και να σταλεί στην Νομικη Υπηρεσία, μάλλον για τελευταία φορά, όπως διαμήνυσε αστυνομική πηγή, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε περίπτωση που η Νομική Υπηρεσία κρίνει ότι στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα σε βάρος της παιδοκόμου, τότε αναμένεται να δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για καταχώρηση των υποθέσεων ή μέρος αυτών, αναλόγως των στοιχείων που υπάρχουν για κάθε υπόθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, που δεν στοιχειοθετούνται δηλαδή τα αδικήματα, τότε η παιδοκόμος πιθανόν να κάτσει στο εδώλιο μόνο για την υπόθεση της εξάσκησης επαγγέλματος χωρίς άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Με χτυπήματα και σημάδια τα βρέφη-Ψάχνουν να στήσουν το παζλ με την παιδοκόμο

Οι τέσσερις καταγγελίες

Εναντίον της παιδοκόμου, είχαν γίνει καταγγελίες από γονείς βρεφών μεταξύ 6 και 19 μηνών, τα οποία πρόσεχε η γυναίκα τόσο το 2022, όσο και το 2023. Στην πρώτη περίπτωση, που αφορούσε 19μηνο βρέφος, υπήρχαν κάποια σημάδια στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματός του. Αφού εξετάστηκε από ιατρό πήρε άμεσα εξιτήριο άμεσα.

Σε μια άλλη περίπτωση, που αφορούσε εξάμηνο βρέφος και η καταγγελία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και χρειάστηκε νοσηλεία για μερικές μέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, παίρνοντας στη συνέχεια εξιτήριο.

Στην τρίτη περίπτωση θύμα φέρεται να ήταν επτάμηνο βρέφος, ενώ για την τέταρτη δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από την Αστυνομία.

Πέραν των συγκεκριμένων καταγγελιών, υπήρχε ακόμα μια καταγγελία, ότι απείλησε πατέρα ενός εκ των βρεφών, καθώς επίσης και άλλη μία καταγγελία που τέθηκε ενώπιον των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για παράνομη εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι περί τον Δεκέμβριο, η παιδοκόμος είχε αποστείλει επιστολή στον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρήστο Ορφανίδη, μέσω της οποίας δήλωνε αθώα για όσα τις καταλογίζονται από τους γονείς.

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή είχε καταγγείλει ότι την ώρα που εναντίον της εκκρεμούσε μία καταγγελία για φερόμενη κακοποίηση παιδιού, την επισκέφθηκαν εν ώρα εργασίας λειτουργοί της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας και της ανέφεραν ότι μπορεί να φροντίζει παιδιά, μέχρι να εκδοθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παιδοκόμος φέρεται να κακοποίησε βρέφη-Τρεις καταγγελίες διερευνά η Αστυνομία

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)