Με χτυπήματα και σημάδια τα βρέφη-Ψάχνουν να στήσουν το παζλ με την παιδοκόμο

Το παζλ με την παιδοκόμο, όσον αφορά στην υπόθεση για φερόμενη κακοποίηση βρεφών, προσπαθεί να στήσει η Αστυνομία, η οποία άρχισε ήδη τις έρευνες, καθώς μετά από οδηγίες του Αρχηγού, έχει συσταθεί ειδική ανακριτική ομάδα. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις και στοιχεία που βρίσκονται ενώπιον των Αρχών, φαίνεται ότι τα βρέφη έφεραν χτυπήματα και σημάδια σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παιδοκόμος φέρεται να κακοποίησε βρέφη-Τρεις καταγγελίες διερευνά η Αστυνομία

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχουν τρεις υποθέσεις, που αφορούν σε ισχυρισμούς για κακοποίηση βρεφών από παιδοκόμο, ενώ σημείωσε πως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, αποφασίστηκε να συσταθεί μία ανακριτική ομάδα, «για να δουν όλα τα περιστατικά από την αρχή, να προσεγγιστούν ξανά οι γονείς, όπως στην πρώτη περίπτωση που δεν ήθελαν να δώσουν κατάθεση, αλλά και να προσεγγιστούν κι άλλα πρόσωπα που δεν έχουν αναφέρει οτιδήποτε είτε στην Αστυνομία, είτε στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο χρειάζεται εξειδίκευση από πλευράς Αστυνομίας, όσον αφορά στη διερεύνηση, προσέγγιση και αντιμετώπιση των εν λόγω καταγγελιών, ο κ. Ανδρέου υπέδειξε ότι σίγουρα χρειάζονται, «όμως υπάρχουν και κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Πρόκειται για βρέφη, που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και να δώσουν λεπτομέρειες για εκείνα που έχουν συμβεί. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία πέραν από της ίδιας της παιδοκόμου. Επίσης, οι μαρτυρίες που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, για να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε οποιαδήποτε υπόθεση, εναπόκεινται στους γιατρούς».

Αναφορικά με τους χειρισμούς των ειδικών και κατά πόσο τα βρέφη έτυχαν εξέτασης από αρμόδιους, μετά τις καταγγελίες, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας επεσήμανε ότι «έχουν εξεταστεί τα δύο βρέφη από κυβερνητικούς ιατρούς. Υπάρχουν σημάδια και αυτό που πρέπει να δούμε ως Αστυνομία είναι αν προκλήθηκαν κακόβουλα, αν χτυπήθηκαν τα βρέφη ή αν προκλήθηκαν τα χτυπήματα από αμέλεια της παιδοκόμου. Από εκεί και πέραν κατά πόσο ασκούσε το επάγγελμα με άδεια. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ποινικό αδίκημα. Όμως θα πρέπει να το τεκμηριώσουμε, επειδή πρόκειται για ποινική υπόθεση και αν εξασφαλίσουμε μαρτυρία, πρέπει να είναι τέτοια που να γίνει αποδεκτή ενώπιον Δικαστηρίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για την φύση της κακοποίησης και αν πρόκειται για χτυπήματα, ο κ. Ανδρέου υπέδειξε πως «αυτό προσπαθούμε να μάθουμε. Στην πρώτη περίπτωση, που είναι ένα 19μηνο βρέφος, είχε κάποια σημάδια στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματός του. Εξετάστηκε από ιατρό και πήρε εξιτήριο άμεσα. Το πρόσφατο παιδί, που ήταν τον Οκτώβριο του 2023, πρόκειται για εξάμηνο βρέφος, είχε χτυπήματα στο κεφάλι, νοσηλεύτηκε για κάποιες μέρες στο Μακάρειο νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή πήρε εξιτήριο το παιδί και είναι καλή η κατάστασή του. Στη βάση όλων αυτών των ευρημάτων προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τι έγινε».

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα των απαντήσεων σχετικά με την υπόθεση, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας σημείωσε ότι «η πρώτη υπόθεση ήταν αναφορά, η δεύτερη υπόθεση που έγινε το 2022, είναι ολοκληρωμένη υπόθεση. Όμως, στη βάση των οδηγιών από τον Αρχηγό Αστυνομίας, ξεκίνησαν εντατικά οι έρευνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε απαντήσεις».

Ο κ. Ανδρέου, καταλήγοντας επεσήμανε πως πρόκειται για κατ’ οίκον παιδοκόμο, που παρείχε υπηρεσίες στα σπίτια και το γεγονός ότι οι τρεις υποθέσεις αφορούν το ίδιο πρόσωπο, είναι πολύ σοβαρό και κάλεσε οποιουσδήποτε άλλους γονείς διαπιστώσουν κάτι παρόμοιο στα παιδιά τους να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία.

Δειτε Επισης

Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επαναπατρίστηκαν αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Πάνω από 4.000 στο 2024
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Απουσιάζει από την οικία του στο Πισσούρι 45χρονος (pic)
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Επιβεβαιώνει τις μπάλες με τα κινητά η Διεύθυνση Φυλακών-Διαψεύδει τον εντοπισμό ναρκωτικών
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία