Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)

Με παρατράγουδα ξημέρωσε η Κυριακή του Πάσχα στη Λεμεσό, καθώς περίπου 100 κουκουλοφόροι έριχναν μολότοφ και κροτίδες σε οχήματα, ενώ όταν μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν σε περιοχή στον Ύψωνα για να επιβάλουν την τάξη, δέχθηκαν επίθεση από τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι έκαψαν περιπολικό και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα τέσσερα.

Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να προκύψουν οποιεσδήποτε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου, η Αστυνομία έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων που ανάφεραν ότι, στο δρόμο Ύψωνα προς Ερήμη, υπήρχαν συγκεντρωμένα αρκετά νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και έριχναν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε διερχόμενα οχήματα.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Αντιοχλαγωγικής ομάδας και της ΜΜΑΔ τα οποία μόλις στάθμευσαν τα περιπολικά, δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου άτομα με βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα ευθείας τροχιάς, κροτίδες και πέτρες.

Τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν στη χρήση χημικών για τη διάλυση των πιο πάνω ατόμων. Κατά την επίθεση, τα πιο πάνω πρόσωπα έθεσαν φωτιά σε ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα τέσσερα περιπολικά οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.

Τα πιο πάνω πρόσωπα, εκμεταλλευόμενα και την απουσία φωτισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, τράπηκαν σε φυγή. Από το σημείο εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο μπουκάλια τα οποία περιείχαν εύφλεκτη ύλη και εντοπίστηκαν κοντά στο περιπολικό που καταστράφηκε από τη φωτιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέλη της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές. Παράλληλα, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Από την κινητοποίηση και εκστρατεία της Αστυνομίας τις τελευταίες μέρες, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν οποιοιδήποτε τραυματισμοί προσώπων.

440451136_7826787690719145_4656028108146492486.width-800

Συλλήψεις για κατοχή κροτίδων

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 4.10 χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο το οποίο κινείτο σε περιοχή κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στη Λεμεσό. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 18χρονος κάτοικος Λεμεσού και κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στον χώρο αποσκευών του οχήματος του, μια τσάντα η οποία περιείχε συνολικά 1,807 εργοστασιακές κροτίδες. Ο 18χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στη Λευκωσία, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε σχολείο στην περιοχή Στροβόλου όπου, ανέκοψαν συγκεκριμένο όχημα το οποίο εξερχόταν από το εν λόγω σχολείο. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 19χρονος κάτοικος Λευκωσίας ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών του οχήματος του, 11 εκτοξευτήρες πυροτεχνημάτων, και 115 κροτίδες. Ο 19χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στη Λάρνακα, μέλη των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας, ανέκοψαν όχημα το οποίο κινείτο στη λεωφόρο Μακαρίου στην Πύλα και οδηγείτο από γυναίκα ηλικίας 42 ετών, έχοντας ως συνεπιβάτη το 13χρονο παιδί της. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο όχημα 40 κροτίδες και δύο πυροτεχνήματα. Επίσης, στην ίδια λεωφόρο, τα μέλη των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας, ανέκοψαν όχημα που οδηγείτο από 49χρονο, έχοντας ως συνεπιβάτη το 14χρονο παιδί του. Εντός του οχήματος, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα, 80 κροτίδες και δύο πυροτεχνήματα. Τα πιο πάνω πρόσωπα, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Βορόκλινης όπου ανακρίθηκαν και θα κλητευθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στην επαρχία Πάφου, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο άντρα ηλικίας 21 ετών, ο οποίος κινείτο πεζός κοντά σε εκκλησία από όπου προηγουμένως γινόταν χρήση κροτίδων. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 17 εργοστασιακές κροτίδες. Ο 21χρονος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Η Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη στην υπηρεσία της κοινωνίας με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειας του κοινού και συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες για πρόληψη και πάταξη του άκρως επικίνδυνου φαινομένου της κατοχής και χρήσης κροτίδων, της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της παραβατικότητας και του εγκλήματος γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων