Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων

Η Υπηρεσία Μεταλλείων και Λατομείων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μετά από επανεξέταση του όλου θέματος και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων των συναρμόδιων Τμημάτων, ανακοινώνει ότι αίρεται η απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων.

Τονίζεται ότι, κατά την εξέταση της κάθε αίτησης θα εφαρμόζονται αυστηρά οι πρόνοιες της Περί Εκρηκτικών Υλών Νομοθεσίας και της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας που αφορούν θέματα ασφάλειας. Επίσης, θα προσμετρώνται οι συνθήκες και οι ειδικές περιστάσεις της κάθε περίπτωσης (ώρες ρίψης, χώρος ρίψης, θερμοκρασίες, ανησυχία που ενδεχομένως να προκληθεί σε πολίτες και ζώα) και θα εφαρμόζονται οι κατάλληλες προφυλάξεις με σκοπό την πρόληψη οποιασδήποτε δυσάρεστης κατάστασης, όπως πρόκλησης πυρκαγιάς, τραυματισμού, κ.λπ.

Ειδικά για τις επιτρεπόμενες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ενδοχώρα, θα αδειοδοτούνται μόνο κατόπιν έγκρισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εάν ο χώρος της ρίψης των πυροτεχνημάτων απέχει 2 χιλιόμετρα ή λιγότερο από κρατικό ή ιδιωτικό δάσος, θα απαιτείται επιπλέον η σχετική έγκριση του Τμήματος Δασών.

Τα είδη πυροτεχνίας τα οποία επιτρέπονται από το ευρύ κοινό, αυτά τα οποία επιτρέπονται μόνο κατόπιν άδειας και μόνο από πρόσωπα με εξειδικευμένες γνώσεις, καθώς και οι επιτρεπόμενες εκδηλώσεις που δύναται να αδειοδοτηθούν, φαίνονται στην γνωστοποίηση του Επιθεωρητή Εκρηκτικών Υλών (Κ.Δ.Π. 109-2020). Η γνωστοποίηση είναι αναρτημένη στην Ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων στον πιο κάτω ιστότοπο της Νομοθεσίας που διέπει τις Εκρηκτικές ύλες.

Δειτε Επισης

Στα σκαριά δύο κέντρα στήριξης για διατροφικές διαταραχές-Εκπονείται Εθνική Στρατηγική
Στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Τρίζει τα δόντια στη Χεζμπολάχ η Κομισιόν-«Οποιαδήποτε απειλή προς κράτη μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»
Στο κελί οι δύο νεαρές για την εισαγωγή 41 κιλών κάνναβης
Επαναδιορισμό της σχέσης με την Κυβέρνηση και τριπλό συνέδριο ζητούν βουλευτές της ΔΗΠΑ
Χαιρετίζει τα νομοσχέδια για σεξουαλική παρενόχληση η Επιτροπή Ισότητας Φύλων
Ομοίωμα πιστολιού το... όπλο που εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας
Προειδοποιεί η Λοϊζίδου-Aναρτήσεις στα ΜΚΔ με βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση προσώπων
Τον διαχωρισμό εξουσιών ζητά ξανά το Βολτ μετά την έκθεσης της ΕΕ-«Δεν επιτρέπεται άλλη κωλυσιεργία»
Αντέδρασε το Ισραήλ στις απειλές Χεζμπολάχ στην Κύπρο-«Πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν»