Υπεραμύνεται των χειρισμών του για Θανάση ο Σαββίδης-«Δεν θεωρώ ότι η ΝΥ έχει κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό»

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, δεν θεωρεί ότι, από τη μέρα που ανέλαβε, η Νομική Υπηρεσία «έχει κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό» στην υπόθεση Θανάση Νικολάου, παρά τις έντονες επικρίσεις που έχει δεχθεί για τη διαχείρισή της από το Δικαστήριο κατά την ανάγνωση της απόφασης της θανατικής ανάκρισης αλλά και τις ενστάσεις της οικογένειας Νικολάου για εμπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας ή της Αστυνομίας στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι από τις 10 Μαΐου έχει εκδοθεί η απόφαση για τον Θανάση και καταλογίζονται ευθύνες τόσο στην Αστυνομία, όσο και στη Νομική Υπηρεσία, ωστόσο δεν έχουμε δει οποιαδήποτε αντίδραση από τη Νομική Υπηρεσία ή την Αστυνομία, ο κ. Σαββίδης, ανέφερε ότι, «δεν θα προβώ σε οποιαδήποτε απάντηση. Εκείνο που θα πω είναι ότι ενημερώσαμε πλήρως τον ΠτΔ για το θέμα. Ο ΠτΔ έχει διορίσει ποινικούς ανακριτές. Πρέπει να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν θεωρώ ότι η Νομική Υπηρεσία, τουλάχιστον επί εποχής που εμείς αναλάβαμε τα ηνία, έχει κάνει κάτι το οποίο δεν ήταν σωστό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κάδρο των ποινικών ανακριτών για την δολοφονία Θανάση συγκεκριμένα πρόσωπα-Επανεξετάζονται στοιχεία

Εάν θεωρεί πως δεν υπάρχουν ευθύνες στη Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Εισαγγελέας, δήλωσε πως, «εγώ δεν είμαι εδώ για να αποδώσω ευθύνες στον οποιοδήποτε. Υπάρχουν οι ποινικοί ανακριτές που έχουν διοριστεί από το Υπουργικό και η έρευνα είναι σε εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ποινικοί ανακριτές Θανάσης Αθανασίου και Λάμπρος Παππάς, έπιασαν ήδη δουλειά και έχουν ως όρο εντολής, να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου καθώς και επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις, που καταγράφηκαν στο στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης, τα τελευταία 19 χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο Θανάσης Αθανασίου ανέφερε πως, «με την παραλαβή των διοριστήριων μας, μαζί με τον κ. Παππα έχουμε παραλάβει και γραπτώς τους όρους εντολής αυτού του διορισμού. Σας αναφέρω ότι οι όροι εντολής είναι η διεξαγωγή ανακρίσεων, σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 29/09/2005 παρά το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό και οποιεσδήποτε επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις σημειώθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν αναφορικά με τα αίτια του θανάτου».

Όπως είπε, «σε αυτούς τους όρους εντολής η Προεδρία μας ανέθεσε όπως αυτή η ανάκριση ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από χθες. Άρα με την παράδοση του διοριστήριου και τους όρους εντολής, έχει ξεκινήσει η έναρξη της διερεύνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Έστειλε μηνύματα το Συμβούλιο στην πρώτη εμφάνιση Εισαγγελέα και Ελεγκτή-«Διαδικασία με θεσμικές προεκτάσεις»

Δειτε Επισης

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά
Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)
Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του τρίμηνου βρέφους
Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός
Φωνάζει για υποστελέχωση στην Αστυνομία η Ισότητα-Ζητά επιπλέον κονδύλια από Χαρτσιώτη
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ πυρκαγιών στη Λευκωσία, ξέσπασε φωτιά και στον Φαρμακά-Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα
Νέα πυρκαγιά στη Λευκωσία-Επιχειρούν δύο εναέρια μέσα
Εξακολουθεί να ελλείπει από την οικία του ο 14χρονος στην επαρχία Λευκωσίας (pics)
Πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας-Στη μάχη πέντε πτητικά μέσα