Κοντά στη λύση για τη στελέχωση των ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ ΥΠΑΝ και εκπαιδευτικοί-Εν αναμονή τελικών θέσεων

Κοντά στη λύση, όσον αφορά στο θέμα της στελέχωσης των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης και των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ Μέσης Εκπαίδευσης, βρίσκονται συντεχνίες και Υπουργείο Παιδείας, με τα πνεύματα να έχουν κατευνάσει μετά τις αναταραχές των προηγούμενων εβδομάδων, με τους εκπαιδευτικούς να αναμένουν τις τελικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, καθώς θα διαπιστωθεί κατά πόσο διασφαλίζονται όλοι οι εκπαιδευτικοί που τόσα χρόνια στήριξαν τα προγράμματα.

Η απόφαση της Κυβέρνησης, για κατάργηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών, βάσει του οποίου στελεχώνονταν τα προγράμματα την τελευταία δεκαετία, είχε από τη μία ικανοποιήσει τους εκπαιδευτικούς και από την άλλη είχε προκαλέσει αναστάτωση, καθώς δημιουργείτο πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς που στελέχωναν τα ΚΙΕ και τα προγράμματα ΔΡΑΣΕ Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Παρά το γεγονός ότι οι συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς είχαν ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωση, για τον τρόπο που θα γίνει η στελέχωση από την ερχόμενη σχολική χρονιά, από τον περασμένο Μάρτιο, διαφάνηκε ότι οι αρμόδιοι στο Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα. Κάτι που είχε προκαλέσει έντονη δυσφορία και ενόχληση στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ασκούσαν ασφυκτική πίεση προς την Αθηνά Μιχαηλίδου και τους συνεργάτες της, ώστε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Έτσι, μετά από αρκετές διαβουλεύσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων προέκυψε και ένα αίτημα από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ για στελέχωση των ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ από τους καταλόγους διορισίμων, ανοίγοντας άλλο μέτωπο για το Υπουργείο Παιδείας, φαίνεται ότι βρέθηκε μία κοινή συνισταμένη, που ενδεχομένως να επιλύσει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα

«Τα ΚΙΕ θα στελεχωθούν με δικά τους μητρώα και τα μαθήματα της δημιουργικής απασχόλησης των ΔΡΑΣΕ θα στελεχωθούν με δικά τους μητρώα. Όσον αφορά στα υπόλοιπα προγράμματα των ΔΡΑΣΕ θα στελεχωθούν από τους καταλόγους της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Αυτό δεν μας ικανοποιεί πλήρως, όμως περιμένουμε τις τελευταίες προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας», εξήγησε στον REPORTER η οργανωτική γραμματέας των εκπαιδευτικών ΚΙΕ της ΣΕΚ, Κυπρούλλα Κυπριανού.

Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο αίτημα των συντεχνιών, που ήταν και ένας από τους λόγους που είχαν προβεί και στην ολοήμερη στάση εργασίας, είναι όπως βρεθεί ένας τρόπος για να μην θυματοποιηθούν τα άτομα που στελέχωναν τόσα χρόνια τα προγράμματα, καθώς αν η απόφαση για στελέχωση όλων των προγραμμάτων ήταν μέσω των καταλόγων διορισίμων, οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ δεν θα ήταν στις πρώτες επιλογές.

«Περιμένουμε να διασφαλιστεί ο κόσμος που ήταν εκεί. Έχουμε άτομα που στελεχώνουν τα ΔΡΑΣΕ εδώ και 10-15 χρόνια. Πρέπει να δούμε πώς θα εξασφαλιστούν αυτά τα άτομα. Υπάρχουν κι άλλα προγράμματα που έμειναν, όμως έχουν ήδη τους δικούς τους εκπαιδευτικούς. Θέλουμε να δούμε ότι ο κόσμος δεν θα μείνει χωρίς δουλειά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντήσεις εδώ και τώρα για τη στελέχωση των ΚΙΕ ζητούν οι καθηγητές-Δεν τους έπεισε το ΥΠΑΝ

Αυτό που τονίζεται από πλευράς των συντεχνιών είναι ότι οι τελικές αποφάσεις και θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα είναι και αυτές που θα κρίνουν την κατάσταση και κατά πόσο θα ικανοποιηθούν ή όχι, δεδομένου ότι θα είναι τέτοιες που θα καλύπτουν όλους τους εκπαιδευτικούς.

«Είναι πολύς ο κόσμος που δούλευε στα ΔΡΑΣΕ. Περιμένουμε ότι δεν θα θυματοποιήσουν κόσμο και αυτή τη φορά. Δεν είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι, θέλαμε να μείνουν και εδώ τα μητρώα τους, για τη στελέχωση. Κύριο μέλημά μας είναι η διασφάλιση του κόσμου. Περιμένουμε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι τελικές τους αποφάσεις, επειδή τελειώνει η χρονιά και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη».

Δειτε Επισης

Με λουκουμάδες, «πιτσικλίσματα» και «τσιαττιστά» η γιορτή του Κατακλυσμού στην Πάφο
Διπλασιασμό κονδυλίου για επιχορηγημένες διακοπές συνταξιούχων ζητά η ΕΚΥΣΥ
Συμβουλές από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για προστασία των ζώων κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού
ΒΙΝΤΕΟ: Χόρεψε Bachata και ξεσήκωσε το κοινό ο 27χρονος Κυριάκος με σύνδρομο Down
Υπογραφή συμβολαίου για κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Πέγεια
Έκρηξη βόμβας σε καφετέρια στον Στρόβολο-Δύο υπάλληλοι βρίσκονταν εντός του υποστατικού
Έκλεψαν και πυρπόλησαν όχημα στην Πάφο
Χειροπέδες σε 26χρονο που βιντεοσκοπούσε λουόμενες με μαγιό σε παραλίες
Σε δύο περιοχές η μεγάλη μάχη με τις φωτιές στην Ηλεία (pics)
Σταμάτησαν 30χρονο για αλκοτέστ και πρόσφερε 400 ευρώ στους αστυνομικούς για να το... γλιτώσει