Απαντήσεις εδώ και τώρα για τη στελέχωση των ΚΙΕ ζητούν οι καθηγητές-Δεν τους έπεισε το ΥΠΑΝ

Δεν έπεισαν τους εκπαιδευτικούς των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης τα όσα ακούστηκαν, κατά τη διάρκεια της συνάντηση που είχαν με την υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, όσον αφορά στο θέμα της στελέχωσης των ινστιτούτων και των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο δρόμο για διαμαρτυρία, στις 21 Μαρτίου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία πίστωση χρόνου… με deadline προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να τους ενημερώσουν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, γύρω από το πολύκροτο θέμα της στελέχωσης των ΚΙΕ και των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ της Μέσης Εκπαίδευσης, παραμένει καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να βρουν κοινό έδαφος, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που υπάρχουν, με την τελευταία συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδας, να μεγαλώνει το χάσμα. Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης είναι να παρθεί απόφαση για διαμαρτυρία από πλευράς των εκπαιδευτικών, σε μία προσπάθεια να δείξουν στο Υπουργείο Παιδείας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν άλλη καθυστέρηση μέχρι να ενημερωθούν.

«Δίνουμε λίγες ημέρες μέχρι τις 21 Μαρτίου, αν δεν έχουμε απαντήσεις στα αιτήματά μας, τότε θα προχωρήσουμε. Δεν είχαμε απαντήσεις από την υπουργό για τα αιτήματα. Για τα προγράμματα που ακόμη είναι στον αέρα, όπως είναι τα ΚΙΕ και τα ΔΡΑΣΕ δεν πήραμε απάντηση, όσο και να πιέζαμε. Είπαμε να πούμε κάποια χρονοδιαγράμματα, για να είναι κάτω και να ξέρει ο κόσμος που στελεχώνει τα προγράμματα, όμως το Υπουργείο Παιδείας λέει ότι δεν θέλει να μπει σε χρονοδιαγράμματα», εξήγησε στον REPORTER η οργανωτική γραμματέας των εκπαιδευτικών ΚΙΕ της ΣΕΚ, Κυπρούλλα Κυπριανού.

Οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ και των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ του Υπουργείου Παιδείας, ουσιαστικά, αυτό που ζητούν από την Αθηνά Μιχαηλίδου και τους συνεργάτες της είναι να τους ενημερώσουν για τον τρόπο που θα γίνει η στελέχωση την ερχόμενη σχολική χρονιά, δεδομένου ότι καταργήθηκε η αγορά υπηρεσιών, που ήταν το καθεστώς της εργοδότησής τους τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια. Αυτό ήταν και το βασικό θέμα που έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης, ωστόσο όπως οι ίδιοι αναφέρουν, άκουσαν γενικολογίες και όχι ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

«Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Μιλούμε για 700 εκπαιδευτικούς που αιωρούνται αυτή τη στιγμή και είναι μέσα στο άγχος. Αυτή τη στιγμή είναι Μάρτης και διερωτώμαι αν δεν πάρθηκε ακόμη απόφαση, που καταλήγουν τα ΚΙΕ και τα ΔΡΑΣΕ; Αν δεν πάρθηκε είναι ακόμη χειρότερο το δράμα, επειδή είναι διαφορετικό αν πάρθηκε και δεν μας ενημέρωσε κανένας».

Σημειώνεται πως όπως είχαν αναφέρει και σε προηγούμενες τοποθετήσεις, οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ τάσσονται ενάντια στην πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ να γίνεται η στελέχωση από τους καταλόγους της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (σ.σ. καταλόγους διορισίμων), με αποτέλεσμα να πετάνε το μπαλάκι στο Υπουργείο Παιδείας, για την τελική απόφαση.

«Η συνάντηση κατά κύριο λόγο έγινε για να δούμε πού πάνε τα ΚΙΕ και τα ΔΡΑΣΕ. Θα μείνουν με τους δικούς τους καταλόγους ή θα πάνε με τον κατάλογο της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας; Αυτή ήταν η ουσία της απάντησης, όμως δεν πήραμε καμία απάντηση. Έχουμε τόσους ανθρώπους με δέκα και δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας και τώρα θα έρθουν να τους πουν είναι άνεργοι; Κοιμηθήκαμε μισθωτοί και ξυπνήσαμε αυτοεργοδοτούμενοι, όμως είχαμε δουλειά και τώρα θα κοιμηθούμε έχοντας δουλειά και θα ξυπνήσουμε άνεργοι».

Πάντως, όπως ανέφερε η κα. Κυπριανού, τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, όσο και σε δημόσιες δηλώσεις, το Υπουργείο Παιδείας τονίζει πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση και βρίσκονται εντός των χρονικών πλαισίων, αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Μία τοποθέτηση που δεν ικανοποιεί τους καθηγητές των ΚΙΕ, που θεωρούν ότι έχουν καθυστερήσει κατά πολύ οι αποφάσεις.

«Αφήσαμε αυτό το χρονικό περιθώριο μέχρι τις 21 Μαρτίου, για να δούμε ποια θα είναι τα βήματά τους. Αν δεν έχουμε απάντηση, δυστυχώς πρέπει να βγούμε έξω. Έχουμε αργήσει πολύ, παρά του ότι λέει το Υπουργείο Παιδείας ότι είναι στα χρονοδιαγράμματα. Πότε θα είμαστε έτοιμοι για την στελέχωση; Ξέρουμε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για την στελέχωση των ΚΙΕ και ξέρουμε ότι επηρεάζονται και τα άλλα προγράμματα».

Έλαβαν νομοσχέδιο που διέπει την εργοδότηση στα προγράμματα

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης έλαβαν από το Υπουργείο Παιδείας, το νομοσχέδιο που θα διέπει την εργοδότηση τα προγράμματα του, το οποίο αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να μελετήσουν και να στείλουν τις τελικές τους εισηγήσεις.

«Εμείς θα μελετήσουμε το νομοσχέδιο και θα στείλουμε τις εισηγήσεις μας, για να διαμορφωθεί το τελικό νομοσχέδιο. Αργήσαμε και σε αυτό, όμως ξέρουμε τις διαδικασίες για το συγκεκριμένο. Άργησε να έρθει το νομοσχέδιο και αυτό σημαίνει ότι θα αργήσει να γίνει η στελέχωση και σε άλλα προγράμματα. Χαιρετίζουμε που το πήραμε όμως δεν ήταν αυτό το θέμα μας».

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού